Pieptul de pui l-am batut bine. Intr-un bol amestecam ricotta cu sare piper ,ardeiul rosu ras pe razatoare si feniculul de asemenea ras pe razatoare. Intindem compozitia pe pieptul de pui si rulam.Punem pieptul astfel umplut intr-o hartie de copt si dam la cuptor pt 25 min Intre timp...
Curatam sparanghelul si il punem la sotat la foc potrivit. Lasam la foc atat cat sa fie numai crocant. Punem smantana, catelul de usturoi. Cand l-am servit am mai adaugat putin sos pesto E un deliciu!Cel putin pt mine a fost :) Pofta buna!
tort cu visine
In la 12 Noi 2013
tort cu visine
blaturile le pregatim toate la fel dar adaugam la al 2 lea si la al 3 lea capucino respectiv cacao.ouale le batem cu un varf de sare,adaufam zaharul si uleiul,apoi faina.coacem la foc mediu crema 1:amestecam toate ingredientele la robot crema2:laptele il punem la foc.cand aproape incepe sa...
Pasca cu orez si branza
In la 12 Noi 2013
Pasca cu orez si branza
blatul : Untul il frecam cu zaharsi putina sare.adaugam gaLbenusul si smantana. Punem si faina si praful de copt.Framantam un aluat nelipicios pe care il dam la rece 20 min Crema de branza :amestecam branza cu cascavalul.Punem zeama de lamaie,zaharul si galbenusurile Orezul il fierbem...
Batem ouale cu telul. Adaugam smantana si condimentele.adaugam faina si praful de copt. Dam la cuptor in tava mare a cuptorului la 180 grade timp de 10-15 min Amestecam spanacul cu branza si usturoiul Cand blatul de rulada s-a copt in rulam cu tot cu foia de copt. Dupa ce se...
Bati ouale cu putina sare si piper. Intr-o tigaie punem un strop de ulei si turnam compozitia de oua. O intindem ca o clatita. Desupra presaram cremvustii taiati rondele. Deasupra lor punem cascavalul. Impaturim omleta si o lasam sa se faca pe ambele parti. O servim cu o felie...
amestecam untul si pesmetul cu 2 linguri de zahar si cacao.amestecul rezultat il intindem uniform intr-o tava pe care o dam la cuptor merele le curatam de coaja si le taiem felii pe care le calim.adaugam si scortisoara dam portocala pe razatoare.branza,smantana si ouale le batem la...
ardeii i-am scos din borcan si i-am clatit cu apa(erau prea otetiti). am pus la calit ceapa si cativa catei de usturoi.am adaugat ardeii rosii si mazarea.am adaugat o canita de apa si am lasat sa fiarba 10 min,adaugam smantana si mai lasam sa fiarba inca 10 min.la sfarsit punem usturoiul pisat...
Trio orez cu pulpa de pui
In la 29 Oct 2013
Trio orez cu pulpa de pui
Pungile de orez le-am pus intr-o olita la fiert cu un sfert de ceapa,3 catei de usturoi,1 morcov si sare Dupa ce a fiert impartim orezul in 3. O parte o amestecam cu felia de sfecla rosie fata la robot O parte o amestecam cu morcovul pasat Si ultima parte o amestecam un cele 2 linguri...
Aluatul: Incalzim laptele. Punem intr-un bol faina, zahar, sare si drojdia. Laptele il turnam deasupra. Framantam pana se leaga aluatul. Punem uleiul de masline mai framantam putin si lasam la crescut jumatate de ora Amestecam toate ingredientele pt umplutura. Aluatul il impartim in 2....
Pregatim rulada : batem albusurile separat cu sare, adaugam galbenusurile, smantana, maslinele si faina. Dam la copt 15 minute. Cand e fierbinte rulam in foaia de copt rulada. Dupa ce se raceste derulam, punem feliile de branza topita si cabanosul intr-un colt si rulam la loc. Tarta:...
Dovlecelul si vanata le taiem pe lungime. Feliile le prajim putin doar atat cat sa se inmoaie pt a le putea rula. Pe un fileu de pangasius asezam o felie de dovlecel apoi una de sunca de curcan si rulam. Facem la fel pt toate fileurile de peste. Le asezam in picioare ca un turnulet. Feliile...
Iepurele l-am uns cu  sare, piper, busuioc si bulion si l-am pus la rece 2 ore. Dupa 2 ore l-am pus in tava cu morcovul taiat rondele si 2 canite de apa si putin ulei si l-am dat la cuptor pt 100 minute. Intr-un ceaunel am pus apa la fiert si am pus canita de orez in el cu cubul de...
Pestele se fierbe la aburi Se aseaza intr-un vas yena pe care l-am uns cu ulei de masline Se bat la mixer ouale cu branza si smantana, se adauga mazarea si se amesteca cu lingura  Se toarna aceasta compozitie peste peste si se da la cuptor pana se rumeneste E super buna Ca...
Se prepara mai intai sosul. Se topeste untul,se adauga faina si se pune laptele. Se lasa la racit Se da dovlecelul pe razatoare si se pune la calit pana nu mai e zeama in tigaie Se adauga peste sosul racit galbenusurile de la oua apoi dovlecelul. Se adauga si branza Separat se bat...
Se framanta din faina,tarate,apa si drojdie un aluat moale dar nelipicios Se lasa jumatate de ora la crescut.apoi se intinde o foaie din aluat intr-o tava mare. Ungem foaia cu sosul bolognese, punem ciupercile, apoi carnea, brocoli, ceapa, porumbul, dovlecelul ras pe razatoarea mare si...
Foaia de rulada se prepara astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu putina sare. Galbenusurile le frecam cu ulei, adaugam smantana, faina si praful de copt, apoi adaugam albusurile spuma. Impartim compozitia in 3: in una punem ardeiul rosu tocat la robot marunt, in...
Prima data facem sosul: punem pe foc untul, dupa ce s-a topit adaugam faina, apoi laptele. Amestecam sa nu faca cocoloase. Mai lasam 5 minute pe foc sosul apoi il dam deoparte Tocam ceapa. Dam morcovul pe razatoare. Punem carnea tocata intr-un bol si o amestecam cu ceapa, morcovul, usturoi si...
Aripioarele le condimentam, le lasam la rece 1 ora. Coacem pachetelele de spanac 10-15 minute la cuptor la 200 grade Punem intr-o tava  aripioarele si deasupra si sucul de rosii si dam la cuptor pana se rumenesc Se servesc impreuna! Delicios!
Tort diplomat
In la 9 Sep 2013
Tort diplomat
Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit Se bate frisca cu zahar. Dupa ce s-a racit...
Facem prima data blatul verde .Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu ulei si adaugam spanacul.Punem si smantana,faina si praful de copt. Batem albusurile spuma dupa care le adaugam peste compozitia cu spanac dar avem grija sa amestecam cu lingura de lemn Intindem...
Amestecam intr-n bol branza de vaca si cu crema de branza cu marar. Adaugam sarea si mararul. Intindem aluatul de foietaj, punem peste el compozitia cu branza si peste branza intinsa punem carnatii taiati rondele Rulam ca o rulada si dam la cuptor 40 minute Se serveste si ca aperitiv...
Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul dar si zaharul vanilat Separat batem galbenusurile cu ulei si punem aceasta compozitie peste compozitia cu albusuri. Adaugam faina si praful de copt. Punem in forme de briose 3/4 de...
Se fierb ciocanelele in apa cu sare.In aceeasi apa punem la fiert punguta cu orez. Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul,adaugam si ciupercile si le calim bine. Adaugam smantana si mararul.Dam gust cu sare si piper. Se servesc impreuna orezul fiert si sosul de ciuperci cu...
Taiem legumele rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins.Adaugam ceapa tocata si usturoiul.Le calim la foc mic,apoi adaugam rosiile si bulionul,lasam sa fiarba si apoi dam sosul la racit Turnam peste legumele asezate in vasul yena si dam totul la cuptor pt 40 min E delicios!
Se bat ouale impreuna cu branza si smantana. Se adauga mazarea si se amesteca dar cu lingura pt a nu se zdrobi boabele. Se caleste pieptul de pui si separat se calesc si ciupercile. Intindem foietajul in tava.Peste el punem pieptul de pui si ciupercile.Deasupra turnam compozitia de...
Fursecurile lui LUK
In la 2 Sep 2013
Fursecurile lui LUK
separam albusurile de galbenusuri. untul il frecam cu zahar.adaugam galbenusurile si apoi faina.punem si coaja de lamaie.facem un aluat omogenizat pe care il dam la rece pt 30 min  il scoatem si intindem o foaie pe masa.decupam cu "gura" unui pahar forme le punem in tava ...
Tarta cu branza si visine
In la 26 Aug 2013
Tarta cu branza si visine
Luam formele de tarta si le ungem cu margarina. Din aluatul de foietaj decupam rotunduri si le punem in forme.le coacem 10min la foc moderat. Intre timp pregatim umplutura pt tarte. Ouale,branza,smantana,esenta,zaharul le mixam. Visinele le scoatem pe un servet sa se scurga de zeama....
Salata Boeuf
In Salate la 26 Aug 2013
Salata  Boeuf
Se fierb cartofii si morcovii. Se curata,se taie cat de marunt posibil sau dupa preferinta. Adaugam mazarea din conserva, castravetii taiati tot marunt,la fel si sunca Punem toate ingredientele intr-un bol,punem maioneza,sare piper. Pofta buna!  
Ciorba de fasole
In la 26 Aug 2013
Ciorba de fasole
intr-o oala punem 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Ceapa o tocam.Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica.Ardeiul il taiem cubulete. Adaugam legumele in oala.Cand legumele sunt fierte adaugam fasolele din conserve. Intr-un bol punem smantana,sosul bolognese si condimentele si le...
Afisate 31 - 60 din 63 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking