Zacusca de gogonele

Postat de Isabel in Mancaruri de post
17 Oct 2013 | 10455 vizualizari
Zacusca de gogonele

fff buna,imi place mai mult ca cea de vinete,e mai acrisoara

Ingrediente

  • 2 kg gogonele mai coapte nu foarte verzi
  • 1 kg de ardei rosu gras sau capia
  • 1 kg ceapa
  • 300ml zarzavat facut in casa(din rosii si ardei rosu)
  • 300 ml suc de rosii(facut in casa sau cumparat)
  • 2lg bulion
  • 4lg zahar,dupa gust
  • 3-4 L sare, dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei(4-5 lg)

Mod de preparare

Se coc ardei si se lasa putin la aburit cu un prosop(capac),apoi se curata de coaja si seminte.

Gogonelele se dau prin masina de tocat si se pun intr-o sita cu gaurele foarte mici la scurs,se dau si ardeii copti prin masina si se pun separat intr-un alt vas.

Se curata si se toaca fin ceapa si se pune la calit in 4-5 lg de ulei.Cand s-a calit suficient(sa aiba o culoare aurie),se adauga gogonele scurse de zeama dar nu toata(daca s-a scurs toata mai adaugati in oala o cana de zeama),si se lasa sa fiarba bine cam o ora amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.

Apoi adaugam ardeiul si lasam si pe acesta 15 min,apoi adaugam zarzavatul, sucul si bulionul si lasam sa fiarba  pana scade toata zeama(aprox. o ora),punem piperul,zaharul si sarea,mai fiebem 5 min si punem la borcane,se sigileaza si se fierb 15-20 min la bain-marine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogonele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ghiveci cu legume

Postat de Irina

Ghiveci cu legume

Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul.  Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o...

Citeste continuarea

Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2013, 09:19
nu am mancat zacusca de gogonele , interesant
la 17.10.2013, 10:32
asta e ceva nou pentru mine. M-ai facut curioasa
la 17.10.2013, 11:35
Interesanta reteta
la 17.10.2013, 11:56
la 18.10.2013, 10:05
fff buna,garantez ca o sa va placa

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking