Ingrediente
- 5 kg vinete
- 5 kg ardei kapia
- 500 gr morcovi
- 2 kg ceapa
- 800 gr bulion de casa
- 1 l ulei
- 2 graunti usturoi
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri zahar
Mod de preparare
Coacem vinetele de preferat pe tabla, nu in cuptor, sunt mai gustoase si mai albe. In acelasi timp daca se poate coacem si ardeii ( musai sa fie rosii si carnosi ).
Curatam vinetele si ardeii si le dam prin masina de tocat carne impreuna cu morcovii si ei curatati de coaja.
Ceapa o tocam marunt, eu am tocat-o la robot si o calim in ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul, ardeiul si vinetele. Calim putin pentru ca este prea groasa si subtiem cu sucul de rosii ( daca totusi folosim bulion, il diluam cu putina apa, astfel incat zacusca noastra sa poata sa si fiarba, nu sa devina o mamaliga).
Spre sfarsit punem sare si piper dupa gust, adaugam si cele doua linguri de zahar si usturoiul tocat marunt.
In borcanele curate,in cazul meu de 300-400 de gr. punem zacusca fierbinte, ii punem repede capacul si varam borcanele la culcus in paturica pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|