Se spala pulpele,se ung cu ulei si se adauga in tava unsa,cartofii taiati cubulete in prealabil se aseaza in jurul pulpitelor. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu busuiocul tocat marunt.
Se lasa la cuptor circa 30 minute dupa care se adauga vinul si se mai lasa...
Reteta de preparare a papanasilor Se framanta branza cu sarea, se adauga apoi zaharul, uleiul, cele 2 oua, coaja de lamaie, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana compozitia devine una consistenta, dar nu foarte tare.
Se presara faina pe o tava si se fac...
1. Se pune margarina cu 4 linguri de zahar si 4 linguri lapte pe foc mic pina ce se topeste , se adauga si cacao , se da deoparte si din aceasta compozitie se opreste cam 1 cescuta , restul se lasa la racit( pina se obtine consistenta unei ciocolate topite) .
2. Se bat cele 8 albusuri cu...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca brinza cu sarea , zaharul , praful de copt , coaja de lamiie , oualele , faina.
Se obtine un aluat din care se fac bile un pic marute ce vor fi strapunse la mijloc.
Intre timp uleiul se pune la incins , iar " bilutele "...
se pregateste pestele - se curata , se spala , se da cu sare si piper , se pune intr-o tava pe un pat de legume , se toarna vinul si uleiul , se pun boabele de piper si foile de dafin , lamiia se taie feliute se pun si pe peste si...
Pregatirea salatei :
Se curata legumele,se spala si se lasa la fiert impreuna cu carnea si 1 ou.
Dupa ce acestea au fiert se lasa la racit. Intre timp se toaca castravetii si gogosarii storcandu-se de zeama! Apoi se toaca legumele si carnea cubulete. Amestecam toata ingredientele si...
Se toaca ceapa si morcovul cubulete si se lasa la calit,dupa ce acestea s-au inmuiat putin adauga si celelalte legume tocate cubulete,punem putina apa si le lasam la fiert. Potrivim de sare,piper si cimbru iar spre sfarsit adaugam cateva linguri de Ceva fin cremos,ii da o savoare aparte. Pofta buna!
Se pregatesc paqstele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert le scurgem si le punem intr0un bol mai mare,peste ele adaugam cele 3 oua,zahar dupa gust,cutia de ceva fin cremos cu smantana,branza de vaci si stafide dupa preferinta,se omogenizeaza si se pune compozitia intr-o tava tapetata cu putin...
Se caleste pieptul de pui taiat cubulete, se scoate pe o farfurie.
Intre timp se calesc cateii de usturoi si se scot, apoi se caleste ceapa. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga rosiile pisate si bulionul diluat cu putina apa, se pune si pieptul de pui lasandu-le la fiert.
Intre timp punem...
Se amesteca branza cu 3 oua,unul se opreste pentru final,apoi se adauga si putina smantana pana compozitia devine fluida,se adauga un praf de sare dupa gust. Intre timp se pun stafidele la inmuiat in putina apa calduta. Se pun cate 2 foi,se ung cu o lingurita de ulei,apoi se intinde compozitia si...
Se curata legumele,se spala si se lasa la fiert impreuna cu carnea si 1 ou.
Dupa ce acestea au fiert se lasa la racit. Intre timp se toaca castravetii si gogosarii storcandu-se de zeama! Apoi se toaca legumele si carnea cubulete. Amestecam toata ingredientele si potrivim de sare.
Separat...
Carnea de iepure se spala si se da in cateva clocote .
Intre timp se pune ceapa la calit , se adauga si cateii de usturoi( care se scot ) , se pune si carnea , se lasa un pic ( sa prinda culoare ) se adauga pasta de rosii , zaharul , vinul , boabele de piper , foile de...
Se curata legumele,se spala,se taie si se aseaza bucatele potrivite intr-o tava unsa cu putin ulei. Peste acestea se pun pulpele asezonate cu sare , piper ,delicat, cimbru si putin ulei. Se stropesc cu putin vin si sa lasa la cuptor cca 35-40 min. (depinde de cuptor)
Salata: Se spala...
Pregatire blat: Se separa ouale,albusurile se bat cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zagarul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga uleiul si laptele. Intre timp faina se amesteca cu cacaua si cu praful de copt si se adauga in compozitia lichida. Dupa omogenizarea acestora se...
Se amesteca branza dulce cu urda si branza topita,apoi se adauga chimen si mararul tocat marunt. Se potriveste de sare apoi se fac bilute asemanatoare usor perisoare sau chiftelute mai mici. Dupa terminare se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Sa aveti spor!
BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema.
SIROP -se arde jumatate...
Se bat ouale cu zaharul,se adauga smantana apoi faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina. Dupa coacere se taie cubulete si se lasa la racit.
Prepararea glazurii: Se amesteca laptele cu zaharul,cacao si margarina la foc mic. Dupa ce se topeste...
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de prajitura tavalita cu nuca de cocos
Blat: Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc, se adauga apoi treptat galbenusurile, iar la final uleiul, putin cate putin. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune cate putin in compozitie....
BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema.
SIROP -se arde jumatate...
Intr-o oala de 5 l, se pun la fiert ceapa, morcovul, telina, ardeiul si pastarnacul tocate cubulete, apoi se adauga orezul. Mai asteptam vreo 10 minute dupa care adaugam borsul, delicatul, sarea, ardeiul iute si leusteanul tocate marunt. Mai lasam putin dupa care adaugam ouale sparte intr-un bol,...
Se prepara vopseaua.
Intre timp intr-un dress se pune cate un ou pe care se ataseaza o frunza cu un model deosebit.
Se face nod dupa care se scufunda cu celelalte oua spalate inainte. Dupa fierberea acestora se scot ,se lasa la racit ,apoi se ung cu putina untura/grasime.
Am taiat carnea si costita in bucatele potrivite si le-am lasat la calit in 2 linguri de untura incinsa!
Dupa vreo 10-15 min am adaugat o cana de apa si le-am lasat la fiert la foc mic. Dupa ce a fiert cam vreo 25-30 min am adaugat vinul si foile de dafin.
Cand lichidul a scazut,spre final...
Se spala carnea si se pune la fiert.Dupa ce da in clocot se arunca prima apa! Intre timp se pune la fiert ceapa,morcovul,telina,ardeiul si pastarnacul tocate cubulete,apoi se adauga si orezul. Dupa ce au fiert legumele adaugam bucatile de carne ,mai asteptam vreo 10 minute dupa care adaugam...
Se pune soia la fiert, se lasa pana se inmoaie si se pune la scurs.
Intre timp se caleste ceapa cu usturoiul, cu morcovul, cu ciupercile, se adauga apoi si soia impreuna cu cimbrul, busuiocul, sarea, piperul si pasta de rosii! Se pun farfallele la fiert, se scurg si peste acestea se adauga...
Se intinde aluatul gata pregatit intr-o tava tapetata cu putin ulei si faina, aceasta se unge cu jumate din cantitatea de suc de rosii . Ciupercutele si kaizerul se taie cubulete si se adauga peste aluat. Se bate oul si se amesteca cu smantana, se toarna peste celelalte ingrediente, iar pe...
BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema.
SIROP -se arde jumatate...
Se curata legumele,se spala,se taie si se aseaza bucatele potrivite intr-o tava unsa cu putin ulei. Peste acestea se pun pulpele asezonate cu sare,piper,delicat,cimbru si putin ulei. Se stropesc cu putin vin si sa lasa la cuptor cca 35-40 min. (depinde de cuptor)
Se framanta carnea impreuna cu cele 2 oua,sarea,mararul si usturoiul si pun la prajit! Sosul: se caleste ceapa ,apoi se aduga usturoiul,faina si putina apa,se amesteca pana se formeaza un aluat,peste acesta se adauga pasta de rosii si mirodeniile!
La final se adauga piftelutele racite...
Intr-o oala se caleste ceapa cu morcovul,se adauga telina,ardeiul,cartoful si pastarnacul,peste acestea se adauga cca. 1 litru de apa si se lasa la fiert! Spre sfarsit se adauga taiteii,leusteanul,borsul magic,sarea,piperul si pasta de rosii!
Pofta buna!