Ingrediente
- 2 morcovi medii
- 1 tulpină țelină
- 2 căţei de usturoi
- 150 grame ciuperci
- 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt, ras
- 1/2 linguriță zahăr alb
- puțin ulei de susan
- 1 lingură sos de soia light
- 1/3 linguriță fulgi de chilli
- 25 bucăți aluat de wonton
Mod de preparare
Cipercile, usturoiul și țelina se taie mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Într-un wok, la foc mediu, se încălzește 1/2 lingură de ulei și se infuzează cu fulgii de chilli și usturoiul pentru jumătate de minut, maxim 1 minut. După infuzare, se adaugă morcovii și țelina și se sotează până se înmoaie. Se adaugă ciupercile și se sotează până când tot lichidul s-a evaporat. Se adaugă zahărul, sosul de soia, uleiul de susan și ghimbirul și se amestecă frecvent pentru 1 minut. Se lasă la răcit.
Se ia câte o bucată de aluat pentru wonton și se așează pe suprafața de lucru cu unul dintre colțuri spre noi. Se așează o lingurită de umplutură în centrul pătratului, se udă 2 laturi alăturate ale pătratului cu apă și se aduce colțul dintre noi spre cel opus, formând astfel un triunghi. Se lipesc marginile având grijă să nu existe bule de aer în centrul wonton-ului. Se udă celelalte două colțuri ale triunghiului și se aduc unul peste celălalt la fel ca la burrito. Se procedează la fel cu wonton-urile rămase.
Pentru a le găti, fie le prăjiți în ulei până devin aurii, fie le gătiți la aburi pentru 12-15 minute.
Se servesc cu sos de soia sau picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Wonton vegan/ de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|