Ingrediente
- 50 gr. migdale macinate
- 50 gr. alune macinate
- 280 gr. faina
- 70 gr. zahar praf
- un praf sare
- 200 gr. unt
- doua galbenusuri ou
- Pentru pudrat : 5 pliculete zahar vanilat si o jumatate canita zahar praf
Mod de preparare
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Introducem la rece pentru doua ore.
Preincalzim cuptorul la 190 °C, din aluat formam mici cornulete (eu l-am feliat , dupa care
am taiat mici cubulete din care le-am format). Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu
hartie de copt cu distanta suficienta intre ele , ptr. ca vor creste si le coacem aprox. 10min
sau mai mult (cu grija sa nu se arda) . Le lasam un pic la racit , dupa care le rostogolim
incet in zaharul praf amestecat cu cel vanilat. Sunt atat de bune ( din aceste cornulete
pregatesc intotdeauna mai multe portii ).
Va doresc : Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|