Loboda se alege, se curate, se spala si se pune la oparit timp de cateva minute ( 2-3, nu trebuie sa se inmoaie de tot), dupa care se scoate intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa rece si se lasa la scurs. In acest timp curatam celelalte legume si le portionam.  Dupa ce loboda s-a scurs,...
Fasolea se alege, se pune la  inmuiat in apa calda. Apoi ( cam dupa 30-40 min), am pus-o la fiert cu sare si o jumatate de linguritade bicarbonat de sodiu pret de 30 minute. Cand  fasolea a fiert pe jumatate, am scurs apa, am trecut fasolea  pe sub un jet de apa rece si am pus-o...
Lintea se spala si se pune la fiert cu sare. In cca 30-40 minute este fiarta. Am scurs zeama si am pasat-o putin cu batator de cartofi ( cel pentru pireu). Se lasa de-o parte. Intr-o tigaie se pune  uleiul la incins si cand este gata se pune ceapa  curatata, spalata, tocata si usturoiul...
Portofele cu gem de prune
In la 7 Mar 2014
Portofele cu gem de prune
Aluatul: faina se cerne intr-un lighean. Se adauga drojdia si se pune un praf de sare. Apa se incalzeste si peste ea se adauga zaharul,  zaharul vanilat si se amesteca pana la dizolvare. Se pune peste faina. Se face un aluat legat peste care, la final se pune uleiul in fir. Se pune la dospit...
Aluatul: din faina, sare, drojdie impreuna cu apa calduta se framanta un aluat ca de paine. Se adauga la final uleiul, se omogenizeaza. Se pune la loc cald, la dospit.  Ceapa verde, prazul si ceapa rosie se curata si se taie. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Peste acesta se pune...
Foile : Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam.  In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste.  Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina...
Tarte cu mere
In la 2 Mar 2014
Tarte cu mere
Aluatul: se cerne faina. Se adauga praful de copt, un praf de sare,  zaharul, untul si se framanta. Va rezulta un aluat nelegat. Se adauga oul se framanta. La final se pune apa. Se framanta bine si se pune la rece. Intre timp se pregatesc formele de tarta, se unge fiecare cu unt.  Se...
Pastele se pun la fiert 7 minute cu sare. Cand sunt gata se pun intr-o strecuratoare si se dau sub jet de apa. Se pun la scurs.  Carnea de pui  taiata fasii,  peste care am adaugat sare, piper supa gust, putin cimbru, cateva picaturi de ulei, am amestecat-o cat sa ia toate...
Pieptul de pui se spala si se pune la scurs. Dupa care se cresteaza cu cutitul, se da cu sare si piper. Se unge cu putin ulei si se pune pe grill  timp de 30-35 minute, timp in care se mai invarte odata. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, se adauga ceapa, morcovul si telina date pe...
Aluatul: faina se cerne si se pune intr-un vas adanc cu sare. Se adauga margarina si bicarbonat stins cu zeama de lamaie si se framanta in uscat. Dupa ce a fost incorporata faina ( rezulta un aluat nelegat) se adauga putin cate putin apa si se framanta pana cand aceasta este incorporata bine....
Pizza simpla cu blat aromat
In la 24 Feb 2014
Pizza simpla cu blat aromat
Baltul: se amesteca faina, sarea si  drojdia.Peste aceata parte uscata se pune cimbru, oregano si chimen.  Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam pana obtinem un aluat bun. Spre finalul framantatului picam si uleiul  si omogenizam. Lasam blatul la dospit cca 30 min. la loc...
Legumele se curata si se spala. Dovlecelul si vanata, rondele, morcovul- betisoare subtiri, ceapa- felii rotunde, ciupercile- taiate jumatati sau sferturi daca sunt mai mari.  Din sare, piper, cimbru, ulei am facut un amestec pe care l-am pus peste legume si am amestecat. Din legume am...
Chifle cu lapte dulce
In la 22 Feb 2014
Chifle cu lapte dulce
Se cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu fierbinte) se pune putin cate putin peste amestecul de faina, sare, drojdie si se amesteca. Se obtine un...
Lintea se spala si se fierbe in apa cu sare. Am aruncat prima apa cum a dat in clocot si am pus alta apa. Am lasat-o la fiert cca 30 minute, dupa care se pune la  scurs intr-o strecuroare. Intr-o oala am pus la calit ceapa, morcovul, telina ( spalate si tocate/date prin razatoare) . Cand...
Mere coapte
In Dulciuri la 22 Feb 2014
Mere coapte
Merele se spala. Se  taie in partea cu codita si se scobeste cat de cat pe rotund ( eu nu am avut aparat special). In causul format se pune zaharul vanilat, scortisoara nuca si dulceata. Se pun merele intr-o tava si se da la cuptor pentru 20 min. cel mult. Se scoate si se da la rece....
Nautul se pune la fiert cu un praf de bicarbonat. Prima apa se arunca.  Dupa ce da in clocot ,se pune la fiert nautul in alta apa. Se adauga sare la fiert. Se fierbe cca 40 de minute ( sau mai mult, in functie de naut). Dupa ce nautul a fiert, se scurge de apa, si se pune in blender. Pe foc...
 Etapa I: merele ..Intr-o tigaie se pun la caramelizat 5 linguri cu  zahar. Cand este gata se adauga vinul si scortisoara si se lasa la fiert. Se adauga merele si ciresele si se lasa la foc mic ca acestea sa fiarba. Cand sunt gata se lasa la racit. Merele se aseza intr-o tava, cu tot cu...
Pieptul de pui se spala si se potioneaza. Eu l-am taiat julien. Dupa care l-am condimentat cu sare, piper, cimbru si putina boia dulce de ardei. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, la fel si morcovul, ardeiul si telina.  Dovlecelul l-am spalat si curatat de coaja, am scos cele...
Guguluf cu visine
In la 1 Feb 2014
Guguluf cu visine
La inceput decongelam visinele si punem peste ele un praf de zahar. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, lingura cu lingura si un praf de sare. Rezulta o bezea luciosa.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se adauga bezelei. Se mixeaza. Se scot...
Se pune uleiul la incins. Se adauga morcovii, ceapa si telina, portionate. ( care au fost spalate si taiate ulterior, evident). Se lasa cca 3-4 minute. Se adauga sare, piper, boia de ardei dulce si se pune apa. Se lasa cca 30 min ( max) sa se fiarba bine. Se da la putin la rece cat sa se...
Branza se pune intr-un  bol. Peste ea se pune zahar, coaja de lamaie rasa, stafidele inmuiate (cu cca  o ora inainte, in alcool), ciresele din dulceata, 4 oua intregi. Toate acestea se amesteca si cand sunt omogenizate foarte bine, se adauga faina. Se amesteca.  Se pregateste o...
  Salata se spala, se pune la scurs. Avocado se curata si se taie felii pe lung. Salata se rupe se pune intr-un bol, peste care se dauga feliile de avocado. Se face un dresing din ullei, otet si sare. Se pune peste cele de mai sus. Simplu si gustos.
Carnea se spala, se portioneza. Se sareaza, sa da cu boia de ardei dulce si piper . Cartofii se curata, se spala, se toaca, la fel si prazul.   30 ml ulei se pun la incins in tigaie. Cand este gata, se pune carnea si se lasa cca 5-6 minute, timp in care incercam sa o trecem prin ulei incins...
Prajitura pufoasa cu caise
In la 14 Ian 2014
Prajitura pufoasa cu caise
Pentru inceput scoatem caisele in congelator. Le lasam de dezghetat impreuna cu zahar pudra.  Separa ouale. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si  zahar pus lingura cu lingura pana ajunge la o bezea. Amesteca galbenusurile cu apa si uleiul si adauga-le albusurilor. Mixeaza....
Blatul: separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma  cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura  pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de...
Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa faca spuma se arunca apa, se spala carnea si se pune in vasul pentru ciorba cu alta apa la fiert cu sare. Intre timp se curata ceapa, se spala, se toaca. De la congelator se scoate ardeiul, pastarnacul. Se curata si se toaca...
Untul se pune intr-o tigaie la incins. Se pune ceapa cu sare, piper , se caleste putin . Cand s-a inmuita putin se adauga ciupercile curatate, se amesteca. Se adauga vinul si dupa ce alcoolul se evapora si ciupercile s-au calit putin se adauga smanatana. Se mai lasa pret de 5-7 minute si se...
Salata boeuf
In Salate la 11 Ian 2014
Salata boeuf
Carnea se spala si se pune la fiert cu sare. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se pun la fiert cu sare. Cat acestea fierb se toaca gogosarii si castravetii murati si se pun intr-un bol. Cand cele fierte sunt gata se dau la rece timp in care pregatesc maioneza. Cand s-au racit se toaca...
Carnea se spala, se portioneaza, se cresteaza. Se unge cu putin unt, se condimenteaza ( nu am folosit prea mult pentru a nu-i schimba in mod evident gustul), se introduce in punga. Se leaga punga cu  inelul sau. Se pune la cuptor si se lasa cca 1,30h. Se serveste cu diverse garnituri. Eu am...
Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se lingura cu lingura zaharul. Se bate pana rezulta o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se omogenizeaza cu albusurile. Partea uscata ( faina, amidon, praf de copt,...
Afisate 181 - 210 din 404 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking