Chifteluţe de ştiucă
In Peste la 13 Apr 2012
Chifteluţe de ştiucă
1 . Începeţi prin a curăţa ştiuca. Pentru că vom folosi doar carnea, fără piele, nu e musai să curăţaţi solzii. Pur şi simplu, curăţaţi stomacul (icre nu veţi găsi, dar puteţi păstra ficatul), tăiaţi capul peştelui şi jupuiţi pielea. Alternativ, puteţi curăţa...
1. Spălăm ficăţeii, îi curăţăm şi îi punem la fiert cca 30 minute.Se lasă la răcit, dupa care se toacă mărunt sau se dau prin maşina de tocat. 2. Spălăm ceapa şi usturoiul,le tocăm şi le călim cca 10 minute. 3. Adăugăm ceapa,usturoiul, ouăle şi...
Stufat de curcan
In la 13 Apr 2012
Stufat de curcan
1. Carnea de curcan se rumeneşte în 4-5 linguri de ulei. 2. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt. Se lasă să se călească totul 3-4 minute, după care adăugăm sosul de roşii. 3 . Potrivim de sare şi piper şi lăsăm să fiarbă aproximativ 40 de minute....
1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele. 2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte. 3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine. 4....
1.  Pâinea se feliază şi se prăjeşte la cuptor până devine crocantă. 2.  Se freacă cu usturoi şi se stropeşte cu ulei de măsline. 3.  Conserva se scurge de ulei, apoi tăiem caracatiţa cubuleţe. 4.  Roşiile se toacă mărunt. 5. ...
Pui fript “Butterfly”
In la 8 Mar 2012
Pui fript “Butterfly”
1.Puiul se curata, se spala si se sterge bine cu un prosop absorbat. Intr-un mojar, pisati usturoiul, adaugati cimbrul si restul de condimente si frecati amestecul rezultat cu ulei de masline pana obtineti o pasta omogena. 2.Folosind o foarfeca de bucatarie, taiati spatele puiului de la un...
Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza. Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul...
1.Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi nuca de cocos. 2.Ouăle se bat bine cu mixeul timp de 5 minute. Adăugăm zahărul, untul şi iaurtul. 3. Bananele se pisează bine şi se pun peste compoziţia de ou. 4. Începem să adăugăm câte...
Tartă cu carne de curcan
In la 25 Feb 2012
Tartă cu carne de curcan
1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute. 2. Carnea de curcan deja pregătită la...
1. Pâinea se taie cubuleţe. Se încing în tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjeşte pâinea, amestecând-o până devine crocantă. 2. Se spală roşiile, ardeiul şi ceapa. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri. 3. Într-un bol mare punem...
1. Ouăle se amestecă cu laptele. Se bat bine cu telul, se adaugă caşcavalul, sarea şi piperul. 2. Ceapa şi măslinele se taie mărunt, după care le punem peste ouă. 3. Într-o tavă de brioşe punem câte o felie de prosciutto, încercând să nu lăsăm spaţiu...
1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe. 2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru şi cimbrul. Punem 3 linguri ulei de măsline şi frecăm bine până obţinem o pastă. 3. Se freacă...
Pate din ficat de viţel
In la 20 Feb 2012
Pate din ficat de viţel
Pâinea se înmoaie în lapte. Toci ceapa şi baconul, le rumeneşti într-o tigaie împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Se presară sarea, piperul, boiaua şi adăugăm ficatul, laşi să se rumenească până devine crocant şi pui scorţişoara. Apoi se pune...
Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute. Compoziţia se pune într-o tavă...
Supă cremă de linte
In la 19 Feb 2012
Supă cremă de linte
Lintea se pune la fiert împreună cu ceapa, cartoful şi morcovul, toate tăiate cuburi. Pregătim un sos din usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline.(se amestecă toate şi se pasează cu blenderul) Când lintea şi celalalte legume au fiert, le pasăm cu ajutorul blenderului...
Panna cotta cu vanilie
In la 19 Feb 2012
Panna cotta cu vanilie
Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna. Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în  cratiţa de...
Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam usturoiul. Dupa ce dovleceii s-au scurs, se amesteca cu ouale, sarea, piperul, 2 linguri de faina, verdeata...
Untul trebuie adus la temperatura camerei. Curăţaţi pasărea bine la interior şi exterior, apoi se şterge cu un prosop. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l într-un mojar. Curăţaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt. Amestecaţi untul cu usturoiul pisat, o lingură de sare...
Tartă cu vanilie
In la 19 Feb 2012
Tartă cu vanilie
Într-un castron care se poate introduce în cuptor,  se pun toate ingredientele  pentru aluat, mai puţin făina, amestecăm şi dăm la cuptor. Când untul s-a topit şi începe să facă bule se scoate din cuptor. Dar cu  mare atenţie şi cu două...
1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate. 2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se acoperă cu o hârtie pergament (aceasta poate fi foarte maleabilă dacă o...
1. Dupa ce biscuitii au fost pregatiti dupa reteta de aici , pregatim crema. 2. Intr-un bol punem mascarpone impreuna cu 5 linguri zahar pudra. 3. Adaugam untul si amestecam incet cu o lingura de lemn pana se incorporeaza in crema. 4. Biscuitii se sfarama. 5. Se pune cate...
Tartă cu ciocolată
In la 13 Feb 2012
Tartă cu ciocolată
1. Amestecaţi făina, cacaoa şi sarea. 2. Adăugaţi zahărul pudră şi untul. 3. Adăugaţi ciocolata topită şi răcită si amestecaţi până ce compoziţia devine uşoară, pufoasă şi cremoasă. 4.Adăugaţi făina, urmată de ou şi amestecaţi pânâ ce se...
Afisate 31 - 52 din 52 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking