Spalati foarte bine calamarii si amestecatii cu patrinjelul tocat. Aveti gjija cand cumparati calamari. Acestia au un miros secific fructelor de mare dar fara a fi puternic, trebuie sa aiba carnea stralucitare si ferma si culoarea alba (pentru cei de crecatorie) si violet (pentru cei salbatici)....
Facem intai maiaua. Maruntim drojdia cu o furculita, adaugam o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si trei lingurite de lapte si lasam sa creasca pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina, adaugam maiaua crescuta, galbenusurile, zaharul si incepem sa amestecam totul. Turnam lapte putin cate...
Incepem prin a pregati aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul pudra si adaugam untul rece, taiat in cubulete. Amestecam cu varfurile degetelor ( VEZI VIDEO ) pana faina are consistenta frimiturilor de paine. Adaugam apoi galbenusul si oul intreg, punand cate putin din ou in aluat....
Puneti faina intr-un bol sau pe suprafata de lucru, faceti o adancitura in mijloc si adaugati drojdia sfaramata intre degete,mierea apoi turnati apa putin cate putin pana cand obtineti un aluat omogen si potrivit de tare. Framantati bine aluatul pentru 8-10 minute apoi adaugati maslinele si mai...
Prima data marinam puiul cu 2-3 linguri de ulei, putina ceapa, jumatate din cantitatea de patrunjel,ghimbirul pudra,ierburile aromatice, o lingura de curry, sare piper si mixul de condimente. Lasam la marinat pentru cel putin 30 de min si ne ocupam de umplutura. Calim ceapa in restul de ulei fara...
Intr-un bol cerneti ingredientele uscate(faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare) si amestecati-le bine. Peste ele turnati ingredientele lichide (laptele bautut, apa calduta, ouale si untul topit). Omogenizati bine aluatul si bateti-l pentru 2-3 minute cu un tel sau...
Prima data ne ocupam de couscous pentru ca trebuie lasat sa se umfle 10 min. Punem cana de couscous intr-un castron incapator condimentam cu putina sare si adaugam o cana de apa fierbinte (masuram apa cu aceasi cana cu care am masurat si couscous-ul) si il lasam sa se umfle. Tocam apoi ceapa...
Prima data pregatiti maiaua. Amestecati drojdia cu 2 linguri de apa calduta si cu 2 linguri de faina si lasati pana creste compozitita. Framantati un aluat din faina, maia, ouale, zaharul, laptele turnat putin cate putin incorporand la sfarsit untul cubulete. Amestecati bine toate indredientele...
Tort cupola de ciocolata
In la 12 Sep 2012
Tort cupola de ciocolata
Rulada se face astfel: se bat albusurile spuma tare, sa adauga treptat zaharul si se bat cu mixerul pana ce albusurile devin lucioase si tari, adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecati usor de jos in sus. Coaceti intr-o tava de...
Pentru blat puneti intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, ouale, laptele, untul topit si vanilia si amestecati pana compozitia devine omogena. Mixati apoi cu un mixer sau cu un robot de bucatarie toata compozitia timp de 2 min si apoi adaugati cana de...
Din toate ingredientele framantati un aluat ca pentru paine. Turnati cate putina apa in ingredientele uscate pana ajungeti la consitenta unul aluat. Framantati foarte bine aluatul pana devine suplu si elastic. Daca nu aveti faina de grau dur adaugati o lingurita de otet pentru a face aluat mai...
Puneti sardinele intr-un bol si adaugati peste ele patrunjelul tocat, ceapa, uleiul de masline, condimentele, sare si piper. Amestecati foarte bine totul avand grija sa nu rupeti sardinele. Puteti lasa pestele la marinat pentru 1-2 ore dar il puteti si praji imediat. Alegeti 2 sardine...
Tiramisu adaptat dupa reţeta originală Se separa prima data ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar pudra pana se albesc si au consistenta unei creme. Peste crema de galbenusuri se pun cele 500 gr de mascarpone si se omogenizeaza bine. Separat se bat bine albusurile si...
Se framanta un aluat din faina de grau, faina alba, apa, drojdie, un aluat ca cel de paine si se framanta pentru 15-20 de minute. Se lasa 20-30 de minute sa se odihneasca si apoi se imparte aluatul in bile de marime egala care se ung cu ulei si se mai lasa sa se odihneasca alte 5 minute. Se ia...
Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare iar apoi se adauga zaharul treptat pana ce albusurile devin lucioase si tari. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri amestecand usor ,cu o statula, de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune in...
Pentru inceput rupem taieteii si punem peste ei apa clocotita cat sa-i acopere. Ii lasam 5 minute pana se inmoie bine. Separat amestecam crevetii cu patrunjelul tocat, condimentele, usturoiul, ghimbirul, putin ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare dupa gust. Lasam creveti...
Pentru inceput ne ocupam de carne. Condimentam bine carnea cu sare si piper, adugam condimentele, pasta de harissa, patrunjelul si coriandrul si amestecam bine compozitia. Lasam la frigiger pentru cel putin o ora. Din pasta de carne modelam bile de marime potrivita pe care le aplatizam pentru...
Cum se face: prima data facem crema pentru ca trebuia sa stea la frigider pentru cateva ore. Punem frisca lichida la incalzit si apoi adaugam ciocolata alba rupta in bucati. Asteptam pana se topeste ciocolata, lasam sa se raceasca si punem crema la frigider preferabil peste noapte. Se poate pune...
Afisate 91 - 108 din 108 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking