Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care calim amestecul in 2-3...
Carnea am spalat-o,am sters-o cu un servet,am crestat stratul de grasime de deasupra.
Am condimentat,am înfipt cateva cuisoare,am presarat boabe de mustar si de piper,salvie si rozmarin.
Am...
Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem.
Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt.
Eu am folosit o cratita cu diametrul de 26 cm....
In vasul cu ulei incins, pui ardeiul taiat cubulete mai mari, ghimbirul pentru 1-2min, apoi adaugi laptele, concentratul dizolvat intr-o cana de apa fierbinte, pieptul taiat julienne. Lasi sa...
Pieptului dezosat, fara piele, taiat in jumatati pe latime ii facem buzunare la fiecare bucata. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte.
Intr-un castron amestecam caisele taiate...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.
Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.
Preparăm...
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând ,...
Spala bine cartofii, inveleste-i in folie de aluminiu si gaureste-i pe alocuri cu un bat de frigaruie;
Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;
Lasa-i la...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Pieptul de pui se cresteaza, se bate cu ciocanul pentru friptura, se spala si se presara cu sare, jumatate de lingurita de boia si putin oregano uscat....
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le...
1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...
Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.
Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.
Preparăm...
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând ,...
Am spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja.
I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o cescuta...
Buna dimineata de prinz ! N-am mai pregatit de mult o reteta live. Si, pentru ca in ultima luna am mincat de doua ori celebrul Tafelspitz, m-am hotarit ca in aceasta duminica sa-l...
Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori)...