Se spala bine ouale sub jet de apa rece. Intr-o oala, se pregateste apa cu cele 3 linguri de otet si putina sare apoi se introduc cojile de ceapa rosie si galbena (daca dorim o culoare mai deschisa, punem mai multe coji de ceapa galbena). Intre timp pregatim si decorarea oualor. Pe fiecare...
Pastrav cu legume
In la 13 Apr 2014
Pastrav cu legume
Pastravul proaspat se eviscereaza, se curata de solzi si se spala bine sub jet de apa. Se lasa putin sa se scurga si apoi se tamponeaza cu un servet pentru a elimina tot surplusul de apa. Se condimenteaza bine cu sare si piper. In continuare avem nevoie de doua tigai. In prima tigaie...
Tiramisu reţetă originală Se face o cana mare de 250 ml de cafea expresso sau cafea la filtru dar mai tare si se lasa sa se raceasca. Se iau cele 5 oua si se separa albusurile de galbenusuri. Peste cele 5 galbenusuri se pun cele 8 linguri de zahar si se freaca bine impreuna, pana...
Ciorba radauteana cu pui
In la 4 Apr 2014
Ciorba radauteana cu pui
Morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel si radacina de pastarnac se curata, se spala si se taie fideluta sau cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt iar gulia si jumatatea de telina se curata si ele, se spala si se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi. Pieptul de pui...
Se pun pastele la fiert intr-o oala cu apa, putina sare si putin ulei si se lasa la fiert conform timpului indicat pe ambalaj. Dupa ce pastele sunt fierte, se scurge apa de pe ele si se rastoarna intr-o strecuratoare pentru a se elimina surplusul de apa. Intre timp, se curata ceapa si se...
Cremes
In la 26 Mar 2014
Cremes
Laptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert. Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste zaharul apoi se adauga si cele doua pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Intr-un...
Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau in bucati mai mari decat pentru cartofii pai. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert dar nu se lasa sa fiarba in totalitate ci doar sa fie fierti usor pentru ca ei se vor mai face si la cuptor. Se pun apoi intr-o strecuratoare pentru a...
Rondele de merluciu
In Peste la 26 Mar 2014
Rondele de merluciu
Se lasa merluciu la decongelat apoi se curata si se spala bine si se tamponeaza cu un servet. Se taie trunchiul de peste in rondele potrivite care apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 15-20 de minute la frigider. Dupa acest interval, se pune putin ulei la incins intr-o tigaie,...
Se coc vinetele si ardeii apoi se lasa putin sa se raceasca dupa care se curata. Dupa ce sunt curatate, vinetele se toaca marunt-marunt iar ardeii se taie cubulete mici. Se curata ceapa si se toaca si ea marunt. Se face separat o maioneza dintr-un galbenus de ou, o lingurita de...
Pizza Rustica
In Pizza la 24 Mar 2014
Pizza Rustica
Prima data incepem cu pregatirea aluatului pentru pizza. Intr-o cana punem apa calduta in care dizolvam jumatatea de cub de drojdie proaspata si apoi lasam acest amestec sa mai stea 5-10 minute. Punem faina pe blatul de lucru si peste ea turnam amestecul si adaugam putina sare. Se framanta...
Laptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute. Se bat cele doua oua cu putina sare. In faina se face o adancitura in care se toarna restul de zahar, ouale batute, zaharul vanilat, coaja de lamaie si...
Se spala carnea de porc si se feliaza ca pentru gratare (sa nu fie felii foarte groase). Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat. Se pune ulei la incins intr-o tigaie, se prajeste doar putin carnea pe ambele parti cat sa capete culoare rumenie de prajit si cand...
Curatam ridichile de mustati si frunze, le spalam bine apoi le taiem rondele sau sferturi. Spalam coditele de ceapa verde si le taiem mai marunt. Rosiile cherry le desfacem de pe ciorchine, le spalam si le taiem in jumatate. Amestecam toate legumele intr-un bol, le asezonam dupa...
Ciorba de pui a la grec
In la 7 Mar 2014
Ciorba de pui a la grec
Se curata legumele si se spala bine sub jet de apa. Morcovii, ardeiul gras si pastarnacul se taie fideluta sau cubulete, ceapa se toaca marunt iar gulia se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi. Pieptul de pui se spala bine si se taie sub forma de fasii sau cubulete. Intr-o oala...
Se curata ciupercile, se indeparteaza coditele si se spala bine sub jet de apa dupa care palarioarele se pun pe un servet la scurs. Ardeiul gras, ceapa verde, sunca si coditele ciupercilor se taie marunt sau cubulete mai mici si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Branza proaspata de...
Se sparg cele 4 oua intr-un bol si se bat impreuna cu un praf de sare. Ardeiul kapia si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu ouale batute. Se pune la incins o tigaie cu putin ulei iar cand aceasta e incinsa se toarna compozitia de mai sus si se intinde ca pe o clatita pe toata...
Afisate 1 - 16 din 16 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking