Mod de preparare aluat: Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul. Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact. Se da la frigider pana in momentul utilizarii. Mod preparare umplutura: Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem...
Fursecuri cu mot
In la 21 Mai 2012
Fursecuri cu mot
Intr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o compozitie pufoasa si elastica din care se formeaza bile mici.   Se dau pe o parte prin nuca...
Cozonac RosenKrantz
In Dulciuri la 16 Apr 2012
Cozonac RosenKrantz
Miezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc.   Crema de unt: Se  mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o crema.   Caramelul: In tava in care vom pune cozonacul la copt  se topeste zaharul...
Biscotti al cocco
In Dulciuri la 2 Mar 2012
Biscotti al cocco
Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se adauga untul moale, nuca de cocos si amidonul.  Se amesteca toate cu o lingura de lemn pana obtinem o compozitie ferma. Cu o lingura trecuta prin apa, se ia din compozitie si se formeaza intre palme, bilute care se aseaza in tava...
Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. Laptele se incalzeste pana la punctul de...
Trandafiri crocanti
In Dulciuri la 4 Ian 2012
Trandafiri crocanti
500 gr faina se pun intr-un vas. Deasupra se adauga sarea, apa, uleiul si vinul. Se amesteca toate si daca mai este nevoie se mai adauga faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se introduce aluatul in frigider pentru cca 30 minute. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie...
Am topit pe bain marie ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele. Intre timp am mixat banana fin. Am amestecat banana cu ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de migdale tocate, piscoturi sfaramate si am completat compozitia cu fulgi sfaramati de corn flakes pentru ca terminasem...
Clatite: Se amesteca ouale cu sare si esente, se adauga faina si cacao si se amesteca bine adaugand cate putin laptele sa nu se faca cocoloase. Compozitia trebuie sa fie fluida ca o smantana lichida. Se incalzeste o tigaie de teflon, se unge cu ulei si se  toarna cate jumatate de polonic...
  Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta. Sosul verde: Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta. Se ung feliile de peste pe...
Ardeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta. Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu. Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate partile. Cand sunt gata se scot intr-un vas, se presara putina sare deasupra si se acopera cu capac....
Supa de chiftele cu cartofi
In la 26 Oct 2011
Supa de chiftele cu cartofi
Intr-o cratita cu putin ulei, se undeste ceapa tocata fin. Se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa sa se rumeneasca un pic si se completeaza cu apa. Se adauga piftelele prajite, patrunjelul, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Se lasa la temperatura medie pana cand cartofii...
Painea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine. Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena. Se formeaza intre palmele ude chiftelute de marimea unor nuci sau dupa dorinta. Se prajesc in ulei bine incalzit cat sa le acopere....
Alba ca zapada...neagra
In la 13 Oct 2011
Alba ca zapada...neagra
Foi: Din toate ingrendientele, se framanta un aluat destul de tare dar elastic. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intind foi de marimea tavii de aragaz si se coc pe dosul ei la mijlocul. Cuptorul sa fie la o temperatura medie. Cand au culoarea galbui, sunt gata. Timpul de coacere...
Cornuri pentru mic dejun
In la 10 Oct 2011
Cornuri pentru mic dejun
Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua. Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea. Se lasa la crescut pana isi mareste volumul. Se imparte aluatul in bucati. Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se...
Afisate 1 - 14 din 14 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking