Se pune pepenele curatat si taiat cubulete intr-un blender. Se mixeaza bine apoi se pune intr-un bol cu celelalte ingrediente, se omogenizeaza si apoi se toarna in masina de inghetata. Asta-i tot! Chiar si asa dietetica este extrem de cremoasa si buuuuuna. Dar masina de inghetata isi spune...
Varza cu ciolan
In la 12 Dec 2014
Varza cu ciolan
Se fierb ciolanele vreo 40-45 de minute de cand incep sa dea in clocot. Varza se toaca, apoi se freaca cu sare de lamaie si sare, se lasa se sa se inmoaie vrei 15 minute, apoi se stoarce bine. Intr-o cratita in care am incins 2 linguri cu untura se calesc doua cepe tocate marunt, un ardei,...
Paine fara framantare
In la 12 Dec 2014
Paine fara framantare
Se pune faina intr-un castron incapator, drojdia se dizolva intr-un pahar cu o parte din cantitatea de apa si se toarna peste faina, se adauga si restul de apa, apoi sarea , se amesteca totul, se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se introduce totul in FRIGIDER ! Se lasa acolo pana a...
Orez cu praz
In Mancaruri de post la 12 Dec 2014
Orez cu praz
Mai intai punem maslinele intr-un ibric cu apa peste ele si le fierbem vreo 5 minute. Stingem focul si le lasam sa astepte asa pana le vine randul de punere in executie ! Se curata cepele si se toaca cum vreti voi. Se pune uleiul intro cratita, dupa ce s-a incins se adauga ceapa. Dupa ce...
Salata de peste
In Salate la 27 Oct 2014
Salata de peste
Se curata legumele si se pun la fiert toate la un loc. Eu le-am fiert intr-o oala Zepter care nu are nevoie decat de un strop de apa sau chiar deloc daca legumele sunt tinere si proaspete. Se lasa sa se raceasca si se toaca ca pentru salata boeuf, se adauga pestele curatat si tocat, cutia de...
Placinta cu mere
In la 20 Oct 2014
Placinta cu mere
Pregatim mai intai umplutura. Se spala merele, taiati-le in 4, scoateti semintele si dati-le prin razatoare stropindu-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Intr-o cratita cu fundul mai gros topim untul, se adauga merele rase si stoarse bine, se pune zaharul si lamaia si se lasa sa se caleasca...
Desert placinta cu dovleac
In la 20 Oct 2014
Desert placinta cu dovleac
Spalati bine coaja dovleacului, curatati-l de seminte, taiati-l felii cat sa intre pe gura robotului sau cat sa va fie usor sa-l dati pe razatoarea mare, cu coaja cu tot. Da ati citit bine, cu coaja cu tot ! Nu va mai chinuiti sa curatati dovleacul de coaja. Coaja dovleacului este dulce si plina...
Am pus icrele si painea imuiata in lapte, curatata de coaja si stoarsa bine in bolul de la robot, jumatate din zeama de lamaie, i-am dat drumul la robot si am inceput sa torn uleiul in fir subtiere. Dupa ce si-a dublat volumul am oprit robotul si am verificat consistenta. Adaugati 50 de ml. de...
Conopida cu varza rosie
In la 15 Noi 2013
Conopida cu varza rosie
Se spala legumele, se portioneaza dupa preferinta si se aseaza alternativ in borcane. Dupa ce ati terminat cu asezatul faceti o solutie din ingredientele de mai sus in functie de marimea borcabelor. Din cantitatile de mai sus eu am pus 5 borcane a cate 4 litri fiecare si am facut solurie...
Preparare jeleu de afine : Punem gelatina (20 g) la hidratat cu apa cat s-o acopere. Punem afinele inghetate sau proaspete intr-u bol metalic cu coada lunga sau ce aveti pe-acasa, dar sa fie de metal. Punem peste ele 3-4 linguri de zahar tos si le punem pe foc sa fiarba vreo 5 - 10...
Clatite
In Dulciuri la 15 Noi 2013
Clatite
Se bate oul cu praful de sare, se adauga faina toata odata. Se insista bine cu un tel asupra cocoloaselor. Se adauga treptat laptele, apa minerala si untul amestecand energic. Aluatul rezultat trebuie sa fie unul matasos, destul de fluid si fara urme de cocoloase. Se da la frigider pentru...
Se toaca ceapa solzisori si se caleste in unt. Se adauga si mararul si se stinge focul. Intr-un vas se amesteca branza cu cele 6 oua, se adauga ceapa calita si verdeata dupa ce s-au racit, sare, piper si gata umplutura. Se ia tava de la aragaz, se aseaza o hartie de copt, se intinde jumatate...
Paine de casa
In la 25 Oct 2013
Paine de casa
Se cerne faina intr-un lighean. Daca folositi drojdia uscata se amesteca pur si simplu in faina cernuta. Daca folositi drojdie proaspata faceti o maia. Se pune drojdia proaspata intr-un vas, se faramiteaza si peste ea se presara 1-2 lingurite de zahar tos. Se amesteca din cand in cand pana...
Tort "Moartea siluetei !"
In la 24 Oct 2013
Tort
Cantitatile sunt pentru o forma cu diametrul de 28 de centimetri. Mod de preparare : Blat : Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza. Albusurile se bat spuma tare, mai intai simple cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat...
Sos bolognez
In Sosuri la 22 Oct 2013
Sos bolognez
Se pune o cratita de vreo 4-5 litri pe foc, se incinge uleiul, se pune ceapa tocata marunt la blendar. Se caleste pana devine moale, apoi se adauga sunca maruntita dupa preferinta si usturoiul tocat marunt. Se amesteca si se lasa cateva minute la calit. Dupa cateva minute, se adauga...
Paste cu sos bolognez
In la 22 Oct 2013
Paste cu sos bolognez
Se pune uleiul intr-o cratita, se lasa sa se incinga se pune ceapa tocata marunt, dupa ce s-a calit putin se adauga usturoiul, pieptul de pui spalat si taiat cubulete mici. Se lasa la calit pana pieptul de pui se separa usor si este de culoare alba, apoi se adauga ciupercile spalate si tocate. Se...
Afisate 1 - 16 din 16 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking