Pulpe de curcan la cuptor
In la 19 Apr 2012
Pulpe de curcan la cuptor
Pulpele de curcan se curata si se spala. Din loc in loc se cresteaza cu cutitul si se introduce cate o bucatica de slanina. Se amesteca toate ingredientele si se face marinata care se pune intr-o punga, peste care se pune carnea, dupa care se scoate aerul din punga cat de mult posibil, se...
Sos de usturoi si iaurt
In Sosuri la 27 Mar 2012
Sos de usturoi si iaurt
Se piseaza usturoiul foarte bine cu putina sare, apoi se adauga incet incet uleiul, amestecand, pana se obtine o pasta destul de consistenta. Se adauga mustarul, piper si alte ierburi aromate dupa gust (eu am folosit un amestec din rozmarin,cimbru,oregano,leustean), dupa care se adauga iaurtul,...
Se spala pestele, se taie in bucati de aproximativ 80-100 gr, se scurge, se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, se pune intr-un vas, se pun doua-trei linguri de ulei de masline pe deasupra si se stoarce 1/2 lamaie mare. Se lasa o ora la marinat. Se taie legumele cat mai frumos...
Tarta cu fructe
In la 18 Ian 2012
Tarta cu fructe
Aluatul: Se pune faina intr-un vas, se adauga zaharul + cel vanilat, sarea, praful de copt si untul taiat cubulete. Se framanta bine bine bine pana prinde consistenta si arata ca in a doua poza. Se bat ouale in alt vas si se adauga, dupa care se framanta pana se face o bila de aluat. Se da...
Se fierbe carnea de vitel la foc mic aproximativ o ora si jumatate, dar depinde si de tipul de oala folosit, de aragaz si de carne, asa ca timpul de fierbere poate varia. Dupa ce se raceste putin, se taie felii si se pune pe tigaia grill pentru cateva minute, fara ulei, pentru a prinde culoare....
Bomboane Bounty
In Dulciuri la 11 Ian 2012
Bomboane Bounty
Se sparge nuca de cocos si se rade. Daca nu aveti idee cum se face, sa stiti ca e foarte simplu. Prima data gauriti cu un cutit nuca de cocos intr-una dintre partile moi din varf si scurgeti tot sucul. Luati un cutit si trasati o linie circulara gen ecuator, ca si cum ati taia nuca in doua, dupa...
Tort de mere
In la 23 Oct 2011
Tort de mere
  MERELE  Se curata merele si se scobeste interiorul, cu grija, sa nu ramana samburi. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Se aseaza merele in tava (eu am avut una de 27 cm), apoi se pun mici bucatele de mar in scobituri. Se pune dulceata cu lingurita in acele scobituri, se...
Se taie sunca in cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc pentru cateva minute. Ideea este sa se rumeneasca, si nu se pune ulei pentru ca deja are grasime care oricum se scurge, dupa care se da deoparte. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se dau printr-un jet de apa rece...
Prepararea aluatului: Se bat cele 4 oua cu sarea foarte bine, apoi se adauga zaharul si se bate compozitia pana capata o consistenta spumoasa si o culoare alba, iar zaharul s-a topit de tot Mai apoi se adauga uleiul, se bate din nou, apoi laptele si amoniacul stins in zeama de lamaie....
Afisate 1 - 9 din 9 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking