Zacusca de vinete

Postat de Elena_Daria in Zacusca
6 Sep 2012 | 5636 vizualizari
Zacusca de vinete

Ingrediente

  • 10 kg vinete
  • 6 kg ardei kapia
  • 1,5 kg morcovi
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 l ulei
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Ardeii si vinetele le coacem pe plita.

Curatam ceapa si morcovii si le dam prin masina de tocat.

Intr-o cratita mare punem punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa. Sub cratita asezam o tabla.

Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam morcovul si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.

Intre timp curatam ardeii de coaja si seminte, ii dam prin masina de tocat apoi ii adaugam peste ceapa si morcovi si lasam sa fiarba vreo 10 minute.

Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa, morcovi ai ardeii.

Condimentam cu sare dupa gust, adaugam piperul boabe si cateva frunze de dafin.

Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica deasupra. 

Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2012, 18:22
Foarte bine arata!
la 06.09.2012, 18:30
Aceasta zacusca este foarte buna, o fac si eu in fiecare an.
Eu mai fierb zacusca si cu borcanele (pun borcanele intr-un vas cu apa, le acopar cu un prosop umed si le pun sa fiarba putin, apoi le asez inte-o patura, pana a doua zi ).
la 06.09.2012, 18:31
delicioasa
la 06.09.2012, 18:36
la 06.09.2012, 18:40
tare bine arata

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking