Yuca Prajita

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
5 Noi 2010 | 10805 vizualizari
Yuca Prajita

Ingrediente

  • 1-2 radacini de yuca
  • achiote
  • sare,
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se iau radacinile de yuca, se curata, se taie in dreptunghiuri, si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba 25-30 de minute pana nu mai este asa de tare dupa care se scot bucatile de yucca din apa se scurg si se tamponeaza indepartandu-se surplusul de apa.

Se sareaza, pipereaza si se condimenteaza cu achiote si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc pe ambele parti, dupa care se aseaza pe servetele absorbante pentru a se-ndeparta surplusul de ulei. Se serveste ca garnitura la preparatul principal sau se serveste separat.


Are un gust asemanator cu cartoful, facand parte din aceeasi familie.


Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Yuca Prajita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

Postat de Ina

Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

Pregatim intai aluatul: Punem intr-un vas untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de...

Citeste continuarea

Sufleu de cascaval

Postat de licurici_lra

Sufleu de cascaval

Se incalzeste laptele, iar cascavalul se da pe razatoare. Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat tare cu un praf de sare. Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2010, 09:32
cred cai bun eu nu am mai auzit niciodata de yuca 5 fur
la 06.11.2010, 10:17
mai , eu am auzit si am si vazut este vara prin ceva rondouri cu flori , cu achiote e mai greu ca nu stiu unde gasesc
Nico draga ,, tradu-ne''
la 06.11.2010, 10:52
Nico 5 furculite! am auzit ca e delicioasa si foaret santoasa yuca! EU AM DOAR O PLANTUTA ORNAMENTALA IN CASA nu stiu daca e acelasi lucru cu cea comestibila dar a ta sunt sigura ca e delicioasa!
la 06.11.2010, 12:30
foarte interesanta reteta
la 07.11.2010, 07:40
Deci dragelor, yuca este un arbore ornamental la noi, dar in America Latina si Centrala exista mai multe feluri de yuca la fel si de banane sau platano. Ei gatesc foarte mult cu acest yuca si platano. Yuca este o radacina, cum este telina sau cartoful care cresc in pamant, la fel se curata de coaja se fierbe si se prepara. Se fierbe deoarece are o textura mai tare, dar se fierbe putin dupa care se prepara cum se doreste. La fel si bananele cum v-am spus sunt mai multe sortimente si doar 1-2 soiuri seamana cu cele de pe la noi in rest am alt gust, daca vreti si sunteti interesate eu am scris un articol despre calatoria mea in aceasta tara si daca sunteti interesate si redactia la fel pot sa-l atasez si cu mai multe fotografii sa va explic mai multe. Achiote este un condiment.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking