Zarangollo

Postat de Sidy in Mancaruri de legume
24 Aug 2011 | 9579 vizualizari
Zarangollo

Zarangollo este o garnitura usurica, sosita din Spania, in care legumele sunt bine ascunse sub un strat de oua. Se poate consuma calda ca atare sau alaturi de o bucata de friptura, asa cum am facut si eu....

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 2 cepe
  • 4-5 cartofi
  • 4 oua
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • oregano proaspat

Mod de preparare

Cartofii si dovleceii se spala bine si se sterg cu un servet absorbant. Cartofii se curata si se taie rondele. Dovleceii se taie si ei rondele, cu seminte cu tot. Ardeiul il taiem fasii subtiri.

Punem uleiul la incins in care calim ceapa tocata pina ce se sticleste. O scoatem cu o paleta si o punem pe un servet absorbant. In uleiul ramas prajim putin pe ambele parti cartofii si ardeiul , la foc mic sa se patrunda bine. Cand sunt gata ii scoatem si pe ei pe servet absorbant.

In uleiul ramas( daca este necesar, mai adaugam) prajim si dovleceii pe care ii vom aseza apoi pe servet absorbant. Intr-o cratita topim untul si asezam in straturi cartofii , ardeiul ,ceapa si dovleceii; ii condimentam.

Batem bine ouale , le condimentam si adaugam oregano taiat marunt. Rasturnam compozitia peste legume, acoperim cratita cu capac si lasam pe foc mic 5-10 minute pina se coaguleaza ouale pe legume. Cand ouale s-au intarit , portionam garnitura si se poate servi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarangollo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza de bruxelles pane

Postat de andaoana

Varza de bruxelles pane

Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute. Pe...

Citeste continuarea

Vinete la cuptor

Postat de caroline

Vinete la cuptor

Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara. Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2011, 07:43
vreau o portie ca arata foarte bine
la 24.08.2011, 07:46
la 24.08.2011, 08:37
la 24.08.2011, 08:42
eu vreau fara friptura,macar ca ultima poza arata exceptional
la 24.08.2011, 09:00
Legumele dai-le Diacontei , ca pap io ,,priftura" (vb tiganului)

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking