Pandispan cu branza
In Dulciuri la 9 Mai 2013
Pandispan cu branza
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat uleiul,laptele,coaja de lamaie,zeama,faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Intr-un bol amestecam branza cu ouale batute putin,adaugam si restul de ingrediente si omogenizam. Intr-o tava tapetata cu...
Pandispan cu visine
In la 9 Mai 2013
Pandispan cu visine
Se separa albusurile de galbenus si se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devine spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, Separat in alt bol mixam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,adaugam peste albusuri si omogenizam cu o lingura,adaugam faina ...
Prima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja si spalati). Morcovul curatat,frunzele de ceapa,usturoiul se toaca(eu le-am tocat cu robotul)....
Ciupercile,le curatam de pielita si le taim felii. Prazul,il curatam,spalam si il taiem bucati mai mari. Intr-o oala punem putin ulei,adaugam ciupercile,prazul si calim putin dupa care adaugam pasta de ardei,morcovul dat prin razatoare,condimente dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min,(vor...
Tochitura
In la 28 Apr 2013
Tochitura
Carnea o spalam,o stergem cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mici. Amestecam, punem  sare,piper si boia de ardei dupa gust si condimetam carnea. Se pune intr-o tigaie putin ulei si adaugam carnea,cand incepe sa rumenesca adaugam vinul si lasam sa se prajeasca pana scade,la...
Cus cus cu pulpe de pui
In la 27 Apr 2013
Cus cus cu pulpe de pui
Amestecam mustarul cu condimetele si berea dupa care adaugam pulpele de pui spalate,acoperim si dam la frigider 30 min. Asezam pulpe intr-o tava,adaugam siropul in care am tinut pulpele si 1 lingura de unt. Dam la cuptor pana se rumesc frumos. Cus cus il fierbem in apa cu sare,dupa care...
Legumele se pun intr-o oala cu apa si se pun pe foc sa fiarba cateva clocote. Se scurg bine de apa se amesteca cu ceapa tocata, condimete dupa gust si se aseaza in tava termorezistenta unsa cu ulei. Se fac 3 cuiburi in care vom adauga cate 1 ou, presaram piper deasupra si dam la cuptor pana...
Se pune soia la hidratat 20 minute, dupa care se scurge bine de apa. Se caleste ceapa tocata si usturoiul tocat, se adauga ciupercile, se calesc putin impreuna, dupa care se adauga soia si o cana de apa. Se lasa sa fiarba ciupercile, dupa care se adauga pasta de ardei si sucul de rosii si se...
Tort cu crema de branza
In la 25 Apr 2013
Tort cu crema de branza
Blatul- mixam ouale cu zaharul pana devin ca o crema,adaugam treptat uleiul,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao si apoi cernuta,esenta si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu faina si dam la cuptoul  incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se...
Cornuri cu nutella
In Dulciuri la 25 Apr 2013
Cornuri cu nutella
Cernem faina intr-un bol mai mare,adaugam drojdia dizolvata in putina apa, si lasam sa dospesca 10 min. Intr-un ibric adaugam laptele si untul,punem pe foc pana se incalzeste putin,adaugam mierea,smantana si amestecam bine. Pe marginea la faina adaugam sarea si incepem sa framantam adaugand...
Pariziene cu mere
In Dulciuri la 25 Apr 2013
Pariziene cu mere
Aluatul -cernem faina intr-un bol mai mare,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte cald si 1 lingura de zahar,acoperim si lasam putin la dospit, Adaugam untul topit,restul de zahar,coaja de lamaie,sarea.ouale batute  si incepem sa framantam adaugand treptat...
Tort cu ciocolata si visine
In la 24 Apr 2013
Tort cu ciocolata si visine
Blat -topim ciocolata cu untul,dupa care adaugam apa fierbinte,amestecam si lasam sa se raceasca putin. Mixam ouale cu un praf de sare dupa care adaugam amestecul de ciocolata, faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt...
Fursecuri cu cafea
In la 24 Apr 2013
Fursecuri cu cafea
Amestecam faina cu praful de copt, sarea, plicurile de ness si le cernem intr-un bol mai mare, Separat mixam untul moale cu zaharul pana devine o crema,adaugam amestecul de faina si esenta de vanilie,amestecam bine pana devine un aluat elastic si nelipicios, Invelim intr-o folie alimetara...
Blatul- Amestecam faina cu praful de copt,zaharul,coaja de lamaie data prin razatoare. Amestecam iaurtul cu compotul,untul topit si racit dupa care adaugam treptat peste amestecul de faina si framantam o coca elastica,o invelim in folie alimetara si dam la rece 30 min Scoatem coca de la...
Tarta cu branza
In la 24 Apr 2013
Tarta cu branza
Blatul- mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine dupa care adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste compozitia de oua, adaugam untul topit si racit, compotul si omogenizam. Turnam...
Ciorba de loboda
In Supe/Ciorbe la 23 Apr 2013
Ciorba de loboda
Curatam cartofii si morcovi(ii spalam)cartofi ii taiem cuburi,morcovul il dam prin razatoare. Stevia o curatam de codite si o spalam bine,spalam prazul si ceapa curatata,le punem intr-un robot sau le tocam marunt. Intr-o oala adaugam cartofi,morcovul,stevia,prazul,ceapa.ardeiul tocat si apa...
Se curata morcovul si cartoful si se dau prin razatoare si se scurg bine de zeama. Amestecam carnea cu condimente dupa gust si restul de ingrediente(usturoiul il pisam si patrunjelul,mararul il vom toca) si amestecam bine. Cu mana umeda formam chiftele pe care le vom trece prin pesmet si le...
Pasca cu branza si stafide
In la 23 Apr 2013
Pasca cu branza si stafide
Aluatul -mixam untul cu zaharul,dupa care adaugam galbenusurile si mixam, Amestecam faina cu praful de copt si zaharul vanilat,si adaugam peste compozitia de unt,framantam o coca elastica, Acoperim si dam deoparte cat pregatim umplutura, Umplutura -mixam ouale cu zaharul dupa care...
Tort cu crema de ciocolata
In la 3 Mar 2013
Tort cu crema de ciocolata
Blatul - Albusurile le mixam cu praful de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu...
Fursecuri colorate
In Dulciuri la 1 Mar 2013
Fursecuri colorate
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana compozitia devine ca o crema. Adaugam untul si untura si mixam pana se omogenizeaza. Faina o amestecam cu sarea si zaharul vanilat, adaugam peste compozitia de unt si amestecam bine. Am invelit coca in folie alimetara si am dat la rece 30 minute Am...
Paine cu usturoi
In la 1 Mar 2013
Paine cu usturoi
Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si lasam deoparte 5 minute Faina o amestecam cu sarea, facem o gura in mijloc, adaugam ouale batute, usturoiul pisat si drojdia, untul moale si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Framantam pana rezulta un aluat care nu se va lipi de...
Paine pentru sandvisuri
In la 1 Mar 2013
Paine pentru sandvisuri
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta, amestecam si lasam 5 minute sa faca besicute Intr-un vas mai mare amestecam faina cu sarea si  facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia, mierea si incepem sa framantam adaugand treptat sana si kefirul, la final framantam cu untul topit si racit,...
Paine cu cartofi
In la 1 Mar 2013
Paine cu cartofi
Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare. Cand au fiert ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii curatam dupa care ii dam prin razatoare. Intr-un vas mai mare amestecam faina cu sarea, zaharul si cartofi. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,...
Fursecuri cu visine
In Dulciuri la 1 Mar 2013
Fursecuri cu visine
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si untura pana compozitia devine omogena. Adaugam coaja de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen si elastic. Cu mana unsa cu ulei formam bilute care le apasam putin in mijloc si adaugam putina dulceata...
Minitarte cu banane
In la 1 Mar 2013
Minitarte cu banane
Aluatul - Untul il mixam cu zaharul, adaugam 1 praf de sare, 2 linguri de apa rece si faina. Framantam un aluat elastic si il invelim in folie alimetara si dam la rece 30 minute. Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam cercuri cu un bol si le asezam in formele de tarta. Banana o taiem...
Coaste de porc la cuptor
In la 1 Mar 2013
Coaste de porc la cuptor
Coastele de porc le spalam, le stergem si le condimetam cu sare, piper, boia de ardei si usturoiul taiat felii. Dupa care le asezam in tava si adaugam berea deasupra, rozmarinul si acoperim tava cu folie aluminiu si dam la cuptor cca  1 ora. Amestecam mierea cu sucul de rosii si turnam...
Paine cu faina neagra
In la 27 Feb 2013
Paine cu faina neagra
Intr-un vas adaugam faina alba si cea neagra, sarea, zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, adaugam uleiul si laptele si incepem sa framantam adaugand treptat  apa calduta. Acoperim si lasam la dospit cca 1 ora Cand a crescut...
covrigi cu mac
In la 27 Feb 2013
covrigi cu mac
Faina cernuta o amestecam cu sarea, zaharul si drojdia, facem o gaura in mijloc, adaugam laptele caldut, margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa la temperatura camerei. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim si lasam la dospit cca 20 minute. Impartim coca in bucati...
Chifle cu cascaval
In la 27 Feb 2013
Chifle cu cascaval
Amestecam faina cu sarea si cascavalul dat prin razatoare,(am oprit o feliuta)facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, adaugam zaharul si 1 lingura de faina si amestecam, acoperim si lasam la dospit cca 15 minute Adaugam untul moale  si iaurtul si incepem...
Macrou prajit
In Peste la 27 Feb 2013
Macrou prajit
Pestele il curatam si il spalam,dupa care il stergem cu un prosop Amestecam sarea, piperul si zeama de la 1/2 lamaie,condimentam pestele si acoperim si lasam deoparte 30 minute Intr-o farfurie adaugam faina de malai(eu adaug si un pic de sare)trecem bucatile de peste prin malai si prajim in...
Afisate 91 - 120 din 251 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking