Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Postat de burdulea56 in Zacusca
1 Oct 2010 | 15925 vizualizari
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Imi place mai mult gustul de zacusca cu gogosari copti, decat gustul acesteia cu gogosari proaspeti, in plus nu trebuie sa o fierbi asa mult.

Ingrediente

  • 10 kg vinete,
  • 6 kg de gogosari,
  • 1,5 kg ceapa,
  • 700 ml ulei,
  • 1 l bulion,
  • sare,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.

Mod de preparare

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult sa prepar zacusca cu gogosari copti, este mai gustoasa. Cu o seara inainte de preparare, scot din congelator gogosarii si vinetele. Tot acum spal borcanele si le sterilizez in cuptorul preincalzit vreme de 20-30 minute.

Pasul urmator: se curata ceapa, se spala se da prin masina de carne, sau se razuieste pe razatoarea cu gauri mari daca rezista ochii la piscaturile ei. O alta varianta este sa zdrobiti ceapa cu blenderul, asa cum am procedat eu anul acesta. Intro oala, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa si paziti mereu oala sa nu ardeti ceapa. Fierbeti ceapa in ulei, la foc mic,  cu rabdare cam 1 ora. Acum e momentul sa adaugati gogosarii dati prin masina sau zdrobiti cu blenderul, fierbeti ingredientele inca 1 ora, adaugati bulionul si vinetele, potriviti de sare, puneti piperul si dafinul. Continuati fierberea inca 1 ora, fara sa va pierdeti rabdarea si cu gandul la zacusca, amestecand des sa nu se arda.

Acum, dupa cea de-a treia ora de rabdare, zarzavatul trebuie sa fie fiert in intregime, stingem focul si turnam zacusca in borcane. Ceva timp pierdeti si aici, aveti nevoie de alte 30 minute de rabdare. Eu am folosit borcane cu capace, nu sunt prea scumpe si prezinta siguranta pt conserve, acestea nu scad, chiar daca aveti o camara mai calda asa cum e la mine. Daca ati ajuns in aceasta faza, nu mai aveti nevoie decat de alte 30 minute de rabdare, ultimele la aceasta reteta, doar pt a aseza borcanele cu zacusca in tava aragazului peste o carpa, puneti in tava cateva cani de apa calda pt ca borcanele sunt calde, apoi dati tava la cupor pt  o jumatate de ora de rabdare. Daca acestea s-au scurs, sunteti o invingatoare! V-ati ales cu vreo 20-23 de borcane de zacusca pt iarna si ati scapat pana anul viitor, daca va calcati promisiunea si totusi faceti din nou zacusca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata

Postat de Ksenya

Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata

  Spalam legumele. Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs....

Citeste continuarea

Zacusca de ghebe

Postat de rhapsody

Zacusca de ghebe

1. Ghebele fierte le clatim cu apa rece (5-6 ori), le punem la scurs apoi le dam prin masina de tocat, prin sita cu gauri mari. 2. Dam ceapa si morcovii prin robot separat. 3. Gogosarii ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2010, 00:01
Prima,iau un borcanel si fug
la 02.10.2010, 00:01
la 02.10.2010, 00:07
excelenta, preferata mea! as papa o feliuta acusica!5 f!
la 02.10.2010, 00:19
la 02.10.2010, 01:55
super asa o pregatesc si eu cu ardei copti

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking