Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema. Separat, amestecam faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si rasturnam peste crema de unt. Framantam pana obtinem o biluta moale si compacta pe care o invelim in folie si o lasam la frigider 30 minute: Dupa 30 minute o...
Ciorba de legume
In la 27 Oct 2011
Ciorba de legume
Spalam orezul si lintea in cateva ape dupa care le lasam intr-un vas cu apa pana curatam legumele. Taiem patratele cartofii, morcovii feliute, varza o tocam marunt si desfacem broccoli in buchetele mici. Intr-o oala incapatoare punem cartofii, morcovii, orezul si lintea scurse si trecute inca...
Bensone
In la 12 Sep 2011
Bensone
Frecam bine untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, ouale pe rand, iar la final faina amestecata cu sarea si praful de copt si data prin sita. Aluatul final este destul de moale si lipicios de aceea il modelam avand grija sa ne imbracam mainile in zahar pudra. Il asezam...
Kinder fetta al latte
In la 12 Sep 2011
Kinder fetta al latte
Eu am ales a doua varianta pentru ca mi s-a terminat laptele condensat.O sa pun reteta laptelui condensat cand il voi reface FOILE: Mixam foarte bine untul cu zaharul, dupa care adaugam peste unt albusurile batute ffff bine si amestecam cu grija. Dupa ce am incorporat albusurile in unt...
Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta. Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor, Incingem o tigaie teflonata, o ungem cu un strop de ulei de masline si...
Chec cu frisca
In la 12 Sep 2011
Chec cu frisca
Mixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la...
Gem de rosii cu scortisoara
In la 12 Sep 2011
Gem de rosii cu scortisoara
In primul rand folosim rosii bine coapte si mere coapte dar mai acre  care nu au nici o pata sau nu sunt lovite. Un mar sau o rosie care nu sunt perfect sanatoase pot compromite tot gemul. Folosim neaparat mere care au un grad de aciditate ridicat. De ce acest lucru? Pentru ca rosiile,...
Aluatul pentru crackers l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am adaugat sarea. Daca il faceti la mana: amestecati faina cu drojdia, faceti o gropita in faina unde...
Dizolvam amidonul in lapte, adaugam zaharul si punem pe foc mic . Din momentul in care incepe sa fiarba, o mai lasam pe foc 5 minute, timp in care vom amesteca continuu. Luam cratita de pe foc si adaugam nutella si mierea, amestecam bine pana ce nutella este integrata complet in crema de...
Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem...
Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bicatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si...
Curatam ananasul care trebuie sa fie foarte bine copt. Ca sa-l curatam mai usor, dupa ce ii taiem ciuful, il asezam in picioare si ii curatam coaja de sus in jos.  Dupa ce l-am curatat,  il tavalim bine bine prin zaharul brun, si il asezam intr-o forma impreuna cu sucul celor...
Daca nu tolerati carnea de miel puteti face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat si piept de pui. Anul trecut asa am facut drobul si a fost fff bun. Curatam organele de miel cu grija. Ficatul il taiem in bucatele mai mici, rinichii ii spintecam in doua, plamanii ii taiem in...
Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceiasi cana pentru masurarea ingredientelor de mai sus. Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul. Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine. Tapetam o forma...
Biancomangiare
In la 21 Mar 2011
Biancomangiare
Punem migdalele macinate in cele 300 gr apa calduta si le lasam la inmuiat pentru 30 minute, dupa jumatate de ora scurgem laptele format printr-o bucata de tifon sau bumbac pe care o punem deasupra unei site. Adaugam cate 2 linguri de migdale si stoarcem bine bine laptele. Eu am obtinut...
Biscuiti economici
In Dulciuri la 7 Mar 2011
Biscuiti economici
Amestecam toate ingredintele si framantam pana obtinem un aluat compact pe care il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm si taiem cu o forma biscuitii nostri. Ii asezam in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute. Cand...
Focaccia alla genovese
In la 21 Feb 2011
Focaccia alla genovese
Intr-un vas, amestecam apa, uleiul si zaharul sau mierea si incepem sa adaugam treptata faina. Cand prinde o oarecare consistenta, adaugam in restul fainii ramase drojdia uscata si continuam sa adaugam faina amestecata cu drojdie aluatului deja format. Spre sfarsit adaugam  sarea si...
Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar...
Pentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet.  Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, Topim ciocolata si untul...
Afisate 1 - 19 din 19 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking