Reteta de ecler la tava
In la 13 Dec 2022
Reteta de ecler la tava
Iata cum se prepara Reteta de ecler la tava Apa, laptele, sarea, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, punem toata faina odata si amestecam bine,pana se ingroasa compozitia. Dupa ce aluatul oparit a ajuns la temperatura camerei adaugam cate un ou si amestecam bine,dupa fiecare ou...
Incepem cu incalzirea laptelui pe foc,cu zaharul si untul,dar fara a fierbe.  Lasam putin la racorit. Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata) ,apoi adaugam compozitia cu lapte, ouale, coaja de lamaie, sarea,si framantam la robot 10 minute. Adaugam din cand in...
Faina, praful de copt, untul, ouale, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, scortisoara, sarea, le amestecam bine,turnand cate putin lapte, pana se formeaza o crema. In acesta compozitie adaugam 2 mere curatate si taiate cubulete si amestecam. Folosim o tava neaderenta sau detasabila de...
Incepem cu pregatirea blatului: batem albusurile cu putina sare,si le lasam deoparte. Cu ajutorul mixerului batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, uleiul,si faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Adaugam si albusurile prin rasturnare cu o paleta, usor. Punem compozitia intr-o...
Marinam carnea si o lasam de seara pana dimineata. Incingem o tigaie cu putin ulei, prajim carnea pe ambele parti,cate 2-3minute. O punem apoi intr-o tava incapatoare la cuptor cu o cana de supa sau apa. Dupa 30 de minute punem si cartofii ,iar gutuile doar cu 10 minute inainte de a opri...
Pentru inceput facem o mamaliga destul de consistenta din cantitatea de malai,apa,sare,si unt. Lasam mamaliga sa se racoreasca putin,dupa care asezam intr-o forma straturile. Unul de mamaliga,unul de branza de burduf,unul de branza de oaie data pe razatoarea mare,deasupra alt strat de...
Din pieptul de pui portionam trei bucati pe care le batem usor cu ciocanul de snitele. Le condimentam cu putina sare si piper, apoi luam o bucata si o pregatim. Punem peste fiecare bucata de carne o felie de cascaval, apoi una de sunca si rulam cat mai strans. Fixam cu scobitori, astfel incat...
Ingredientele, in afara de ou, se amesteca foarte bine si formam sfere pe care le dam prin ou, apoi prin pesmet sau faina dupa preferinte. Incingem bine ulei intr-o tigaie si prajim buletele! Le putem servi langa pui la gratar sau orice altceva care ne place! Pofta buna!
Pentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie. Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit, apoi o punem cate putin in chefir, dupa care adaugam si frisca batuta cu 2-3 linguri de zahar si o...
 Incepem cu cernutul fainii, impreuna cu praful de copt, apoi adaugam pe rand toate ingredientele si amestecam bine cu o lingura de lemn. Apoi framantam foarte putin si acoperim cu folie. Lasam 10 minute. Presaram apoi faina si intindem aluatul mai gros, de circa 0,80- 1 cm. Formam un...
Ciorba radauteana de pui
In la 31 Mai 2020
Ciorba radauteana de pui
Mai intai curatam legumele, le spalam bine si le tocam marunt cu cutitul, apoi le calim in uleiul incins. Stingem cu 6 litri de apa si dam focul mare. Cand apa da in fiert, punem bucatile de carne in afara de pieptul puiului, si strangem spuma formata. Punem sare dupa gust si boabe de piper....
Vinetele se curata pijama: o data da, o data nu, veti vedea in poze. Dovleceii nu ii curatam de coaja. Atat vinetele cat si dovlecii ii taiem rondele nu prea subtiri si apoi le calim pe rand intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei si putina apa, cu capacul pus, cateva minute. Dupa ce le-am...
Pizza originala
In Pizza la 20 Mar 2020
Pizza originala
Apa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o lasam 10 minute. Formam trei bile pe care le lasam peste noapte la frigider. Sau o ora la temperatura...
Faina, sarea, praful de copt, untul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, vanilia, scortisoara, se amesteca bine, apoi adaugam laptele cate putin, pana se formeaza o crema. 2 mere se taie cubulete si se adauga in aluat. Amestecam. Intr-o forma rotunda, de 24 cm, tapetata cu hartie de copt,...
 Un pui cam de 2 kg, condimente: sare piper, boia dulce, iute, delikat, patrunjel, usturoi, ulei. Amestecam toate aceste ingrediente si ungem bine puiul pe toate partile, apoi il fixam pe o sticla care ne incape in cuptor, umpluta cu apa! Punem puiul intr-o tava,si il dam la cuptor...
Facem o maia din 50 ml.apa calda, drojdie, zahar, faina. Lasam sa dospeasca. Apoi o adaugam in restul de faina si celelalte ingrediente. Framantam o coca mai moale ca cea de paine. Lasam la dospit 30 min. Formam cu mana bine unsa cu ulei 6 bile pe care la lasam la dospit 30 min....
Carnea spalata se pune la macerat cu ulei,sare,piper,condimente pentru friptura,cateva ore ,sau peste noapte! Cartofii ii taiem in felii mari,gutuile curatate la fel.Punem carnea direct in tava ,si o prajim cateva minute pe ambele parti,apoi asezam cartofii si gutuile de jur imprejur,si...
Framantam bine toate ingredientele pana obtinem o coca omogena! Intindem foaia, potrivit de subtire si o ungem cu ciulamaua fara sa ajungem la margini! Rulam si punem la rece o ora, in folie. Intre timp pregatim umplutura: merele curatate de coaja si cotoare, le calim impreuna cu zaharul,...
Se curata merele de coaja,se scot cotoarele,se taie cubulete si se calesc in zaharul caramelizat,impreuna cu o lingura de unt! Dupa ce se raceste compozitia,adaugam vanilia si scortisoara! Intindem prima foaie,punem umplutura,apoi deasupa punem cealalta foaie,le lipim cu degetele,apoi ungem pe...
Afisate 1 - 19 din 19 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking