Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne

Postat de silvi0ara in Mancaruri cu carne
28 Oct 2010 | 4166 vizualizari
Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne

Ingrediente

  • 3 cartofi albi fainosi(400g)
  • 100g muschi file porc afumat
  • 1 piept de pui
  • sare si piper
  • 100g faina
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • nucsoara si praf de chimen
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 100g smantana 10% grasime
  • 4-5 linguri ulei

 

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare 25 de minute.Se scurg si se lasa sa se racoreasca,se decojesc si se paseaza.Se adauga faina,oul si galbenusul,se condimenteaza cu sare si piper.Se framanta rapid un aluat omogen-daca este prea lipicios se mai adauga faina.Pe o planseta se presara faina,apoi se formeaza rulouri subtiri de aluat,se preseaza putin si se taie felii.Din acestea se rasucesc zdrente sau se pot presa cu furculita,care se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa cu sare 5 minute.Se scot cu spumiera si se lasa la scurs.



Se incinge uleiul intr-o tigaie mare,se pune pieptul de pui taiat felii subtiri sa se prajeasca,cand este gata se adauga muschiul file taiat fasii se lasa pana se rumeneste si el.Se adauga zdrentele de cartofi si se calesc impreuna.La final se amesteca cele doua feluri de smantana si se toarna peste amestecul din tigaie,se condimenteaza cu sare,piper,praf de nucsoara si praful de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rogan Josh – miel in stil indian

Postat de Ina

Rogan Josh – miel in stil indian

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite. Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină. Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am...

Citeste continuarea

Platoul "lenesului"

Postat de Dya

Platoul "lenesului"

Dupa ce am curatat carnea si am spalat-o, o saram dupa gust si o prajim in vase separate. Pastrama de oaie o frigem pe tava sau daca exista conditii o facem la gratar. Intre timp, curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 17:18
bun, bun. Vreau si eu
la 28.10.2010, 17:29
interesant...bun 5f
la 28.10.2010, 17:48
vai ce-ai muncit tu Silvioara la bunatatea asta!
la 28.10.2010, 18:11
Corina sa sti ca da.Noroc ca nu am facut din mai multi cartofi.
la 28.10.2010, 18:12
ce bunatate

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking