Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma.
Cureți toate legumele și le speli bine.
Ceapa, roșia,...
Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).
Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul (doar cele 18 linguri de zahar tos) si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca. La final adaugam praful de copt si...
Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se...
Se maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se...
Intr-o oala mai mare am pus in putin ulei incins bucatile de scarita si ceapa lasata intreaga.
Apoi am adaugat apa fierbinte.
Am adaugat morcovul taiat marunt si usturoiul.
Dupa ce au fiert suficient, am adaugat fasolea verde.
Apoi am...
Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul, fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea ei...
Spalam ouale si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.
Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi scurgem apa si punem apa rece peste ele, eventual le si spargem usor, pentru a se curata mai bine....
Costita se spala bine si se feliaza .
Legumele se curata si se spala .
Morcovul ardeiul si patrunjelul se taie rondele .
Ceapa , usturoiul se maruntesc .
Caliti usor in ulei...
Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se...
Legumele se curata si se taie marunt.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Scarita se taie bucati.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele si ceapa...
Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute.
Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată.
Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne de...
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri si...
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute.
Legumele se...
Din ulei si condimente facem o pasta cu care ungem puiul pe care il punem intr-un vas de yena cu capac si il dam la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
Spalam bine cartofii si ii punem la...
Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între...