Zwic puslen
In la 3 Oct 2014
Zwic puslen
Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie  si-l punem la frigider pentru 30 min. Intre  timp...
Salata orientala
In Salate la 2 Oct 2014
Salata orientala
Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la fiert. Ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si un picut  otet (se decojesc mai bine). Ceapa, gogosarul si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Castravetii se scurg bine de zeama si se toaca marunt. La fel...
Sfecla se spala bine apoi se pune intr-o oala suficient de mare, se acopera cu  apa si se lasa la fiert la foc mic cca. 3 ore. Intre timp cit sfecla fierbe pregatim borcanele le spalam si le uscam in  cuptor 10 min. Apoi spalam radacinile de hrean , le curatam si le dam prin...
Se spala bine radacinile de hrean apoi se curata, se dau prin razatoarea mica(cine are robot este super) Apoi intr-un castron punem apa,otetul,,sarea si zaharul, amestecam bine pina  se topeste zaharul si sarea, turnam compozitia obtinuta peste hrean amestecam bine si lasam 15 minute timp...
Se pune apa la fiert cu o lingurita sare ,cind clocoteste se presara putin  malai apoi se pune toata cantitatea de malai odata si se lasa sa fiarba la foc incet 30 min fara sa amestecam. Apoi cu o lingura de lemn amestecam bine se mai lasa sa dea citeva clocote amestecind cu lingura umeda...
Punem faina cernuta intr-un castron cu sarea si doua linguri zahar. Faramitam drojdia si o dizolvam cu putin lapte cald, facem o maia si o lasam sa creasca 10 minute. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar si incepem sa framantam. Cand suntem aproape spre terminare adaugam razatura de lamaie si untul topit....
Nautul se spala si se pune la inmuiat de cu seara, apoi dimineata il punem la fiert impreuna cu o ceapa intreaga, sarea si foaia de dafin si lasam la foc mic sa fiarba cca. 4 ore. Dupa ce este bine fiert il strecuram lasind din apa care a fiert la o parte pentru a adauga la final daca mai este...
Zarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l)  impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la gulas): o spalam bine apoi  dupa ce zarzavatul s-a calit o adaugam peste zarzavat lasind impreuna...
Prima data caramelizam 15 linguri de zahar , dupa care il punem in tavav si miscam tava pina acoperim fundul complect si marginile,taiem untul in bucatele cit zaharul este caldut ca sa-l uniformizam pe tot fundul tavi .Apoi spalam prunele si le uscam cu hirtie absorbanta, le desfacem in doua si...
Curatam bine pulpele si le pirjolim un picut de puf la ochiul de la aragaz, apoi le spalam bine, le punem intr-o oala punem apa peste ele si lasam la foc mic sa dea un clocot, spumam, apoi adaugam zarzavatul, ceapa, catelul de usturoi, ardeiul, boabele de piper si vegeta. La final potrivim de...
Foile  de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt. Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.La capatul foilor punem...
Prima data se curata varza de frunzele de deasupra, apoi se spala bine si se toaca, se sareaza putin. Zarzavaturile, ceapa, ardeiul si leusteanul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se toaca marunt. Ceapa, ardeiul si zarzavatul se pun la calit cu...
Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja  la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii scobim de miez (asa ca sa ramana ca niste barcute). Intre timp dam prin razatoarea mica (sau una...
Pentru cus-cus Se curata o ceapa si morcovul, se spala, apoi ceapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, ceapa si morcovul si lasam sa se caleasca pana uleiul prinde o culoare galbuie de la morcov, apoi punem cus-cusul si lasam sa se caleasca...
Se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, razatura de lamaie. Cand devine o compozitie cremoasa adaugam uleiul mixand in continuare, apoi adaugam iaurtul si mai mixam putin pana se incorporeaza bine. Faina alba si cea de malai le amestecam cu praful de...
Cotlet de porc la tava
In la 20 Sep 2014
Cotlet de porc la tava
De cu seara am preparat din: usturoiul zrobit, mustar, sare, piper si vin un sos. Am amestecat bine si cu o pensula am uns fiecare felie pe ambele parti, apoi le-am asezat intr-un castron, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Intr-o tava am asezat...
Separam albusele de galbenuse, apoi cu un virf de cutit sare in akbuse incepem sa le mixam bine, cind este suficient de tare adsugam treptat13 linguri zshar si mixam bine in continusre pina se tooeste zaharul si slbusul devine sticlos.Galbenusele  le mixam cu uleiul si 4 linguri zahar cind...
Se curata cartofii ,ceapa si ardei,se spala bine apoi cartofii se taie in patru ssu sase(dupa marime).Ceapa si  ardeiul se toaca apoi se pune cu uleiul la calit  se adauga boiaua apoi punem cartofii  si ii lasam 10 min.  sa-si ia aroma de la ceapa si ardei apoi complectam cu...
Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina  in ploaie  si albusele...
Spalam bine pulpele si le curatam apoi le punem  la fiert cu zarzavat pentru supa, lasam sa fiarba cam pe jumatate. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in patru sau sase depinde de marime. Apoi ceapa o curatam, o spalam si tocam cit putem de marunt , usturoiul curatat si dat prin...
Se pun vinetele l,a copt,dupa coacere le lasam  intr-o sita de plastic sa se stoarca bine,apoi le dam prin masina cu sita cea mai  mica impreuna cu ceapa .Apoi pregatim  maioneza punem  2 oua la fiert apoi galbenusele fierte le pasam bine si le amestecam  cu cele 2 crude...
Se portioneaza carnea si se spala bine, apoi se tamponeaza cu un prosop absorbant, pentru surplusul de apa. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca, apoi intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua si carnea, mai lasam putin carnea impreuna...
Separam albusurile de galbenusuri, apoi  mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat. Galbenusurile  le mixam cu  4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa. Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam  putin apoi...
Carnea se spala si se portioneaza,apoi o asezam in tava, condimentam si saram apoi punem usturoiul uleiul si berea. Acoperim cu folie de aluminiu si introducem  tava in cuptotul incins la 200 grade , din cind in cind scoatem tava si intoarcem carnea  apoi cind carnea este aproape...
Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu...
Clatite
In Dulciuri la 12 Aug 2014
Clatite
Se pune faina intr-un  castron, se adauga sarea , zaharul,zaharul vanilinat,razatura de lamie , ouale si laptele si incepem sa mixam adaugand apa minerala pina aducem  compozitia la consistenta  ( cum este frisca lichida). Mixam bine apoi lasam 15 min. aluatul  la...
Dovlecelul se curata se spala se feliaza apoi se sareaza putin si se lasa 10min  . cu sarea sa se inmoaie dupa care se stoarce bine de apa.Intr-un  castron batem ouale bine cu putina sare , piper si laptele apoi adaugam  2 linguri de faina in ploaie si batem in continuare pina se...
Se spala ardeiul si se taie 2 rondele de la baza ardeiului de cca. 2 cm.( cu cit ardeiul este mai mare cu atit mai bine) Intr-o tigaie teflonata sau cu ceramica punem uleiul la incins apoi asezam bucatile de ardei si spargem ouale in ele.Cu o lingura punem uleiul fierbinte deasupra  oualor...
Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un bol, se adauga zaharul si coniacul, se amesteca si se pune la rece. Se poate servi ca atare sau cu frisca sau inghetata. Pofta sa aveti.
Salata de ardei copti
In Salate la 9 Aug 2014
Salata de ardei copti
Ardeii se spala si se pun intr-o tava in cuptor (se pot coace si pe gratar). Ii intoarcem pe ambele parti, apoi cand ii scoatem presaram putina sare si acoperim pentru 10 minute (sarea ajuta la curatarea pielitei de pe ardei) Intre timp preparam solutia pentru salata: punem intr-un castron 150...
Afisate 61 - 90 din 424 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking