Ingrediente
- 5kg de vinete
- 1kg de ceapa
- 1kg de ardei kapia
- 1kg de dovlecei
- 1capatana mica de usturoi
- 1l de ulei
- 2kg de rosii bine coapte
- sare,piper,frunze de dafin,zahar
- 1-2 ardei iuti
Mod de preparare
Vinetele si ardeiii copti in cuptor intr-o tava,curatate de coaja si puse la scurs intr-o sita;intre timp,restul ingredientelor curatate spalate,date prin masina de tocat carne si puse la calit in ulei;
dupa 30min se adauga si vinetele si ardeii tot prin masina date,rosiile de asemenea si usturoiul;
pun 1-2 frunze de dafin,2linguri de sare,2lingurite de zahar,piper,1cana cu apa si dau vasul la cuptor la foc mic 2-3ore,pana iese uleiul la suprafata;
dupa acest timp,se scoate vasul din cuptor,se mai potriveste de gust,apoi se pune in borcane si se sterilizeaza 1h,se tin borcanele in patura apoi se depoziteaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|