Se curata urzicile si se trec de cateva ori printr-un jet de apa .
Se pun la fiert in apa cu sare .
Separat intr-o craticioara se caleste ceapa tocata marunt peste care se adauga urzicile scurse de zeama .
Se tin pe foc pana compozitia se ingroasa si se adauga si smantana.
Adaugam...
Carnea se taie in bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper, impreuna cu costitele
Cartofii se curata si se taie in bucati mari .
Intr-o tava se pun carnea , costitele , rozmarinul, vinul, o cana de apa si putin ulei .
Se da la cuptorul incins circa 60 minute .
Blatul
Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea.
Galbenusurile se bat binecu restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula .
Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv...
Se separa ouale.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat gabenusurile si zaharul .
Adaugam faina in ploaie si praful de copt .
Se da la cuptor 25 minute .
Crema de branza
Se freaca untul cu zaharul si apoi se adauga branza .
Budinca ...
Blatul .
Se mixeaza ouale zu zaharul peste care se pune drojdia , apoi adaugam laptele si faina cat cuprinde .
Intr-o tava tapetata cu faina punem aluatul si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Taiem toate mezelurile cubulete si le calim in putin unt .
Le punem peste aluat si...
Apa se pune la fiert .
Intre timp curatam legumele le taiem cubulete si le punem in putin ulei la calit .
Le adaugam peste apa cu sare vegeta bulion si lasam sa fiaba legumele.
Intre timp pregatim perisoarele .
Carnea o amestecam cu oul grisul sare piper si fomam bilute ....
Apa se pune la foc cand da in fiert adaugam puilui si lasam 10 minute sa fiarba, apoi spumam.
Legumele curatate si taiate in 2-3 le adaugam peste pui si vegeta.
Lasam sa fiaba .
Intre timp ne ocupam de galuste.
Frecam bine oul cu grisul si sarea. Cand este gata supa se strecoara...
Vinete se pun intr-o sita si se lasa la scurs .
Dupa ce s-au scurs de zeama se toaca marunt sau se pot pune in robotul de bucatarie.
Dupa ce le-am tocat le punem intr-un bol si adaugam treptat uleiul, sare si piper dupa gust .
Ceapa se toaca marunt cu cu usturoiul si se adauga peste...
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare , adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea.
Incorporam in bezea galbenusurile si uleiul.
Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn .
Aluatul se subtiaza cu lapte.
Turnam cu polonicul in tigaia incinsa si coacem pe ambele parti....
Bucatile de carne se pun pe un prosop de hartie pentru a absoarbe apa .
Apoi le batem cu ciocanul pe amble parti si le condimentam cu sare .
Intr-o farfurie amestecam faina cu piperul , usturoiul si ghimbirul.
Fiecare bucata de carne sa da prin amestecul de faina si se prajeste in uleiul...
Scarita o taiem cubulete si dam intr-un fiert.
Se pune apa la fiert .
Tocam legumele cubulete respectiv morvocul , telina , ardeiul telina , pastarnacul , ceapa si le punem in putin ulei la calit .
Adaugam peste legume si bulionul , mai lasam 3 minute.
Peste apa care a dat in...
Apa se pune la fiert cu putina sare.
Cand da in clocot se pun pastele si se fierb al dente.
Cand sunt aproape gata se adauga si mazarea .
Intr-o sita se scot si se lasa la scurs de apa.
Intr-o craticioara se pune in uleiul incins baconul pana se rumeneste un pic .
Peste bacon punem...
Apa se pune la fiert .
Salata se spala, se taie in fasii si se pune peste apa .
Slaninuta se taie si ea marunt si se pune peste salata impreuna cu bulionul si usturoiul taiat marunt .
Intre timp facem o omleta si o rupem marunt .
Cand salata s-a fiert adaugam bucatile de omleta, sare,...
Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia .
Adaugam coaja de portocala, apa, sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa .
Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri.
In fiecare triunghi punem cate o lingurita din...
Rosiile se taie cubulete, se adauga sarea si se lasa 5 minute apoi se scurge de toata zeama.
Se taie marunt celelalte ingrediente, se adauga peste rosii se pune sare si piper dupa gust.
Rosiile se taie cubulete si se pun la calit cu ceapa taiata marunt.
Se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul, oregano si busuioc.
Se lasa circa 10 minute pe foc .
Peste feliile de paine se pune cate o lingura din compozitie, se presara cu cascaval si se dau 30 de secunde la cuptorul cu...
Cojile.
Fierbeti untul cu apa apoi turnati faina si sarea.
Bateti amesecul cu mixerul pe foc mic pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Lasati aluatul deoparte 10 minute, apoi adaugati treptat ouale batute astfel incat aluatul sa devina fin si uniform.
Tapetati o tava cu unt...
Cartofii se fierb in coaja dupa care se dau la racit.
Dupa racire se curata si se taie cubulete .
Ceapa o taiem julie frecam cu vegeta si punem la calit.
Peste ceapa adaugam boiaua, cartofii, sare, piper, lasam 5 minute pe foc.
Dam deoparte si punem mararul .
Blatul
Se mizeaza albusurile cu un varf de sare adaugand treptat zaharul pana devine o bezea.
La final adaugam si romul si nuca .
Intr-o tava tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preuncalzit circa 20-25 minute, apoi blatul se lasa la racit.
Glazura de...
FOILE
Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana devine ca o bezea , apoi adaugam nuca
Compozitia se imparte in doua. Se coc 2 foi pe fundul tavii.
BLATUL
Se separa galbenusurile , se freaca cu zaharul pana devin spumoase.
Albusurile se bat spuma ,peste care se adauga...
Se ameste faina , ouale , zaharul , drojdia , laptele si se framanta .
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut se adauga untul se farmanta din nou si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut se framanta iar, se intinde o foaie, se decupeaza...
Ceapa se toaca marunt se freaca cu vegeta si se pune la calit , peste care adaugam ardeiul taiat si el marunt. Se lasa 5 minute .
Adaugam bucatile de pui peste ceapa , apoi bulionul si apa .
Lasam sa fiarba la foc mic 25-30 minute .
Intre timp facem galustile .
Peste pireu adaugam...
Cartofii se ferb in coaja dupa care se dau la rece.
Se curata si se taie in jumatate .
Ii scobim in mijloc cat sa ii umplem .
Baconul si sunca se taie marunt si se pune putin la calit cat sa prinda culoare .
Cartofii ramasi (ce am scobit) ii pisam, adaugam baconul , sunca, oul,...
Foile.
Se amesteca toate ingredientele si se da la frigider 4 ore .
De aici coacem 3 foi pe fundul tavii , aici depinde si de tava pe care o aveti.
Crema .
Se bate smantana cu zaharul pana obtinem frisca de casa apoi adaugam cu nuca si amestecam cu o lingura de lemn.
Pune prima...
Biscutii il pisam fin .
Intr-o craticioara punem la foc mic zaharul, vinul, cacaoa, apa si untul pana se leaga totul si se da la rece.
Dupa ce s-a racit adaugam peste biscuiti si amestecam bine pana obtinem o compozitie bine legata.
Pe o folie de nailon adaugam compozitia si o intindem...
Preparam piftelutele .
Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor pana se leaga , daca este prea moale se adauga putina faina .
Din compozitie formam bilute mici pe care pe prajim in uleiul incins , si se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina uleiul in exaces....
Pentru inceput pregatim sosul .
Peste uleiul incins punem carnea tocata pana prinde putina culoare .
Morcovul este curatat si dat prin razatoarea mica iar coada de leustean se toaca marunt si se adauga peste carne .
Sucul de rosii il adaugam si pe el impreuna cu...
Aluatul
Se amesteca faina cu uleiul si restul ingredientelor pana obtinem o coca si lasam sa creasca.
Intre timp facem umplutura . Amestecam branza cu galbenusurile zaharul , stafidele si romul.
Dupa ce aluatul este deja dospit , intindem o foaie pe care o taiem in...
Bucatile de pui se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul .
Peste carne adaugam si ciupercile impreuna cu sarea, piperul si apa .
Lasam sa fiarba pana scade apa si au fiert legumele .
Se poate servi si cu mamaliguta.