Intr-o tava / cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si portocala date pe razatoare, zeama de la...
Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca un un praf de sare, le amestecam apoi incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.
Aluatul obtinut in turnam intr-o tava tapetata cu unt si faina. Lasam la coptor timp de 20 de minute. (se face...
Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.
Maiaua se lasă câteva minute la...
Pasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar.
Pasul2. Cat zaharul caramelizat se raceste,pregatim merele,le curatam de coaja, scoatem cotorul,le taiem rondele ,le asezam peste zaharul...
Pentru eclere:Intr-o oala se pune apa, uleiul si praful de sare, iar cind incepe sa fiarba adaugam faina si mestecam pana obtinem o pasta mai tare(faina trebuie adaugata toata odata si amestecata repede pt a evita formarea cocoloaselor). Dupa racire se adauga cate un ou si se incorporeaza pana...
Carnea se taie cubulete, iar carnatii ii taiem rondele. In uleiul incins adaugam ceapa taiata solzisori,dupa ce devine sticloasa punem cubuletele de carne si lasam sa se inabuse,apoi adaugam carnatii, mai lasam 10 minute si punem vinul ,100 ml apa si frunzele de dafin, acoperim si lasam la fiert...
Taiem costitele bucati si le punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cam 10 minute. Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt, ardeii,usturoiul si morcovul ii taiem cubulete.Intr-o cratita calim ceapa in ulei, adaugam...
Punem intr-un vas oul,un praf de sare,esenta,apa , laptele si le mixam,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat omogen .Il lasam sa se "odihneaca" cca. 30 min.
Intre timp punem tigaia la incins,o ungem cu o lingurita de ulei.Punem un polonic de alaut in mijloc si rotim...
Pregatirea aluatului:
Se bat ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie .
Turnăm laptele şi amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu consistenta dorita. Depinde de...
Se mesteca faina cu praful de copt,se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza albusurile pana cand se fac spuma,galbenusurile se bat intr-un alt bol cu un varf de sare.
Se toarna laptele cu uleiul peste galbenusuri si se amesteca cu faina (aceasta fiind amestecata cu praful de copt). Se...
Se spala carnea,se feliaza(dupa preferinta),se unge cu ulei si se aseaza in tava ,cartofii,ardeii si ciupercutele se toaca cubulete si se aseaza printre bucatelele de carne. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu busuiocul tocat marunt.
Se lasa la cuptor circa 40...
Se spala carnea si se pune la fiert.Dupa ce da in clocot se arunca prima apa! Intre timp se pune la fiert ceapa,morcovul,telina,ardeiul si pastarnacul tocate cubulete,apoi se adauga si orezul. Dupa ce au fiert legumele adaugam bucatile de carne ,mai asteptam vreo 10 minute dupa care adaugam...
Am scurs vinetele, le-am tocat ,apoi le-am amestecat cu un praf de sare,piper si cu ulei. Ceapa rosie am tocat-o marunt si am omogenizat bine.Foarte rapida si gustoasa,perfecta pt zilele de post! Pofta buna!
BLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Se bat pregatesc cele 2 pachete de crema si se toaca...
Se bat cele 3 oua cu praful de sare si piperul, se adauga faina si putina apa (cca. jumatatea unei cani de 250 ml).
Dupa ce ne asiguram ca aluatul este indeajuns de gros incat sa obtinem o crusta frumoasa cascavalului.
Dam prin aluat feliutele de cascaval apoi le punem la prajit in ulei...
Se fierb farfalele cu un praf de sare si o lingura de ulei,se scurg bine si se pun intr-un bol.
Peste acestea adaugam rosiile, castravetii si maslinele taiate cubulete, potrivid de sare si piper iar la sfarsit adaugam branza sau cascaval ras.
Pofta buna!
Tocam cubulete ardeiul, ceapa, albitura si morcovul lesandu-le la fiert impreuna cu sarea si piperul. Dupa ce acestea au fiert adaugam rosia tocata cubulete impreuna cu borsul.
Spre sfarsit adaugam pestele si mai lasam la fiert maxim 2 minute.
Adaugam leusteanul tocat marunt si ciorbita...
Se freaca drojdia cu putin zahar, pana se inmoaie. In faina formam o gropita unde se adauga drojdia, iaurtul, coaja de lamaie, esenta si untura!
Apoi framantam compozitia pana devine un aluat omogen (asemanator celui obisnuit de gogosi insa putin mai tare).
Se intinde cate o foaie cat mai...
Am tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat timp acestea s-au fiert,dovlecelul ramas l-am taiat in jumatate (pe lung) apoi pe lat,astfel am...
Se pregatesc pastele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert le scurgem si le punem intr-un bol mai mare,peste ele adaugam cele 3 oua ,zahar dupa gust, smantana, branza de vaci si stafide dupa preferinta,se omogenizeaza si se pune compozitia intr-o tava tapetata cu putin unt/ ulei si se lasa la...
Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si esenta de rom.
Se amesteca apoi cu...
Am curatat si spalat organele, le-am taiat bucatele si le-am tinut 30 de minute in apa rece. Am pus carnea la fiert in 3 litri de apa si o lingura de sare . Cind apa a inceput sa fiarba, am spumuit de citeva ori.
Dupa ce s-a fiert carnea am curatat verdeata,am spalat-o si am trecut-o prin...
Se curata legumele, se spala si toaca ceapa marunt impreuna cu morcovul, se lasa la calit pana ce culoarea cepei devine rumenie.
Se adauga apa si delicatul apoi orezul spalat in prealabil.
Dupa ce se fierbe orezul, se adauga legumele dezghetate si se mai lasat cateva minute....
Se curata legumele, orezul se pune la inmuiat. Se caleste ceapa pana ce devine sticloasa, apoi se adauga morcovul si telina date pe razatoare, se adauga ciupercile,carnea, soia si orezul, se lasa pe foc pana ce bobul de orez se umfla putin. Se adauga pasta de rosii , mararul, malaiul, piperul...
Se curata legumele, se spala si se lasa la fiert impreuna cu carnea si 1 ou.
Dupa ce acestea au fiert se lasa la racit. Intre timp se toaca castravetii si gogosarii storcandu-se de zeama. Apoi se toaca legumele si carnea cubulete. Amestecam toate ingredientele si potrivim de sare .
Separat...
Se bat ouale cu zaharul,se adauga smantana apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina,iar pe deasupra se presara fulgi de ciocolata. (Eu am razuit 2 cuburi de ciocolata)
Cernem făina cu praful de copt, amestecăm apa cu zahărul, se pune pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao. Se dă la o parte de pe foc și se adaugă margarina. Înainte de a pune toată margarina, să ungeți tava în care vom coace. Amestecăm...
Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.
Se pregateste siropul pe foc, apoi se lasa...
Se caleste ceapa.
intre timp,intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor,condimentele,usturoiul(tocat marunt),cele 2 oua crude,verdeata,cele 3 felii de paine,apoi se adauga ceapa.
Se amesteca totul. Separat,ungem cu ulei 2 tavi de chec/cozonac....
BLATUL .Biscutii se faramiteaza,se amesteca cu margarina,cu 2 pachete de zahar vanilinat pana se obtine un aluat sfaramicios,care se aseaza intr-un vas,apoi se preseaza cu dosul unei linguri.
CREMA Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa,intre timp se bate frisca ce se amesteca cu iaurtul....