Vinete pane a la Rocsi_1612

Postat de carmenvlad in Mancaruri de post
19 Apr 2011 | 5428 vizualizari
Vinete pane a la Rocsi_1612

Dovlecii pane au fost inspiratia pentru vinetele pane. Multumesc Rocsi!

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 linguri faina
  • 200 ml apa minerala
  • ¼ lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita secretul gustului de legume
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita patrunjel verde
  • 50 ml ulei pentru prajit

 

Mod de preparare

Se curata vinetele si se taie in feliute rotunde. Se pun intr-un vas cu apa rece si putina sare, pentru 30 de minute (sa elimine toxinele). Se spala bine in cateva ape si apoi se sterg cu un servetel absorbant. Se dizolva faina cu apa minerala, se adauga secretul gustului, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust. Se amesteca compozitia bine cu un tel si apoi se dau feliile de vinete prin ea. Se prajesc in ulei incins, se scot feliile pe un servetel absorbant (pentru a elimina uleiul in exces) si se servesc cu patrunjel verde presarat pe deasupra. Eu am decorat cu cativa gogosari in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane a la Rocsi_1612" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume

Postat de gabrielacuisine

Ghiveci de legume

Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva...

Citeste continuarea

Reteta de humus cu leurda

Postat de Bucataras

Reteta de humus cu leurda

Iată cum se prepară rețeta de humus cu leurdă: Pentru ca humusul să iasă fin și cremos, ideal ar fi să îl curățați de coaja rămasă după fiert.  Dacă nu doriți,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 06:53
arata tare bine!!!!!
la 20.04.2011, 10:34
ma bucur ca am reusit sa te inspir..ti-au iesit foarte bine
la 20.04.2011, 10:40
la 20.04.2011, 16:35
Arata nemaipomenit!! Mi-ai facut pofta!
la 20.04.2011, 21:01
Extraordinar arata...si daaaa.....ai reusit sa ne faci pofta!!!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking