Zacuscă cu dovlecei

Postat de ionix in Zacusca
5 Aug 2010 | 7699 vizualizari
Zacuscă cu dovlecei

am facut o portie mica, de pofta :p

Ingrediente

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ardei gras
  • 300 ml sos de rosii
  • 150 ml ulei
  • 7-8 cepe galbene potrivite
  • Piper boabe, sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 dovlecei mici sau unul mediu

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curate si se lasa la scurs. La fel facem si cu ardeii grasi.

Vinetele si ardeii copti se vor taia cubulete.

Ceapa se curate, se spala si se taie cubulete.

Dovleceii se dau pe razatoare pe ochiurile mici si se lasa la scurs intr-o sita.

Intr-o ceaun mai inalt se pune jumatate din cantitatea de ulei la incins.

In uleiul incins punem vinetele si ardeii taiati, a nu se uita sa invartim pentru a nu se prinde.

Intr-o alta craticioara se pune restul de ulei la incins si asezam ceapa cu dovleceii la inmuiat, nu calim. Lasam pana se inmoaie ceapa.

Cand ceapa s-a inmuiat turnam compozitia in ceaunul cu vinete si ardei. Lasam la foc mic, cu un capac pe ceaun, prêt de 10-15 minute.

Dupa aceea adaugam sosul de rosii si lasam la foc mic pana cand uleiul va pluti pe zacusca, eu am fiert-o cam 5 ore.

Cand vedem uleiul deasupra punem piperul boaba, foile de dafin si sare dupa gust.

Se serveste pe paine prajita cu multa voie buna.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Postat de merisor67

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Mai întâi coacem ardeii și vinetele. Eu am avut ardei la congelator, deci i-am folosit direct înghețați. Apoi curățăm legumele coapte și le lăsăm la scurs. ...

Citeste continuarea

Zacusca

Postat de sufletista

Zacusca

Ardeii (fara kapia), vinetele le coacem, le curatam de coaja arsa, seminte si le tocam marunt. Dovleceii ii curatam de coaja si ii tocam sau dam prin razatoare (eu am preferat robotul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 09:03
chiar daca portia a fost mica , fiind prima cred ca o felie mi se cuvine..............las 5 furcu............
la 05.08.2010, 09:09
place,Ionixule
la 05.08.2010, 09:21
mmm, ce buna e o zacusa ca painica proaspata sau chiar prajita! mi-aminteste de copilarie! imi place si prezentarea!
la 05.08.2010, 09:39
sarut-mana... va multumesc pt furci si va invit, data viitoare, la o feliuta
la 05.08.2010, 10:03
Si pe mine. Sa nu uiti sa ma treci pe lista.

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking