Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie

Postat de ANNA_46 in Dulciuri
17 Dec 2012 | 6258 vizualizari
Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie

Cornulete aromate si foarte moi

Ingrediente

  • 50 gr. migdale macinate
  • 50 gr. alune macinate
  • 280 gr. faina
  • 70 gr. zahar praf
  • un praf sare
  • 200 gr. unt
  • doua galbenusuri ou
  • Pentru pudrat : 5 pliculete zahar vanilat si o jumatate canita zahar praf

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Introducem la rece  pentru doua ore.

Preincalzim cuptorul la 190 °C, din aluat formam mici cornulete (eu l-am feliat , dupa care 

am taiat mici cubulete din care le-am format). Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu 

hartie de copt cu distanta suficienta intre ele , ptr. ca vor creste si le coacem aprox. 10min 

sau mai mult (cu grija sa nu se arda) . Le lasam un pic la racit , dupa care le rostogolim

incet in zaharul praf amestecat cu cel vanilat. Sunt atat de bune ( din aceste cornulete

pregatesc intotdeauna mai multe portii ).

 

Va doresc : Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi pufoase

Postat de oanapl

Gogosi pufoase

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat...

Citeste continuarea

Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2012, 07:30
ce frumoasa prezentare!
la 17.12.2012, 07:46
superbe
la 17.12.2012, 09:01
la 17.12.2012, 09:48
Super!
la 17.12.2012, 09:59
frumoase

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking