Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Postat de Doinavar in Supe
13 Mar 2013 | 4120 vizualizari
Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Am auzit de la cineva ca a mancat supa de praz, cu carne de mici si branza topita. Mi s-a parut ceva ingrozitor, cu gust imposibil. Am fost invitata la masa si intamplator gatise chiar supa cu pricina. Am zis hai sa gust, ca doar n-oi muri. Sa nu va povestesc ca m-am servit de vreo trei ori, atat de buna era. Am incercat-o si eu, dar am adaptat-o pe gustul nostru, am inlocuit carnea de mici cu carne tocata de porc.

Ingrediente

  • 2 buc praz
  • 2 tuburi branza topita cu smantana de 125 g
  • 550-600 g carne de porc (tocata)
  • 1 morcov
  • 1 cutie 400 g ciuperci (500 g ciuperci proaspete)
  • 2-3 linguri de ulei
  • piper, patrunjel tocat, eventual putina sare

Mod de preparare

Spalati bine prazul si tocati-l marunt. Daca nu e carnea tocata, puteti sa o tocati intr-un blender, impreuna cu morcovul feliat. Puneti la calit, in ulei, prazul, apoi adaugati carnea si morcovul. Dupa vreo 10 minute adaugati ciupercile stoarse si taiate marunt. Daca sunt proaspete, le spalati si le taiati marunt.

Adaugati ~4 litri de apa, preferabil fierbinte, si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ o ora. Dupa ce a fiert zama, stingeti focul si, cand s-a mai racorit, adaugati branza topita amestecand bine pana la omogenizare.

Mai ramane doar sa dregeti gustul de piper, eventual sare si sa presarati patrunjel tocat marunt. Pofta buna si va garantez ca o sa va placa mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu dovlecei

Postat de Dya

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în timpul fierberii. Între timp, tăiem...

Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de oanapl

Supa crema de linte

Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră. Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2013, 13:53
ce buna tre sa fie cu asa ingrediente, ador si prazul si ciupercile si toate )
la 13.03.2013, 15:31
la 13.03.2013, 15:49
Tare buna trebuie sa fie ! Interesanta reteta...asa-i ca trebuie testata ?
la 13.03.2013, 16:53
Chiar ca e interesanta,pana-i vine randul o trec la favorite!!
la 13.03.2013, 17:24

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking