Zarzavat calit pentru iarna

Postat de aliliana in Bulion
17 Iul 2014 | 14281 vizualizari
Zarzavat calit pentru iarna

Desi este putin mai migalos, este tare bun iarna ...si poate fi folosit atat la ciorbe cat si la tocanite sau chiar sosuri...

Ingrediente

  • 15 kg de rosii
  • 7-8 cepe
  • 7 morcovi
  • o legatura mai mare cu patrunjel
  • sare, zahar ( dupa gust)
  • un plic conservant
  • 400 ml ulei

Mod de preparare

Rosiile se spala, cotoarele sunt eliminate. Tocam rosiile in bucati potrivite. Dupa ce am terminat aceasta operatiune, le tocam ( eu le-am tocat cu robotul de bucatarie), le punem intr-un recipient destul de mare si le punem pe foc. Cand incepe sa fiarba, putem trage apa  cu un furtun.  Le lasam sa fiarba pana ce scade foarte bine compozitia. Intre timp punem si sarea.  Cand rosiile au fiert foarte bine,  e timpul sa pregatim partea ,, calita". Intr-o cratita punem uleiul la incins. Intre timp au fost curate cepele, morcovii si tocati. De asemenea, m-am folosit de robot. Cand s-a incins uleiul bine, punem morcovul si ceapa pregatite. Punem putina sare. Le lasam la calit cat sa se inmoaie foarte bine si sa se patrunda. Aceasta compozitie se pune peste cea de rosii si amestecam. Potrivim de sare ( daca mai este cazul), adaugam zahar ( dupa gust, em pus  o cana si jumatate, cu aproximatie) si mai lasam la fiert pret de jumatate de ora. La final adaugam patrunjelul tocat si conservantul diluat in putina zeama de legume. 

Cand compozitia este gata, se da de-o parte. Borcanele sunt pregatite, spalate, uscate, cu capace noi.  Zarzavatul se pune in borcane,  fierbinte ( atat cat rezista si borcanele). Borcanele le punem intr-un cos, peste ele punem o patura si le punem la racoare. A doua zi pot fi asezate in rafturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat calit pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cum se face sucul de rosii

Postat de AdrianUdrea

Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. Rosiile bine spalate si curatate de cotoare se toaca in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat si separator de seminte (daca avem). Noi nu am avut, dar...

Citeste continuarea

Bulion din rosii cherry de diverse forme si culori... amalgam

Postat de Constelatialeu

Bulion din rosii cherry de diverse forme si culori... amalgam

Mai intai le-am cules, sunt asa dragalase de-ti este mai mare dragul sa le culegi, apoi am turnat apa peste ele si le-am spalat. Am montat masina de separat cojile de pulpa. Pentru ca sunt micute...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 17.07.2014, 11:08
si mama pune.
la 17.07.2014, 11:39
bun pentru iarna
la 17.07.2014, 11:39
Puti,foarte putin...
la 17.07.2014, 11:40
bun bun , esti harnica
la 17.07.2014, 11:43
Cori, Vladimir, Anca

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking