Ingrediente
- Ingrediente pentru blatul-rulada:
- 4 oua
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 1 plic praf de copt (8 gr)
- Ingrediente pentru mousse de ciocolata:
- 400 gr ciocolata cu lapte
- 400 ml smantana dulce
- 500 ml frisca batuta
Mod de preparare
Rulada se face astfel: se bat albusurile spuma tare, sa adauga treptat zaharul si se bat cu mixerul pana ce albusurile devin lucioase si tari, adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecati usor de jos in sus. Coaceti intr-o tava de 33/24 in cuptorul preincalzit pentru 15 minute sau pana o scobitoare introdusa in blat iese curata. Dupa ce se coace sa lasa la racit pentru 5 minute, apoi se ruleaza strans cu foia de copt pe care ati pus-o in tava si se lasa pana sa se raceasca.
Crema se face astfel: se topeste ciocolata cu smantana dulce si se lasa la racit pana ajunge la temp camerei. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se da la rece pentru o ora.
Se umple blatul ruladei cu 1/4 din mousse-ul de ciocolata, se ruleaza din nou rulada si se lasa pentru 20 de min la frigider. Se taie rulada felii subtiri. Se tapeteaza un castron cu fundul rotund cu folie de plastic si apoi se tapeteaza peretii castronului cu feliile de rulada cat mai strans posibil. Se umple castronul cu restul de crema si si pune la frigider tortul pentru cateva ore asezand peste el o farfurie cu ceva greu. Se rastoarna castronul cu tortul pe un platou se inlatura folia si se decoreaza tortul dupa bunul plac.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cupola de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|