Ceapa taiata solzisori se pune la calit in putin ulei, nu am specificat cantitatea pentru ca depinde de preferintele fiecaruia, eu am pus foarte putin.
Apoi am adaugat morcovii taiati, dupa ce...
Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat.
Pentru sos:
1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie
2. Adaugam...
Ciocolata se pune in doua boluri si se topeste rapid la microunde, 30 de secunde.
Capsunile se spala si apoi se pun pe un servet de hartie sa se usuce bine.
Se tavalesc prin ciocolata si se...
Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa.
Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.
Le lasam sa...
Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
Pune la incalzit uleiul de masline.
Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si...
Blat de biscuit:
Cernem faina intr-un castron, adaugam un praf de sare, zaharul pudra, apoi untul rece taiat cubulete si galbenusul de ou. Framantam repede cu varful degetelor pana toate...
Punem betele de frigarui in apa rece si le lasam acolo pana cand ne ocupam de ingrediente.
Pieptul il spalam bine si il taiem cuburi.
Legumele le spalam si le taiem astfel: dovlecelul...
Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30...
Prima data pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut pana se lichefiaza, adaugam o lingura plina cu faina si lasam cateva minute sa dospeasca maiaua.
Amestecam bine cu...
Curatam ceapa mai mare, o tocam, iar ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa, ciupercile si le inabusim putin. Presaram peste ele sare, piper si cand...
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc....
Gogoselele:
Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata.
Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel),...
Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt.
Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare.
Am...
Intr-o cratita punem uleiul la inferbantat adaugam slanina taiata cubulete mici si o lasam sa se prajeasca dupa ce sa prajit scoatem jumarile si le punem in bolul(vasul) in care vom face...
Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini.
Pentru umplutura amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si...
1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu 1/2 lingurita sare si adu-o la foc mare in stadiul de clocot. Apoi, reduci focul la mediu.
2. Speli bine morcovii, ii razui de coaja si ii tai cu...
Ceapa tocata se pune la calit in tigaie in ulei.Adaugam ciupercutele taiate felii cu tot cu codite.Lasam sa se caleasca ciupercile dupa care adugam ficateii de pui.Amestecam usor in tigaie sa...
Pentru inceput curatam merele si le spalam. Le taiem in doua si curatam interiorul.
Punem o cana de zahar cu varf pe foc la caramelizat.(eu am folosit o oala emailata pe care am pus-o si la...
Mai intai pregatim o forma rotunda cu peretii detasabili pe care o captusim pe interior cu folie alimentara.
Blat: Punem untul intr-un vas pe foc, la topit. Maruntim biscuitii cu ajutorul unui...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule....
Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de...