1.Fructele de mango se curata de coaja si se taie felii, bananele se taie rondele;se curata portocalele de coaja si se desfac in bucatele.Se scurge ananasul din conserva si se amesteca cu celelalte 2 fructe.
2.Se amesteca sucul de ananas cu zaharul brun, scortisoara si romul alb , se toarna...
1. Se curata ananasul si se taie in cubulete.
2. Pepenele verde se curata de coaja si seminte si se taie tot in cubulete.
3. Se curata portocalele, piersicile si merele de coaja si seminte si se taie cubulete.
4. Se spala capsunile, se curata de codite si se taie felii. Se curata de coaja...
1.Marul se spala, se curata si se taie felii.Ananasul si piersicile se taie cubulete si se amesteca cu marul.Sunca presata se taie fasii si se amesteca cu fructele, la care se adauga si germenii de soia.
2.Se prepara sosul:se amesteca mierea cu uleiul,iaurtul,mustarul,cu sare, piper,si...
1.Se fierbe separat orezul alb si separat cel brun.Se strecoara si se lasa sa se scurga.
2.Ardeii,castravetii si ceapa rosie se curata si se taie cubulete.Maslinele se curata de sambure si se feliaza.
3.Feliile de piept de pui se prajesc in tigaie pana cand se rumenesc.Se taie...
1.Se portioneaza muschiul de porc,se bate usor cu batatorul de snitele,apoi se presara cu sare.
2.Se taie cascavalul in felii si ciupercile in fasii.
3.Se aseaza peste carnea batuta cate o felie de sunca, una de cascaval,se impacheteaza, se da prin faina si se prajeste in ulei incins....
1.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se unge si se infaineaza o forma de chec.
2.Intr-un castron , se amesteca faina ,praful de copt si sarea.
3.Intr-un bol se freaca cu mixerul untul pana devine cremos si spumos.Se adauga,treptat, zaharul si se continua amestecarea cu mixerul inca 5...
1.Se pune carnea intr-un castron si se freaca cu sare, piper, ulei si suc de lamaie.Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece.
2.Se freaca spuma untul si se amesteca cu verdeata tocata marunt, se sareaza , se pipereaza,se adauga mustarul si sucul de lamaie.I se da forma de cilindru si...
1.Carnea de miel se macina, se sareaza, si se amesteca cu piper, maghiran , oregano si un ou.Se lasa deoparte.
2.Se fierbe orezul cu apa,sare si 1 lingurita din Secretul gustului sau Vegeta.
3.Se spala vinetele ,se taie in doua, se scobeste miezul cu o lingura.Se amesteca miezul de vanata...
1.Se curata ficatul de gasca, se taie felii, se sareaza, pipereaza ,se stropeste cu coniac si c cu vin.In acest bait se lasa peste noapte.
2.A doua zi, se captuseste cu folie un vas de Jena, se aseaza ficatul si , pe bain-marie, se coace la cuptor ,la 140*C, timp de 45 de minute.Se...
(1 portie/12 felii)
1.Intr-un castron,se amesteca faina, sarea si zaharul.Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca bine.Se toarna apa rece si se continua procesul de amestecare a ingredientelor.Se pune aluatul pe planseta, se framanta si se imparte in doua.Fiecare parte se...
1Intr-o cratita, se amesteca zaharul, faina,scortisoara,sarea si apa, se fierb pana ce zaharul s-a topit.Se adauga fructele si se continua fierberea pana sosul se leaga.(unele fructe se zdrobesc prin fierbere, altele raman intregi).Se gusta si, daca este necesar,se adauga zahar sau apa daca vreti...
1.Fileurile de somon se sareaza , pipereaza si se ruleaza.
2.Se curata zarzavaturile si se taie marunt.
3.Intr-o tigaie ,se toarna ulei de masline si se pune ceapa tocata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,se adauga legumele, sare , piper si se calesc in continuare.Se aseaza peste...
1.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se prajesc nucile cca. 8 minute in cuptor, intr-o tava captusita cu hartie de copt.Se scot, se lasa sa se raceasca, apoi se macina.
2.Se faramiteaza napolitanele ,se pun intr-un bol cu nucile macinate,zaharul si praful de cacao.Se adauga siropul si romul.Se...
1.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se unge cu unt o tava de 23x23cm.
2.Se prepara blatul:intr-un bol se amesteca cu mixerul untul cu zaharul pana ce zaharul se topeste si compozitia devine cremoasa.Se adauga faina si sarea,esenta de vanilie si se amesteca bine.Se pune aluatul in tava si se...
1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge si se infaineaza o forma de chec.
2.Sepun nucile pe o tava captusita cu hartie de copt si se prajesc 8-10 minute.Se lasa sa se raceasca , apoi se macina.
3.Intr-un castron , se amesteca faina,zaharul,praful de copt, bicarbonatul de sodiu ,sarea,...
1.Se prepara "piscotul " de cascaval.Galbenusurile se freaca spuma cu sare, nucsoara rasa si cu untul.Se adauga faina si cascavalul ras ,apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.
2.Compozitia de mai sus se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si , pe foc moderat,...
1.Cascavalul se impacheteaza in folie de aluminiu si , pe foc mic, in apa calda -nu trebuie sa clocoteasca-se tine cca. 20 de minute ca sa se inmoaie.
2.Pana cascavalul se inmoaie, se prepara umplutura:se freca untul moale(tinut la temperatura camerei) cu crema de branza ,se adauga...
1.Se preincalzeste cuptorul la 165*C.Se unge cu unt si se infaineaza o tava de aragaz.
2.Se topeste ciocolata si untul intr-o cratita ,in bain-marie.Se ia de pe foc,se adauga esenta de vanilie,zaharul si ouale.Se amesteca bine,apoi se pune faina si sarea.
3.Se varsa compozitia in tava si se...
1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste .
2.Intre timp, se bat...
1.Pestele se taie in bucati de 5 cm. latime.Intr-o cratita se pune apa, se adauga sucul de lamaie,o ceapa taiata in doua si se lasa sa dea clocot.Pestele se adauga in cratita si se lasa sa fiarba 3 minute.Se scoate si i se ia pielita.
2.Intr-o tigaie, se infierbanta untul si se frig...
(2 portii/24 bucati):
1.Se preincalzeste cuptorul la 150/C.Se ung cu unt 2 tavi pentru madeleine a 12 bucati fiecare.
2.Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia isi dubleaza volumul.Se adauga esenta de lamaie,faina,...
1.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare de aragaz.
2.Intr-un bol de mixer, se bate untul cu zaharul pana cand zaharul se topeste,se adauga oul si esenta de vanilie.Se amesteca faina , bicarbonatul de sodiu, praful de copt,pudra de cacao si sarea si se...
1.Broccoli se desface in buchetele si se fierbe in apa sarata timp de 8 minute.Se scurge.
2.Taieteii se fierb in apa sarata potrivit instructiunilor de pe pachet.
3.Se topeste untul,se adauga faina,se caleste usor,se toarna vinul si smantana si se adauga somonul taiat in 4 bucati.Se...
1.Se preincalzeste cuptorul la 190*C.Se captuseste o tava de 38cm.x25cm. cu hartie de copt,care se unge si se infaineaza.
2.Intr-un castron mare,se amesteca faina ,ouale,praful de copt, bicarbonatul de sodiu,scortisoara,cuisoarele si sarea.Se bate compozitia cu mixerul pana devine pufoasa.Se...
1.Se pun legumele la fiert in apa cu sare.
2.Se fierb 2 oua timp de 9 minute pentru ca galbenusul de ou sa se pastreze foarte galben.Dupa fierbere, se racesc sub jet de apa rece si se curata.
3.Se taie marunt ceapa, castraveciorii,caperele si verdeata:patrunjelul si tarhonul.
4.Legumele...
1.Intr-un bol, se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul , esenta de vanilie, se amesteca bine, apoi se pune faina si migdalele macinate.Se continua amestecarea pana cand compozitia devine spumoasa.Se acopera bolul si se pune la rece, in frigider.
2.Se decongeleaza aluatul de foietaj(sunt...
1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat.
2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea.
3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri.
4.Se preincalzeste...
1.Se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba pana cand se obtine un sirop legat.Se adauga cacao, nuca si biscuitii macinati.
2.Pe un celofan stropit cu apa se intinde compozitia de biscuiti, peste care se unge urmatoarea crema:se freaca untul spuma , se adauga zaharul praf si...
1.Lintea se pune la inmuiat timp de 30 de minute in 1/2 l. apa ,apoi se pune cu aceasi apa sa dea un clocot.Se adauga 1 lingura din Secretul gustului si se fierbe in continuare 20 de minute.Intre timp, se fierb pastele -fundite in apa sarata potrivit instructiunilor de pe pachet.
2.Cepele se...
1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina este sticloasa , se aduga ceapa tocata fin.Se calesc impreuna cateva clipe,apoi se adauga ficatul si...