Pentru cojile de tarte, vom amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora. Ungem formele cu ulei sau unt. Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele...
Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.Se adauga apoi coaja de lamaie maruntita.Se unge vasul yena cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta unse cu putin ulei....
 Punem apa cu ulei de cocos la fiert si un praf de sare.  Intre timp, punem in apa rece crevetii inghetati. Cand pastele sunt aproape fierte, se incinge intr-o tigaie ulei de cocos si se piseaza un catel de usturoi si se adauga ghimbir ras. Adaugam crevetii si ii saltam de cateva...
Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie, intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim usturoiul si chili pana cand acesta devine moale, dar sa nu se coloreze prea tare. Adaugam crevetii,...
Salata cu Garam Masala
In Salate la 19 Feb 2017
Salata cu Garam Masala
Se spala legumele si se taie ardeii julienne, morcovul se da prin razatoarea fina, rosiile se taie cubulete, iar salata verde, ceapa si mararul se taie dupa preferinta. Conserva de fasole boabe se desface, se scurge si se clateste cu apa rece, dupa care se lasa la scurs intr-o sita. Intr-un...
Punem pieptul de pui la fiert, intr-o oala cu apa rece si putina sare. Cat fierbe acesta, curatam radacinoasele, le spalam si le punem la fiert in alta cratita. Taiem cubulete tot ce am fiert, dar si castravetii murati si gogosarul, inclusiv albusurile de ou. Adaugam cubuletele de legume si carne...
Chec Battenberg
In la 15 Ian 2017
Chec Battenberg
Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava...
 Reteta e destul de simpla,se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale. Se spala dovlecei,se taie capacul,iar apoi cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul.     Asa cum v-am spus,umplutura este aceeasi de la sarmale.Intr-o cratita se...
Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din gradina.O vanata o feliem pe lungime,o condimentam si o punem pe gratar pentru ca o sa ne fie necesara la decorul final.   Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de...
Clafoutis cu prune
In Dulciuri la 9 Sep 2016
Clafoutis cu prune
 Se spala prunele,se scot samburii si se aseaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului,se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite.   Se toarna aluatul peste prunele din vas,apoi se...
Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege. Cand aluatul este gata,se inveleste in folie...
Smoothie cu mar si visine
In la 11 Iul 2016
Smoothie cu mar si visine
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza 2-3 minute. Se serveste cu gheata si menta proaspata.
 Intr-o cratita se pun bucatatele de ciocolata alba si apoi se toarna jumatate din cantitatea de smantana.Se pune la foc mic sau baine-marie pana se topeste complet.     Cand ciocolata alba este topita se adauga si restul de smantana si se introduce la frigider pentru 3-4...
 Intr-un vas de dizolva ciocolata calda Green Sugar in laptele de cocos si se amesteca pana la omogenizare.   Cand ciocolata este dizolvata se amesteca cu frisca batuta,dupa care se toarna intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 4-5 ore.   Inghetata se amesteca...
Intr-o cratita zaharul se dizolva in apa la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop,dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie,sampania si albusurile batute spuma.Se amesteca bine,apoi compozitia se pune intr-o caserola si se introduce la...
Banana Split
In Dulciuri la 24 Iun 2016
Banana Split
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele intregi sau taiate in jumatate pe lungime si le sotam un pic. Cand e aproape gata punem whiskey-ul si si le flambam. Le servim pe platou alaturi de inghetata de...
Duo profiterol
In Dulciuri la 24 Iun 2016
Duo profiterol
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de...
Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos  formam...
  Se mixeaza bine ouale impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, vanilia, uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina. Se ia cate o lingurita din compozitie, si se pune in presa dupa care se coc aproximativ 5 minute.  Se servesc lipite intre ele cu...
 Cu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola.      Caserola se asaza in congelator si, din 15 in 15 minute, se amesteca inghetata, pentru...
Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea, uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute. Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita, taiem partea superioara a rosiilor ca niste capace, dupa care scobim rosii cu ajutorul unei lingurite scotand miezul din...
Inghetata tigrata
In Dulciuri la 4 Iun 2016
Inghetata tigrata
 Se pune laptele la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se adauga crema de galbenusuri cu zahar si esenta de vanilie.Se amesteca pana se ingroasa,avand grija sa nu se faca omleta.    Se da deoparte,iar cand s-a racit se adauga frisca lichida batuta spuma tare.Separat se blenduiesc...
Se condimenteaza cu sare si piper mini fileurile de pui, apoi se invelesc cu grija in sunca afumata. Intr-un castron se bat 2 oua cu sare si cu o lingurita de faina. Rulourile invelite in sunca se tavalesc prin ouale batute si pesmet. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Pofta...
Smile cake pops
In Mancare copii la 30 Mai 2016
Smile cake pops
Se ia un blat de tort si sa marunteste foarte bine. Se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza compozitia. Apoi se formeaza bile de aceeasi dimensiune care se introduc la congelator pentru 30 min.  Se topeste in bain-marie ciocolata alba si se adauga colorant dupa preferinta. Se...
Se pregatește o  tava  rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.  Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste...
Cozonac impletit
In Dulciuri la 29 Mai 2016
Cozonac impletit
Incalzim laptele intr-un  vas  peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar...
Incalzim laptele intr-un  vas  peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar...
Prepararea blatului: De fiecare data cand fac un blat de tort, vasul in care spumez albusurile il sterg mai intai cu o felie de lamaie apoi cu o laveta uscata pentru o degresare totala.     Asadar,dupa degresare si separarea galbenusurilor de albus,vom mixa albusurile spuma tare...
  Pentru inceput vom spala dovleceii sub jet de apă,ii curatam de coaja, îii taiem in jumătăţi, îi scobim şi îi lasam la scurs.    Intr-o cratita se pune orezul la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi cand orezul este aproape fiert se da...
Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la crescut timp de 1 ora. Dupa o ora,se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost...
Afisate 1 - 30 din 63 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking