Peste la cuptor
In Peste la 20 Dec 2014
Peste la cuptor
Pestele se decongeleaza si se lasa la scurs. Legumele se curata si se spala, apoi se toaca rondele si feliem lamaia Pestele il condimentam dupa gust apoi il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezam legumele si feliile de lamaie peste peste si bagam tava la cuptorul...
Spalam carnea aspoi o punem intr-o tigaie cu ulei la prajit. Spalam, curatam si tocam legumele.  Intr-o oala punem putin ulei si apoi adaugam ceapa la calit. Lasam 3-4 min pana devine aurie apoi adaugam ardeiul si morcovul pentru inca 3-4 min. Deschidem conserva de naut, scurgem apa...
Cu ajutorul mixerului batem albusurile spuma, ca pentru bezea. Apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Turnam si uleiul in compozitie si mixam inca putin. Adaugam faina si praful de copt, apoi nuca de cocos si esenta de vanilie pe care le amestecam cu telul pentru a ramane...
Separam alburusile de galbenus. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare apoi mixam bine pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul  si mixam pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele si uleiul si mixam dupa fiecare. Separat amestecam faina cu...
Pregatim carne:  organele si carnea le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu cateva frunze de dafin, intr-o oala pentru aproximativ 45 de minute (se verifica cu o furculita daca sunt fierte). Cand sunt gata se scurg de apa, se lasa la racit si apoi se toaca marunt marunt....
Punem intr-o oala la fiert apa cu sare. Pana ce apa da in clocot pregatim cremwursti: ii taiem in 3-4 bucatele fiecare, apoi prin fiecare bucatica bagam cate 3-4 spaghete, pana ce bucata de cremwursti ajunge la mijlocul spaghetelor. Procedam astfel cu toate bucatele de cremwursti. Jumatate...
Intr-o  oala punem apa cu putina sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si se lasa la fiert pentru 8 minute. Cat timp pastele fierb pregatim carnea si ingredientele pentru sos. Usturoiul se curata si se toaca marul. Cascavalul se da prin razatoare. Pieptul de...
Rapsodie cu visine
In la 1 Mai 2014
Rapsodie cu visine
Blatul: Incepem sa pisam biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu o vergea, apoi intr-o craticioara punem la topit untul impreuna cu 7 linguri de compot. Cand da in clocot, se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie biscuitii pisati. Se amesteca bine pana intra tot lichidul in...
Pregatire carne: Se decongeleaza, daca este cazul, se spala si se pun separat la fiert pulpele si ficateii. Se verifica cu o furculita daca sunt gata, apoi se scurg de apa si le tocam marunt. Verdeata: Se spala si se curata legaturile de verdeata, ceapa si usturoiul apoi se toaca si...
Pasca fara aluat
In Dulciuri la 22 Apr 2014
Pasca fara aluat
Pentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom. Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam branza maruntita cu ajutorul unei furculite,  untul/margarina la temperatura camerei si omogenizam...
Pieptul de pui se spala si se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se pune la prajit intr-o togaie cu putin ulei. Se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se lasa la racit, dupa care se taie in fasii mici pentru a fi adaugat in compozitie. Pregatim compozitia:...
Pentru piure: brocoli se lasa la decongelat, iar cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Se pune la foc o oala cu apa, sare si o picatura de ulei, iar atunci cand incepe sa clocoteasca se adauga cuburile de cartofi pentru 10 - 15 minute, apoi se adauga si brocoli pentru inca 6-7 minute,...
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am pus ardeii si rosia, dupa ce le-am spalat, la copt in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute, dupa care se intorc si se mai lasa la copt inca 10-15 minute si pe cealalta parte. Intre timp se pregatesc restul legumelor: se spala si se...
Broccoli se lasa la decongelat. Intre timp se spala si se feliaza dovlecelul. Intr-o tava tapetata cu putin unt se aranjeaza legumele impreuna cu branza feliata: se pune, pe rand, cate o felie de dovlecel, apoi brocoli, apoi branza si tot asa pana se umple tava. Cand se aseza legumele in tava,...
La inceput se lasa aluatul la decongelat. Pregatirea umpluturii: Se toaca marunt ciupercile si usturoiul. Intr-o tigaie se pune la incins untul apoi se adauga ciupercile la calit pentru 2-3 minute, pana se rumenesc putin. Se adauga si usturoiul tocat si se mai lasa inca 2 minute la calit,...
Intr-o oala se pune apa la fier cu putina sare si putin ulei. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga pastele la fiert pentru 10-12 minute (in functie de instructiunile de pe ambalaj). Cand sunt fierte se scot in sita si se lasa la scurs pana se pregateste sosul. Se pregatesc ingredientele...
Biscuiti cu cocos
In Dulciuri la 2 Feb 2014
Biscuiti cu cocos
Separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem albusurile spuma, ca pentru bezea. Apoi adaugam cele doua linguri de zahar si plicurile de zahar Bourbon si amestecam din nou cu mixerul pana se topeste. Dupa aceea, pentru a amesteca faina si nuca de cocos folosim telul. La...
Pentru inceput se pregateste carnea : - se spala si se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper, oregano si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Intr-o tigaie se pune putin ulei pentru uns, se adauga bucatelele de pui si se lasa cate un minut pe fiecare parte. Se pune vinul rosu si doi...
Intr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri.  Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut. Marul se spala si se curata de samburi, apoi se taie in felii subtiri. Dupa ce s-a intarit caramelul...
Clatitele Pentru inceput pregatim clatitele. Se pun cele 3 oua intr-un bol si se bat, se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc. Adaugam smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide pana obtinem consistenta dorita. Din compozitia rezultata...
Intr-o oala cu apa, un praf de sare si putin ulei punem pastele la fiert timp de 15 minute (in functie de instructiunile de pe pachet). In acest timp, intr-un bol maruntim branza, adaugam oualele si putina sare si amestecam bine, cat sa se lege bucatelele de branza. Dupa ce s-au fiert...
Ciorbita de porc cu legume
In la 26 Ian 2014
Ciorbita de porc cu legume
Pregatim carnea de porc: o spalam si o punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 5-7 minute, cat sa dea in clocot si sa iasa spuma. Apoi o mai spalam odata si schimbam apa. Toate astea pentru a scapa de spuma murdara de la inceput si carnea sa se fragezeasca putin. Cat timp carnea este pe foc,...
Clatite pufoase reteta Intr-un bol mare batem oualele cu putina sare si zaharul vanilat. Apoi se adauga smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide pana ajunge la consistenta dorita. La final punem esenta de vanilie si compozitia este gata pentru...
Cosuletele de ciocolata: Incepem cu pregatirea ciocolatei. O rupem in bucatele mici si o punem intr-o punga, apoi lasam punga intr-un bol cu apa fierbinte pentru a se topi ciocolata. Dupa ce s-a topit, cu ajutorul unei pensule luam ciocolata si ungem interiorul formelor de silicon. Le dam...
Intr-ul bol se pune faina, cu putina sare si praful de copt. Se adauga oualele, apa, laptele si chimenul si se amesteca. Coca obtinuta se intinde si se taie in fasii. Se unge tava  cu putin ulei, se aranjeaza bucatelele de coca si se baga la coptorul preincalzit pentru 15 minute, pana...
Pastele: Intr-o oala se pune apa la foc, cu o lingura de sare si o lingura de ulei, iar cand clocoteste se adauga pastele. Se lasa 11-14 minute la fiert, in functie de indicatiile inscrise pe pachet. Sosul: Cat timp pastele sunt la fiert, pregatim sosul. Se curata 10 graunti de...
Se spala si se pregaste carnea in bucatele potrivite. Apoi se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi si se lasa 15 minute la macerat cu putin vin . In acest timp se curata cartofii, se taie cubulete, se spala si se condimenteaza . Se pregaste tava, se unge cu putin ulei, apoi se...
Afisate 1 - 27 din 27 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking