Pentru început, am separat ouăle. Gălbenușurile le-am amestecat cu brânza, tărâțele și praful de copt, apoi am pus sarea, piperul și condimentele. Albușurile le-am bătut spumă apoi le-am adăugat peste gălbenușuri. Am tăiat roșia și pătrunjelul și le-am pus...
Am separat ouăle, gălbenușurile le-am amestecat cu îndulcitorul, esența apoi am adăugat iaurtul, sucul și la final tărâțele împreună cu praful de copt. În alt vas am bătut albușurile spumă cu praful de sare și cu o lingură le-am încorporat ușor peste...
Clătite de post
In Dulciuri la 7 Mai 2014
Clătite de post
Pentru început am pus cana cu apa minerală într-un castron, apoi zahărul, sarea, uleiul și am amestecat până ce zahărul s-a topit. Pe urmă am pus făină până am obținut consistența pe ca mi-am dorit-o și la final esența de vanilie. Aluatul astfel obținut,...
Pentru început am făcut blatul, astfel: am separat ouăle, albușurile le-am bătut cu sarea până s-au întărit, apoi am adăugat zahărul și am continuat să le bat până ce acestea s-au transformat într-o bezea. După, am adăugat pe rând...
Puneți ouăle într-un castron cu praful de sare și mixați până își dublează volumul, apoi adăgați zahărul. Când acesta s-a topit, puneți restul ingredientelor: brânza, iaurtul, coaja de portocală și esențele, mai mixați până acestea se...
Tiramisu reţetă originală Pentru început pregătiți cafeaua (cam 200ml) pentru pișcoturi, pe care o îndulciți și o aromatizați cu esență de rom și o lăsați deoparte la răcit. Frecați gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie aproximativ 5 minute, până ce...
Pentru început puneți într-un castron cu apă caldă, esența de rom și stafidele pe care le lăsați la înmuiat pentru câteva minute. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixați cu zahărul până ce acesta se topește, apoi adăugați...
Spălați ficățeii, îi lăsați la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10 minute...
"Tăvălită" prin cocos
In la 2 Apr 2014
Separăm albușurile de gălbenușuri, le batem cu zahărul până se transformă într-o bezea. Adăugăm gălbenușurile și uleiul și mixăm până se încorporează. Lăsăm deoparte mixerul și cu o lingură adăugăm făina amestecatà cu praful de copt peste...
Spălați ficățeii, îi lăsați  la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10...
Tăiați dovleceii felii, îi stropiți cu ulei de măsline și îi presărați cu sare și piper. Îi lăsați deoparte pentru 10-15 minute pentru a-și mai lăsa din apă.  Separat amestecați brânza (eu fiind mereu la dietă am folosit o brânză slabă, dar...
Începeți prin a pregăti blatul astfel: separați ouăle, bateți albușurile separat cu zahărul, apoi adăugați gălbenușurile pe rând mixând bine după fiecare. Făina și cacao le cerneți împreună și le puneți peste ouă amestecând cu o lingură de jos...
Mucenici de post
In Dulciuri la 9 Mar 2014
Mucenici de post
Puneți într-un bol un pumn cu făină și peste, adăgați drojdia pe care o amestecați înainte cu zahărul și 3-4 linguri de apă. Lăsați la crescut  pentru aproximativ 15 minute la loc cald ferit de curenți.  Restul de făină îl puneți într-un...
Mai întâi de toate sfărâmați biscuiții într-un robot de bucătărie, apoi adăugați untul topit și compoziția rezultată o puneți într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm. Nivelați cu fundul unui pahar sau un zdrobitor de cartofi până obțineți un...
Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina.  Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime),...
Mai întâi curățați sardinele de solzi, apoi în interior, și le spălați bine cu apă rece. Le puteți tăia capul, dar e mai bine să îl lăsați pentru a le întoarce mai ușor când le frigeți. Crestați sardinele cu un cuțit pe fiecare parte,...
Drob din ficăței de pui
In la 6 Feb 2014
Drob din ficăței de pui
Să trecem la treabă!!! Mai întâi spălați ficățeii, îi curățați dacă e nevoie și îi puneți la fiert (eu îi las să dea într-un clocot apoi îi scurg și îi pun la fiert mai departe în apă curată). După aproximativ 15 minute...
Mai întâi de toate puneți la fiert morcovul (fără cel de la garnitură) timp de 15 min.  Între timp pregătiți mușchiul. Tăiați în așa fel încât să obțineți trei dreptunghiuri de 1 cm grosime. Puneți condimentele într-un castron, le...
Tort diplomat cu iaurt
In la 30 Ian 2014
Tort diplomat cu iaurt
Mai întâi de toate pregătiți blatul. Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu un praf de sare, apoi continuați adăugând treptat zahărul până ce acesta se topește complet și albușurile se întăresc și devin lucioase. Peste...
În primul rând punem într-o crăticioară cam 200 ml de apă și când aceasta dă în clocot, adăugăm grișul amestecând energic cu un tel până se îngroașă. Îl dăm deoparte să se răcească. Punem icrele într-un castron, și...
Amandină
In la 28 Ian 2014
Amandină
Începem prin a da drumul la cuptor la 180° (foc moderat). Separăm albușurile 2de gălbenușuri.  Gălbenușurile le frecăm cu uleiul până devin ca o maioneză. Albușurile le batem cu praful de sare, iar când devin ca o spumă adăugăm zahărul și le mai batem...
Puneți vinul într-o oală și când începe să fiarbă adăugați zahărul, fructele și batonul de scorțișoară. Lăsați încă 3-4 min, apoi îl dați deoparte de pe foc și îl mai țineți acoperit încă 5 min. Așa nu se evaporă alcoolul...:)))...
Briose Dukan
In Dulciuri la 25 Ian 2014
Briose Dukan
Puneți într-un castron toate ingredientele uscate și le amestecați. În alt castron bateți bine oul cu sarea,  puneți ingredientele uscate și cele două linguri cu apă și omogenizați bine.  Încălziți cuptorul, puneți aluatul în forme de brioșe ( eu...
Pui crocant și aromat
In la 25 Ian 2014
Pui crocant și aromat
Spălați pieptul de pui, îl uscați cu un șervet de bucătărie îl tăiați în bucăți potrivite și îl puneți cu iaurtul într-un vas la marinat cel puțin 30 min.  Amestecați pesmetul cu condimentele și treceți carnea prin acesta apăsând...
Orez cu lapte
In Mancare copii la 24 Ian 2014
Orez cu lapte
Spălați orezul și îl puneți la fiet în cele 200 ml de apă. Cân se umflă adăugați treptat laptele care a fost fiert separat. Lăsați să fiarbă totul la foc mic, amestecând din când. Când orezul începe să se înmoaie, adaugați...
Puneți fasolea în apă rece, cu o seară înainte de a o prepara. Dimineața o scurgeți de apa în care a stat și o puneți într-o oală  în care aveți apă fierbinte. Schimbați apa de trei ori pentru a elimina toxinele din fasole, de fiecare dată folosind...
Se bat ouăle cu sare, apoi se adaugă piperul, oregano, brânza, șunca presată și cele două tipuri de tarâțe. Se lasă aluatul pentru 15 min la odihnit, iar între timp pregătim o tigaie cu strat antiaderent (așa suntem siguri că nu ni se lipesc pancakes-urile),  și...
Salată de sfeclă
In Salate la 20 Ian 2014
Salată de sfeclă
Sfecla se spală și se pune la fiert într-o oală cu apă. Ne dăm seama că e gata atunci când înfigem furculița în sfeclă și aceasta intră în ea. Se scoate din apa în care a fiert, se lasă să se răcească puțin, apoi se curăță (eu folosesc...
Mai intâi de toate, curățăm legumele:  conopida o desfacem în buchețele iar morcovii îi tăiem rondele și le punem la fiert într-o oală unde avem apă cu sare. Le lăsăm pe foc 15 min, iar între timp dăm drumul la cuptor la foc moderat. Batem ouăle cu...
Afisate 1 - 29 din 29 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking