Vinete Shanghai

Postat de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri
29 Sep 2014 | 4292 vizualizari
Vinete Shanghai

Reteta " Vinete Shanghai" , face parte din bucatarie chinezeasca, mai precis din bucataria zonei Shanghai. Bucataria zonei Shanghai, mai este numita si bucataria Hu. Orasul Shanghai nu are o bucatarie separata si unica, fata de restul Chinei, ci copiaza, retetele proviinciilor, vecine, precum Jiangsu sau Zhejiang. Un lucru comun, in bucataria din Shanghai, este ca se foloseste zaharul, in combinatie cu sosul de soia. Vinetele, par in scrierile chinezesti, inca din 540.

Ingrediente

  • 500g vinete ( japoneze sau normale)
  • 100 ml. ulei
  • 1 chilli
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml. apa
  • sare
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie, rondele mai groase.Chilli se spala si se taie ( eu am curatat, ardeiul de seminte, ca sa nu fie asa de iute).Cateii de usturoi se curata si se taie, rondele.Intr-o tigaie, se pune ulei,la temperatura mare, iar cand acesta, e incalzit, se pun bucatile de ardei si feliile de usturoi. Acest fel de mancare, se pregateste, la temperatura mare.Se lasa la prajit, impreuna, cateva momente.

Dupa care se scot bucatile de chilli.Peste usturoi, se pun vinetele.Dupa ce vinetele, au absorbit, tot uleiul, se pune cate 1 lingura de apa, pana cand vinetele sunt moi si s-a folosit jumatate sau mai bine de jumatate, din cantitatea de apa.Se poate pregatii si sosul.

Asadar intr-un bol se pune sosul de soia, zaharul si sarea.Peste se pune putina apa si se amesteca.Cand vinetele sunt moi, se pune sosul de soia, dizolvat, in apa.Se pune un capac, peste tigaie si se lasa, la fiert pana scade sosul. Vinetele se intorc, de pe o parte pe alta, asa incat sa ajunga sos uniform.  Cand sosul a scazut, se pun bucatile de chilli, peste vinete.Se servesc, imediat. Vinetele sunt picante, dar si foarte, foarte gustoase.

Pofta buna!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete Shanghai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua vopsite in vasul Zepter

Postat de panacris

Oua vopsite in vasul Zepter

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2014, 17:14
la 29.09.2014, 17:21
la 29.09.2014, 17:34
la 29.09.2014, 19:03
la 29.09.2014, 20:24
mmmm cred ca sunt delicioase

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking