Yogurt waffles

Postat de ionix in Prajituri
4 Mar 2010 | 8204 vizualizari
Yogurt waffles

Micul dejun facut pentru mamicuta mea frumoasa…. Reteta o am de la o amica din Belgia, ea o are de la bunica-sa… nu seamana la gust cu waffles-urile mancate de mine prin Belgia dar sunt bune :p…. pentru ca nu am aparat de waffles, n-am gasit inca :s:s, am facut in sadwhich maker-ul meu, e de tip grill :D ideea mi-a dat-o Dragos acum cateva luni… mersi Dragos :p

Ingrediente

  • o cana cu apa minerala
  • o cana cu iaurt
  • doua oua
  • doua cani cu faina
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • un plic cu praf de copt
  • un varf de lingurita cu sare
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Doua linguri cu unt

Mod de preparare

Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga iaurtul, treptat, si apoi apa minerala, putin cate putin.

Se amesteca bine ingredientele iar separate amestecam faina cu: bicarbonatul, sarea si praful de copt.

Amestecul de faina se pune peste cel de iaurt, putin cate putin.

Compozitia trebuie sa fie ceva mai groasa decat cea de la chec. Daca vi se pare prea moala mai adaugati o lingura sau doua cu faina.

Se unge cu unt sadnwhich maker-ul iar apoi se pune la incins.

Cand s-a incins torni din compozitie cat sa umpli forma de jos.

Se lasa pana cand sandwhich maker-ul arata ca s-a facut, se aprinde un bec verde la mine,  si se scoate din priza.

Il taiem in doua bucati pentru a-l putea intoarce mai bine.

Dupa ce l-am intors, bagam din nou in priza sandwhich maker-ul si lasam iar pana se aprinde beculetul.

Eu le-am servit cu sirop de fructe de padure.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Yogurt waffles" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu nuci si crema caramel-Snickers

Postat de Lia1

Prajitura cu nuci si crema caramel-Snickers

BLAT 0. apargeti si curatati nucile (e treaba cea mai migaloasa daca n-aveti miezuri), alegeti cu atentie partile lemnoase care sigur scapa printre ele, chiar si la cele cumparate. Macinati...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2010, 15:12
la 04.03.2010, 15:26
Buna ideea cu sandvici maker-ul.
la 04.03.2010, 15:39
grozava idee
la 04.03.2010, 15:47
MAi, mai, da din ce in ce mai specialista. Vad ca tu gatesti ca in criza, "din surse"!
la 04.03.2010, 16:54
mmmm... foarte bun am sa incerc si eu, dupa post

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking