Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne

Postat de silvi0ara in Mancaruri cu carne
28 Oct 2010 | 4183 vizualizari
Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne

Ingrediente

  • 3 cartofi albi fainosi(400g)
  • 100g muschi file porc afumat
  • 1 piept de pui
  • sare si piper
  • 100g faina
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • nucsoara si praf de chimen
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 100g smantana 10% grasime
  • 4-5 linguri ulei

 

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare 25 de minute.Se scurg si se lasa sa se racoreasca,se decojesc si se paseaza.Se adauga faina,oul si galbenusul,se condimenteaza cu sare si piper.Se framanta rapid un aluat omogen-daca este prea lipicios se mai adauga faina.Pe o planseta se presara faina,apoi se formeaza rulouri subtiri de aluat,se preseaza putin si se taie felii.Din acestea se rasucesc zdrente sau se pot presa cu furculita,care se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa cu sare 5 minute.Se scot cu spumiera si se lasa la scurs.



Se incinge uleiul intr-o tigaie mare,se pune pieptul de pui taiat felii subtiri sa se prajeasca,cand este gata se adauga muschiul file taiat fasii se lasa pana se rumeneste si el.Se adauga zdrentele de cartofi si se calesc impreuna.La final se amesteca cele doua feluri de smantana si se toarna peste amestecul din tigaie,se condimenteaza cu sare,piper,praf de nucsoara si praful de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu smantana, cascaval si carnati

Postat de mirela0911

Cartofi cu smantana, cascaval si carnati

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite. Separat, se bat...

Citeste continuarea

Tocana banateana cu galuste si carne de porc

Postat de sufletista

Tocana banateana cu galuste si carne de porc

In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 17:18
bun, bun. Vreau si eu
la 28.10.2010, 17:29
interesant...bun 5f
la 28.10.2010, 17:48
vai ce-ai muncit tu Silvioara la bunatatea asta!
la 28.10.2010, 18:11
Corina sa sti ca da.Noroc ca nu am facut din mai multi cartofi.
la 28.10.2010, 18:12
ce bunatate

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking