Zaharele

Postat de dentistutza in Dulciuri
22 Iul 2011 | 4203 vizualizari
Zaharele

De la bunica mea citire,niste furseco-biscuitei fragezi si dulci foarte simplu de facut, care mi-au bucurat copilaria. Noi le spuneam sacherlach de la zaharul tos cu care sunt presarati.

Ingrediente

  • 2 oua mari sau 3 mai mcute
  • 3/4 cup zahar
  • 3/4 cup ulei
  •  1.5-2 cups faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cup cocos razuit
  • 2 lingurite praf de copt stins cu lamaie
  • vanilie sau coaja de lamaie
  • optional stafide sau bucati de ciocolata
  • zahar tos pt. presarat

 

Mod de preparare

Ouale intregi se bat cu zaharul pana la dizolvare. Se adauga uleiul treptat pana la incorporare. Se pune 1.5 cups faina, sarea, praful de copt stins vanilia si cocosul. Daca aluatul pare prea curgaret se mai poate completa cu putina faina.  Apoi optional stafide/cioco/alune tocate.

Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu ulei. Se iau gramajoare cu lingurita si se aseaza pe tava la distanta, fiindca cresc si se turtesc. Se presara fiecare cu zahar tos ca sa devina crunchy

Se coc la foc potrivit cu grija sa nu se arda. Se scot cat sunt inca aurii. Delicioase cu cafea sau inghetata de vanilie!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zaharele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane

Postat de Pungasa_Rogue

Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane

Glazura de ciocolata: Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca. Clatite: Ouale, sarea,...

Citeste continuarea

Minciunele

Postat de ela2015

Minciunele

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei). Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor. Dizolvam drojdia in laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2011, 11:29
bune bune
la 22.07.2011, 11:29
la 22.07.2011, 11:32
buneee
la 22.07.2011, 13:05
bune
la 22.07.2011, 13:34
buni buni

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking