Vinete umplute (Yang Qiezi)

Postat de nico15 in Porc
1 Sep 2011 | 4975 vizualizari
Vinete umplute (Yang Qiezi)

Ingrediente

  • 300 g carne de porc
  • 100 g de carne de crevete
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingura vin alb sec
  • 1-2 linguri otet de orez
  • 1 lingura ilei de susan
  • ½ lingurita de sare si ½ de lingurita de piper
  • 16-18 felii de vanata taiate subtiri
  • ceapa verde
  • mazare
  • 3-4 morcovi
  • curry
  • zahar
  • unt  
  • Aluat pentru a trece vinetele:
  • 4 linguri de amidon
  • 3 linguri de faina
  • 2-3 oua
  • ½ de lingurita praf de copt
  • 3 linguri de bere  

Mod de preparare

Procedam in felul urmator, tocam carnea, adaugam ceapa verde tocata marunt, adaugam sosul de soia, otet de orez, vinul, uleiul de susan, sarea si piperul si amestecam bine.

Separat pregatim aluatul combinand toate ingredientele pana va iesi un aluat ca de clatite, prin care ulterior vom da vinetele noastre.

Taiem vinata in felii subtiri si punem amestecul de carne pe o felie deasupra ca un sandvish adaugam cealalta rondea de vanata, aceasta o vom trece prin aluat si o vom pune la prajit in wokul incins in care am pus ulei in prealabil, se pun 2-3 bucati odata, dupa ce s-a prajit pe o parte se prajeste si pe cealalta parte, cand sunt prajite se scot pe servetele absorbante, pentru a se lasa toata grasimea, vor trebui bine tamponate.

Pregatim un piure din morcov, punem la fiert morcovii si cateva boabe de mazare, dupa ce sunt fiert se scot baby morcovii si mazarea.

Intr-un cub de unt se soteaza mazarea si baby morcovii si un fir de ceapa verde, se lasa in asteptare.

Ceilalti morcovi se paseaza la blender, se adauga sare si curry dupa care vom lua o tigaie si adaugam 1-2 cuburi de unt, punem o lingurita de zahar si adaugam morcovii pasati, lasam cateva minute si piureul nostru este gata. Se aranjeaaza si serveste ca in imaginea alaturata. Aceasta reteta am pregatit-o dupa ce am citit o minunata carte a lui Radu Baiesu, "Bucataria chinezeasca pe intelesul romanului", foarte interesanta carte.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute (Yang Qiezi)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Carnati traditionali de porc

Postat de rocsi_1612

Carnati traditionali de porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de...

Citeste continuarea

Varza cu carnati si rosii cherry

Postat de merisor67

Varza cu carnati si rosii cherry

Tocam varza si o frecam cu putina sare, apoi stoarcem zeama de lamaie peste ea. O lasam asa la odihnit pana preparam restul ingredientelor. Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 09:47
zici ca e un peste cum le-ai aranjat
la 01.09.2011, 11:57
Buuuune !
la 01.09.2011, 12:04
felitari pentru prezentare
la 01.09.2011, 12:12
la 01.09.2011, 13:33
Multumesc multtttttttttt

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking