Ingrediente
- 7-8 vinete mijlocii
- 3 cepe
- 7-8 catei de usturoi
- 7-8 ardei verzi lungi
- 500 gr roşii
- 1/2 kg.carne tocata(miel)
- ulei de masline
- sare,piper,rozmarin,cimbru
- 1 lingura bulion
Mod de preparare
Se coc vinetele ın cuptor pana se ınmoaie (aprox.20 min.depinde de cuptor)
Se caleşte ceapa, usturoiul, ardeii (taiate marunt), se adauga condimentele, carnea tocata, iar spre sfarşitul coacerii se adauga roşiile. Mai lasam compozitia pe foc aprox.10-15 min.pana se leaga sosul.
In tava de cuptor unsa cu ulei aşezam vinetele pe care le desfacem pe mijloc ın linie dreapta pentru a face loc ptr.umplutura.
Umplem vinetele cu amestecul de carne. Aşezam deasupra lor cate o felie de roşie, iar printre ele aşezam 3-4 ardei.
Amestecam bulionul cu apa şi ıl turnam ın tava. Dam tava la cuptor ptr.25-30 minute la 180 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|