Peltea de struguri
In la 31 Oct 2011
Peltea de struguri
Desfacem bobitele de pe ciorchine si le spalam bine. Punem apoi intr-o oala, de preferinta de care nu se prinde, strugurii impreuna cu zaharul si punem pe aragaz. Pana se topeste zaharul si prinde culoare siropul. Intre timp pregatim sita si un castron incapator.Trecem prin sita strugurii si...
Facem un aluat din ingredientele mai sus mentionate pe care il lasam la frigider cel putin jumatate de ora.  Se intinde foaia de aluat in vasul pentru tarte.Dovleceii feliati si prajiti se intind in tava direct pe aluat,punem si cateii de usturoi taiati apoi casul taiat  bucatelele de...
Se intind foile ca in imagine se ung cu o pensula cu unt topit,presaram nuca amesteata cu zahar alune si scortisoara,si rulam.Ungem tava cu unt asezam rulourile punem deasupra cubulete de unt si dam la cuptorul preincalzit 175 grade pana se rumenesc.Intr-o tigaie punem cele doua pahare de zahar...
Tarta cu pere
In la 8 Oct 2011
Tarta cu pere
 Pentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora. Intindem apoi o foaie pe care o vom pune intr-o tava pentru tarte rotunda cu diametrul de 25 cm...
Punen orezul in sita si-l spalam bine. Apoi se pune la fiert intr-o oala incapatoare, de preferinta nonaderenta. Adaugam sarea si cam 600 ml apa fierbinte. Lasam sa fiarba intre 30 si 40 minute. Dupa acest timp orezul va avea doar putina apa care nu se scurge. Adaugam peste laptele condensat,...
Batoane de muesli
In Dulciuri la 30 Sep 2011
Batoane de muesli
Procedam astfel : intr-o oala punem la foc potrivit zaharul, frisca lichida, untul pana se formeaza un sirop ; In acest sirop punem bucatile de marshmallows la topit. Amestecam sa nu se prinda si sa ajutam bucatelele lipicioase sa se topeasca, nu ca s-ar intampla ceva daca raman si...
 Asamblam prajiturica pe platou direct. Punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata pana se topeste.Siropul se lasa la racit si apoi se mixeaza cu budinca de vanilie .In crema obtinuta incorporam frisca cu o spatula. Siropul pentru piscoturi il obtinem din laptele incalzit si...
Micul marele dejun
In Pizza la 25 Sep 2011
Micul marele dejun
Amestecam bine cele doua feluri de faina .Intr-un castronel facem maiaua din drojdie ,zahar,putin lapte cald si putina faina ,acoperim si lasam sa creasca.Facem o gropita in faina si turnam maiaua adaugam sarea si lapte cald usor ,usor pana obtinem un aluat putin lipicios ,sa nu fie tare ,pe...
Prajitura Televizor
In la 12 Sep 2011
Prajitura Televizor
Purcedem la facut foile cu cacao mai intai din ingredientele mai sus mentionate. Vom obtine un aluat de consistenta plastelinei, aceasta coca o vom imparti in doua discuri pe care le infasuram in folie de plastic si le vom da la frigider cam 30 de minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe...
Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc ,adaugam untul si iaurtul/Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri.Albusurile se bat spuma si le adaugam compozitiei cu o paleta ,amestecand usor.Se imparte compozitia in 3 parti .Daca doriti foi subtiri ,mai subtiri decat...
Ton cu legume
In la 27 Aug 2011
Ton cu legume
  Se taie ceapa marunt ,la fel si restul legumelor ; intr-o tigaie se pun legumele la inabusit cu putin ulei(50 ml).Cand acestea sant patrunse se adauga pasta de tomate si o cana de apa calda.Se lasa la fiert cam 20 minute dupa care se adauga tonul scurs de ulei si pasta de ardei iute,...
Fasolica cu carne de oaie
In la 25 Aug 2011
Fasolica cu carne de oaie
  Punem carnea de oaie la fiert impreuna cu o ceapa ,morcovul,telina si condimentele.Lasam la foc mic cam o ora si jumatate .Cealalta ceapa se taie marunt se caleste cu pasta de tomate ;cand carnea este fiarta se adauga peste ceapa si pasta de tomate punem si carnita ,adaugam fasolea si...
Portionam carnita,ceapa o taiem marunt.Intr-o tigaie incingem ulei (50 ml)  adaugam ceapa si carnea uscata in prealabil cu hartie absorbanta, lasam pana capata putina culoare dupa care adaugam usturoiul si pasta de tomate. Adaugam condimentele si apa calda care sa cuprinda carnea....
Orez cu carne de oaie
In la 22 Aug 2011
Orez cu carne de oaie
  Se portioneaza si se spala foarte bine carnea. Intr-o oala incapatoarre se va pune putin ulei (100 ml),peste care vom adauga ceapa, rosia, usturoiul si ardeiul iute verde.Lasam 5 minute luam coaja de la rosie si adaugam carnea pe care o vom lasa la rumenit .Adaugam si condimentele...
      Facem un aluat din faina ,drojdie ,zahar si putina apa calduta .Daca aluatul este lipicios il ajutam cu o manuta de ulei de masline .Acoperim cu folie de plastic castronul si lasam la crescut.Intindem foi subtiri de lungimea tavii in care coacem(vz foto)Umplutura...
Preparare paine umpluta: Pregatim sosul calind ceapa taiata pestisori cu rosia cubulete si ciupercile scurse ;adaugam usturoiul si carnita cubulete si ea; cand sant rumenele adaugam pasta de tomate desfacuta in jumatate pahar de apa calda si condimentele.La sfarsit adica atunci cand este...
Preparare Pulpe de pui prajite cu garnitura de cartofi si salata Curatam bine pulpitele le asezam intr-un castron le condimentam sare ,piper,paprika dulce,usturoi tocat o lingura pasta de ardei iuti rosii (harrisa),sucul de la jumatate de lamaie,o lingurita miere de albine,masam bine...
Tiramisu reţetă cu budinca Preparare Tiramisu: Amestecam crema de branza cu zaharul pana se topeste si apoi budinca amestecata in prealabil cu laptele. Mixam apoi impreuna pana se obtine o crema fina si pufoasa. Eu am asezat tiramisu in tava de chec (vz foto) in care in prealabil am...
Curatam conopida si o punem la fiert impreuna cu brocolli  , lamaia ,un varf de lingura sare,putina supa instant.Cand este fiarta se scurge apa si se lasa la racit.Intr-un bol amestecam conopida si brocolli ,sfaramate cu mana,pesmetul ouale condimentam dupa gust,daca nu e destul de...
Orez basmati in sos de rosii si pui si modul sau de preparare: Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie, adaugam jumatate de ceapa si carnea bine curatata, spalata si condimentata. Lasam carnea sa se rumeneasca si o scoatem pe o farfurie. Intre timp facem sosul de rosii punand...
Salata spaniola
In Salate la 9 Aug 2011
Salata spaniola
Salata spaniola se prepara foarte usor si rapid. Se fierb legumele apoi se lasa la racit si se taie cubulete ,se amesteca toate ingredientele apoi cu sau fara adaugiri :))) se serveste cu felii de pita prajite in ulei si condimentate dupa gust usturoi ,chilli,zaatar.....Sa aveti pofta!!!!!!!!!!
Raffaello
In Dulciuri la 9 Aug 2011
Raffaello
Pentru a prepara bomboanele Raffaello amestecam intr-un bol laptele praf ,untul,zaharul pudra,smantana,foaia de napolitana sfaramitata si vom obtine un ,,aluat,,usor de modelat in ,,bilute,,cu alune sau fistic in mijloc ,pe care le vom rostogoli prin cocos si vom da la frigider pentru o ora .
Cum se prepara mancarea de orez cu porumb fiert Taiem ceapa marunt si o punemn la calit. Orezul se pune la inmuiat in apa fierbinte 15 minute, apoi se spala sub jetul de apa foarte ,foarte bine. Adaugam orezul peste ceapa calita ,adaugam si porumbul ,trei pahare(acelasi pahar cu care am...
Castraveti murati de vara
In la 3 Aug 2011
Castraveti murati de vara
 Se spala si se taie capetele castravetilor.Asezam pe fundul borcanului marar, usturoi ,felii de ardei iute,felii de morcov si sfecla rosie.Asezam apoi castravetii ,in pozitie de drepti :)),printre care vom pune betisoare de morcov si sfecla apoi deasupra din nou marar ,usturoi,felii de...
Varza murata de vara
In la 3 Aug 2011
Varza murata de vara
 Se taie varza pestisori,sfecla se da pe razatoare morcovul eu l-am taiat rondele poate fi dat si el pe razatoare.Se amesteca totul intr-un castron mai mare,se pune in borcan mararul si frunzele de telina apoi varza in amestec cu sfecla si morcovul,deasupra punem frunze de telina si marar si...
Facem aluatul din branza, unt si faina ;vom obtine un aluat elastic ca o plastelina ,il impartim in doua il imbracam in folie si-l dam la frigider 30 minute.Intindem foaie subtire si taiem forme,dam apoi tava in frigider 10 minute iar cand o scoatem  le ungem cu ou apoi...
        Facem mai intai aluatul:  amestecam toate ingredientele intr-un castron ,pana obtinem un aluat ca o plastelina.Il impartim in doua discuri pe care le imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute....
Preparam o budinca consistenta din :lapte 500 ml la fiert pe aragaz +zaharul+zaharul vanilat,restul de 200 il amestecam cu ouale si corn flour-ul sau amidonul. Cand laptele fierbe adaugam compozitia cu ou, amestecam continuu pina obtinem o crema foarte consistenta, pe care o vom lasa la racit....
Pahare racoroase III
In Bauturi la 26 Iul 2011
Pahare racoroase III
Curatati de samburi feliile de pepene ,adaugati sucul de la lamaie,zaharul daca doriti (eu nu am pus). Cu ajutorul hand blender-ului  pasati tot, apoi punem in pahare  doar pe jumatate. Completati cu gheata sfaramata si serviti cu pofta:)
Pranz de vara
In la 24 Iul 2011
Pranz de vara
    Carnita o punem intr-o tigaie de teflon impreuna cu rondele de ceapa pina se rumeneste pe ambele parti ,apoi saram si piperam . Scoatem carnita si ceapa intr-o caserola cu capac, peste care adaugam bucati de usturoi taiat si lasam acoperit pina in momentul...
Afisate 61 - 90 din 296 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking