Pieptul de pui l-am batut bine.
Intr-un bol amestecam ricotta cu sare piper ,ardeiul rosu ras pe razatoare si feniculul de asemenea ras pe razatoare.
Intindem compozitia pe pieptul de pui si rulam.Punem pieptul astfel umplut intr-o hartie de copt si dam la cuptor pt 25 min
Intre timp...
Curatam sparanghelul si il punem la sotat la foc potrivit.
Lasam la foc atat cat sa fie numai crocant.
Punem smantana, catelul de usturoi.
Cand l-am servit am mai adaugat putin sos pesto
E un deliciu!Cel putin pt mine a fost :)
Pofta buna!
blaturile le pregatim toate la fel dar adaugam la al 2 lea si la al 3 lea capucino respectiv cacao.ouale le batem cu un varf de sare,adaufam zaharul si uleiul,apoi faina.coacem la foc mediu
crema 1:amestecam toate ingredientele la robot
crema2:laptele il punem la foc.cand aproape incepe sa...
blatul : Untul il frecam cu zaharsi putina sare.adaugam gaLbenusul si smantana.
Punem si faina si praful de copt.Framantam un aluat nelipicios pe care il dam la rece 20 min
Crema de branza :amestecam branza cu cascavalul.Punem zeama de lamaie,zaharul si galbenusurile
Orezul il fierbem...
Batem ouale cu telul.
Adaugam smantana si condimentele.adaugam faina si praful de copt.
Dam la cuptor in tava mare a cuptorului la 180 grade timp de 10-15 min
Amestecam spanacul cu branza si usturoiul
Cand blatul de rulada s-a copt in rulam cu tot cu foia de copt.
Dupa ce se...
Bati ouale cu putina sare si piper.
Intr-o tigaie punem un strop de ulei si turnam compozitia de oua.
O intindem ca o clatita.
Desupra presaram cremvustii taiati rondele.
Deasupra lor punem cascavalul.
Impaturim omleta si o lasam sa se faca pe ambele parti.
O servim cu o felie...
amestecam untul si pesmetul cu 2 linguri de zahar si cacao.amestecul rezultat il intindem uniform intr-o tava pe care o dam la cuptor
merele le curatam de coaja si le taiem felii pe care le calim.adaugam si scortisoara
dam portocala pe razatoare.branza,smantana si ouale le batem la...
ardeii i-am scos din borcan si i-am clatit cu apa(erau prea otetiti).
am pus la calit ceapa si cativa catei de usturoi.am adaugat ardeii rosii si mazarea.am adaugat o canita de apa si am lasat sa fiarba 10 min,adaugam smantana si mai lasam sa fiarba inca 10 min.la sfarsit punem usturoiul pisat...
Pungile de orez le-am pus intr-o olita la fiert cu un sfert de ceapa,3 catei de usturoi,1 morcov si sare
Dupa ce a fiert impartim orezul in 3.
O parte o amestecam cu felia de sfecla rosie fata la robot
O parte o amestecam cu morcovul pasat
Si ultima parte o amestecam un cele 2 linguri...
Aluatul:
Incalzim laptele. Punem intr-un bol faina, zahar, sare si drojdia. Laptele il turnam deasupra. Framantam pana se leaga aluatul. Punem uleiul de masline mai framantam putin si lasam la crescut jumatate de ora
Amestecam toate ingredientele pt umplutura.
Aluatul il impartim in 2....
Pregatim rulada : batem albusurile separat cu sare, adaugam galbenusurile, smantana, maslinele si faina. Dam la copt 15 minute. Cand e fierbinte rulam in foaia de copt rulada. Dupa ce se raceste derulam, punem feliile de branza topita si cabanosul intr-un colt si rulam la loc.
Tarta:...
Dovlecelul si vanata le taiem pe lungime. Feliile le prajim putin doar atat cat sa se inmoaie pt a le putea rula.
Pe un fileu de pangasius asezam o felie de dovlecel apoi una de sunca de curcan si rulam. Facem la fel pt toate fileurile de peste. Le asezam in picioare ca un turnulet.
Feliile...
Iepurele l-am uns cu sare, piper, busuioc si bulion si l-am pus la rece 2 ore.
Dupa 2 ore l-am pus in tava cu morcovul taiat rondele si 2 canite de apa si putin ulei si l-am dat la cuptor pt 100 minute.
Intr-un ceaunel am pus apa la fiert si am pus canita de orez in el cu cubul de...
Pestele se fierbe la aburi
Se aseaza intr-un vas yena pe care l-am uns cu ulei de masline
Se bat la mixer ouale cu branza si smantana, se adauga mazarea si se amesteca cu lingura
Se toarna aceasta compozitie peste peste si se da la cuptor pana se rumeneste
E super buna
Ca...
Se prepara mai intai sosul.
Se topeste untul,se adauga faina si se pune laptele. Se lasa la racit
Se da dovlecelul pe razatoare si se pune la calit pana nu mai e zeama in tigaie
Se adauga peste sosul racit galbenusurile de la oua apoi dovlecelul. Se adauga si branza
Separat se bat...
Se framanta din faina,tarate,apa si drojdie un aluat moale dar nelipicios
Se lasa jumatate de ora la crescut.apoi se intinde o foaie din aluat intr-o tava mare.
Ungem foaia cu sosul bolognese, punem ciupercile, apoi carnea, brocoli, ceapa, porumbul, dovlecelul ras pe razatoarea mare si...
Foaia de rulada se prepara astfel:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu putina sare. Galbenusurile le frecam cu ulei, adaugam smantana, faina si praful de copt, apoi adaugam albusurile spuma. Impartim compozitia in 3: in una punem ardeiul rosu tocat la robot marunt, in...
Prima data facem sosul: punem pe foc untul, dupa ce s-a topit adaugam faina, apoi laptele. Amestecam sa nu faca cocoloase. Mai lasam 5 minute pe foc sosul apoi il dam deoparte
Tocam ceapa. Dam morcovul pe razatoare. Punem carnea tocata intr-un bol si o amestecam cu ceapa, morcovul, usturoi si...
Aripioarele le condimentam, le lasam la rece 1 ora.
Coacem pachetelele de spanac 10-15 minute la cuptor la 200 grade
Punem intr-o tava aripioarele si deasupra si sucul de rosii si dam la cuptor pana se rumenesc
Se servesc impreuna! Delicios!
Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit
Se bate frisca cu zahar.
Dupa ce s-a racit...
Facem prima data blatul verde .Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu ulei si adaugam spanacul.Punem si smantana,faina si praful de copt.
Batem albusurile spuma dupa care le adaugam peste compozitia cu spanac dar avem grija sa amestecam cu lingura de lemn
Intindem...
Amestecam intr-n bol branza de vaca si cu crema de branza cu marar. Adaugam sarea si mararul.
Intindem aluatul de foietaj, punem peste el compozitia cu branza si peste branza intinsa punem carnatii taiati rondele
Rulam ca o rulada si dam la cuptor 40 minute
Se serveste si ca aperitiv...
Separam albusurile de galbenusuri
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul dar si zaharul vanilat
Separat batem galbenusurile cu ulei si punem aceasta compozitie peste compozitia cu albusuri.
Adaugam faina si praful de copt.
Punem in forme de briose 3/4 de...
Se fierb ciocanelele in apa cu sare.In aceeasi apa punem la fiert punguta cu orez.
Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul,adaugam si ciupercile si le calim bine.
Adaugam smantana si mararul.Dam gust cu sare si piper.
Se servesc impreuna orezul fiert si sosul de ciuperci cu...
Taiem legumele rondele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.Adaugam ceapa tocata si usturoiul.Le calim la foc mic,apoi adaugam rosiile si bulionul,lasam sa fiarba si apoi dam sosul la racit
Turnam peste legumele asezate in vasul yena si dam totul la cuptor pt 40 min
E delicios!
Se bat ouale impreuna cu branza si smantana.
Se adauga mazarea si se amesteca dar cu lingura pt a nu se zdrobi boabele.
Se caleste pieptul de pui si separat se calesc si ciupercile.
Intindem foietajul in tava.Peste el punem pieptul de pui si ciupercile.Deasupra turnam compozitia de...
separam albusurile de galbenusuri.
untul il frecam cu zahar.adaugam galbenusurile si apoi faina.punem si coaja de lamaie.facem un aluat omogenizat pe care il dam la rece pt 30 min
il scoatem si intindem o foaie pe masa.decupam cu "gura" unui pahar forme
le punem in tava ...
Luam formele de tarta si le ungem cu margarina.
Din aluatul de foietaj decupam rotunduri si le punem in forme.le coacem 10min la foc moderat.
Intre timp pregatim umplutura pt tarte.
Ouale,branza,smantana,esenta,zaharul le mixam.
Visinele le scoatem pe un servet sa se scurga de zeama....
Se fierb cartofii si morcovii.
Se curata,se taie cat de marunt posibil sau dupa preferinta.
Adaugam mazarea din conserva, castravetii taiati tot marunt,la fel si sunca
Punem toate ingredientele intr-un bol,punem maioneza,sare piper.
Pofta buna!
intr-o oala punem 2 litri de apa si lasam sa fiarba.
Ceapa o tocam.Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica.Ardeiul il taiem cubulete.
Adaugam legumele in oala.Cand legumele sunt fierte adaugam fasolele din conserve.
Intr-un bol punem smantana,sosul bolognese si condimentele si le...