Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ( incercam sa ii intepam cu o furculita. Daca aceasta intra usor, inseamna ca sunt fierti) ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol ,ii zdrobim ca pentru piure si lasam putin...
Pieptul de pui il spalam si il taiem fasii potrivite ca marime. Punem putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si punem la foc iute. Prajim pieptul de pui pe toate partile pana capata o culoare aurie. Cand este gata, il scoatem pe o farfurie.
Broccoli il fierbem pentru 5 minute in apa...
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii ca pentru piure.
Adaugam galbenusul de ou si amestecam impreuna cu cartofii.
Continuam,...
Rosia o spalam si o feliem cat mai subtire. Trebuie sa avem 8 felii de rosie.
Dezosam pieptul de pui. Inlaturam pielita si partea grasa.
Taiem apoi pieptul de pui in doua jumatati si fiecare parte apoi o taiem in doua pe lungime. Spalam pieptul de pui si il asezam pe un servet de hartie...
Intr-un ibric punem laptele caldut ( NU fierbinte ), zaharul si drojdia. Amestecam usor pana ce drojdia s-a dizolvat.
Punem 2-3 linguri de faina si lasam la dospit in jur de 10 minute.
Intr-un bol punem restul de faina si adaugam amestecul de drojdie. Punem apoi oul si incepem sa framantam...
Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand .
Intre timp punem o tigaie cu putin ulei la incins.
Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva si il punem in...
Daca nu doriti sa folositi prajiturele Milka, puteti face blatul in casa dupa o reteta de Negresa.
Intr-un bol maruntim biscuitii si napolitanele ( eu am folosit napolitane cu crema de alune).
Adaugam alunele de padure, prajiturelele Milka si laptele. Amestecam foarte bine aceste...
Batem feliile de piept de pui sa le intindem bine si le asezam pe o folie alimentara.
Ardeiul copt il curatam bine si il taiem in trei parti si le asezam peste carne.
Peste ardei punem cele trei felii de branza.
La un capat punem castravetii murati si rulam carnea. O...
Incepem prin a pregati blatul . Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor.
Separat amestecam pesmetul cu nesquik si punem acest amestec in bol....
Pregatim o tava pentru cuptor (eu am folosit una de unica folosinta, de aluminiu). Ungem tava cu putin ulei de masline si presaram pesmet pe intreaga suprafata.
Pieptul de pui il taiem felii cat mai subtiri si punem un strat in tava, presaram sare, piper si putin rozmarin.
Daca...
Alegem mozzarella sa fie marisoara (sa aiba cel putin 250 gr una ). Se scurge bine de apa de conservare si se lasa pe un servet de hartie pentru a fi cat mai uscata.
Taiem din partea superioara pentru a obtine un capac, apoi scobim fiecare mozzarella, avand grija sa nu o...
Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute.
Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea. Adaugam apoi ciupercile (eu am folosit cele din conserva cu ulei) si porumbul dulce. Potrivim de sare si...
Carnatii ii taiem bucati mici si ii prajim. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie si ii punem deoparte.
Taiem partea superioara de la dovleac pentru a obtine un capac.
Scobim cu ajutorul unei linguri interiorul dovleacului si pastram doar pulpa.
Punem o tigaie la foc potrivit....
Incepem prin a pregati umplutura.
Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.
Le punem intr-o tigaie, adaugam cele 2 linguri cu zahar si lasam la foc potrivit, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar merele au lasat sucul lor. Cand sunt gata, inchidem focul si lasam sa se...
Incepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca.
Intre timp curatam morcovii, indepartam capetele dovleceilor si curatam ceapa. Toate legumele le...
Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand.
Intre timp ceapa o tocam marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Dupa cateva minute, adaugam...
Punem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt.
Cartoii si morcovii ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert, ii tocam marunt.
Ciupercile le curatam de...
Blat :
Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit.
Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare.
Separat amestecam faina, bicarbonatul, praful de copt, nuca macinata si le adaugam in bolul cu compozitia de oua....
Punem o oala cu apa la fiert la foc iute.
Intre timp pregatim sosul.
Punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem untul. Adaugam apoi prosciutto taiat cuburi sau felii micute. Lasam la calit cateva minute.
Adaugam apoi smantana, parmezan ras, sare si nucsoara. Amestecam...
Inainte de a incepe trebuie sa avem pregatite pe masa de lucru toate cele necesare deoarece trebuie lucrat repede.
Incepem prin a marunti ciocolata si a o topi.
Punem ciocolata topita intr-un bol, adaugam colorantul si amestecam.
Punem in bol orezul expandat si amestecam bine...
Prajitura se face foarte rapid si foarte usor :)
Intr-un bol punem frisca lichida si laptele condensat si mixam pana ce obtinem o crema tare.
Adaugam sucul de la o lamaie si optional 1 lingurita esenta de vanilie ( eu nu am pus).
Asezam pe o tava un strat biscuiti, un strat de...
Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Cand cartofii au fiert, ii scurgem foarte bine de apa si ii punem intr-un bol.
Curatam ceapa de coaja, o spalam si o taiem rondele subtiri.
Castravetii, la fel ii taiem rondele. ...
Incepem prin a spala dovleceii, indepartam capetele, apoi ii taiem cuburi.
Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta este incins, punem dovleceii. Presaram sare si lasam la calit pentru cateva minute.
Adaugam apoi prosciutto, la fel taiat cuburi, amestecam si lasam alte cateva...
Pieptul de pui dezosat se spala si se sterge apoi cu un servet. Se cresteaza si se presara sare.
Dovlecelul il taiem rondele, ardeiul gras il taiem fasii si rosia o taiem rondele, apoi jumatati.
Luam fiecare jumatate de piept de pui si umplem alternand cu legume.
Asezam carnea...
Spalam dovleceii, inlaturam capetele si ii taiem rondele.
Punem o tigaie la foc iute cu putin ulei si calim dovleceii pentru cateva minute.
Adaugam apoi pancetta si lasam pana ce devine crocanta. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.
Untr-un bol batem spuma ouale si adaugam apoi...
Spalam bine dovleceii, taiem capetele si taiem bastonase nu foarte subtiri.
Intr-un bol punem oul usor batut. Adaugam bastonasele de dovlecei in acest bol.
Separat amestecam pesmetul, parmezanul, sare si piper dupa gust.
Luam dovleceii din ou si ii trecem prin amestecul cu pesmet si ii...
Dovleceii taiati in doua si apoi rondele ii punem la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie.
In aceeasi tigaie calim usturoiul, adaugam patrunjelul tocat, maslinele negre ( fara samburi) si tonul bine scurs de uleiul din conserva. Lasam la foc potrivit...
Curatam pieptul de pui de pielita si il dezosam. Il spalam si il stergem cu un servet de hartie dupa care il taiem fasii.
Intr-un bol punem ouale impreuna cu sosul de soia, mustarul, zeama de lamaie si sare, piper dupa gust. Amestecam bine aceste ingrediente.
Adaugam faina putin cate putin...
Curatam ficateii si ii trecem sub jet de apa rece.
Trecem apoi ficateii prin faina.
Punem o tigaie antiaderenta cu putin ulei la foc mediu si prajim ficateii pana capata o culoare usor maronie.
Dam focul la mic si potrivim de sare, piper, adaugam oregano si usturoiul curatat. Lasam...
Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper.
Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa cat sa o acopere si dam focul mic. Acoperim tigaia cu capac si lasam carnea pana ce devine frageda,...