Cartofii se curata si se spala,apoi se taie felii,dar nu de tot.Baza cartofului ramane netaiata.Se condimenteaza cu sare,piper,rozmarin.Intre feliile de cartofi se pun feliile de carnati.Deasupra se presara un pic de branza data pe razatoare. Se unge o tava cu ulei si...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se obtine  zdrobind cativa capsuni cu blenderul. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se...
Pui umplut
In la 22 Mai 2015
Pui umplut
Puiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade toata apa. Dupa ce s-au racit se adauga peste paine. Maruntaiele de la pui se toaca marunt si se...
Spuma de capsuni
In Dulciuri la 22 Mai 2015
Spuma de capsuni
Capsunele se spala si se curata de codite, apoi se lasa la scurs. Cand nu mai au apa, se mixeaza rezultand un piure subtire. Apa si zaharul se pun la foc impreuna cu batonul de vanilie. Se fierbe pana rezulta un sirop gros, ca la dulceata. Intre timp, albusurile se bat spuma cu praful de...
Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat bine legat. Va fi un pic lipicios,dar se lucreaza cu masa si mainile infainate bine. Dupa ce s-a framantat bine aluatul, se intinde o foaie de 0.5 cm grosime. Se taie cu forma sau cu un pahar rondele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt...
Blat: Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand s-au intarit,se adauga,treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.In bezeaua formata se adauga faina, nuca de cocos si praful de copt amestecate. Se omogenizeaza totul cu o spatula, incet, de jos in sus. Compozitia...
Paine de secara cu seminte
In la 13 Mai 2015
Paine de secara cu seminte
Faina de grau si cea de secara se amesteca. Drojdia se amesteca cu apa si cu zaharul. Se adauga cateva linguri din amestecul de faina si se lasa sa stea 15 min. Intr-un vas incapator se pune amestecul de faina.Se adauga semintele si sarea. Cand apa cu drojdia a inceput sa faca basici...
 Intr-un vas mai mare se pune apa cu sare la foc.Cand apa clocoteste,se pun pastele.Se lasa sa fiarba in functie de timpii indicati pe pachet.Cand sunt fierte,se iau de pe foc si se scurg intr-o strecuratoare.Branza se da pe razatoare,iar sunca se taie felii mici,subtiri.Pastele scurse se...
Mititei
In Mancaruri cu carne la 29 Apr 2015
Mititei
Carnea se toaca de trei ori cu masina de tocat,cu ciur mic. Se adauga sare, piper, boia, cimbru, bicarbonat. Separat se prepara un sos de usturoi pisat si doua linguri apa. Se adauga peste carne si se amesteca bine. Tocatura se lasa 2-3 ore la gheata sau la rece. Se iau cu lingura cantitati...
Prajitura Mozaic
In la 28 Apr 2015
Prajitura Mozaic
Blat 1 : Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.Se adauga,treptat,uleiul si se omogenizeaza. La urma se adauga apa. Albusurile se bat spuma tare, pana se tin de paletele mixerului. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet. Peste...
Albusurile se pun intr-un bol curat si se mixeaza pana se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si zeama de lamaie putin cate putin si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si rezulta o bezea tare. Se adauga nuca macinata si se incorporeaza incet, cu ajutorul unei spatule. Din...
Salata de fasole uscata
In Salate la 22 Apr 2015
Salata de fasole uscata
Fasolea se spala si se pune la fiert in apa, la foc mic. Cand da in clocot se scurge si se pune din nou la fiert in apa fierbinte cu sare, la foc mare. Se lasa sa fiarba bine dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu fasolea. Se adauga...
Supa de chimen
In la 21 Apr 2015
Supa de chimen
Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert bine se scoate din apa, iar zeama se strecoara. Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins. In acest ulei se calesc 2-3 min. Semintele de chimen dupa care se rastoarna in supa. Se lasa sa mai dea cateva...
Laptele caldut se amesteca cu drojdia, o lingura din cantitatea de zahar, ouale, 2 linguri faina. Restul de faina, zahar, untul moale, aromele se pun intr-un vas mare peste care se rastoarna amestecul de lapte si drojdie. Se framanta bine pana rezulta un aluat omogen. In acest moment se adauga...
Salata de icre
In Salate la 16 Apr 2015
Salata de icre
Intotdeauna cand iau peste, caut sa vad daca nu are icre. Daca am acest noroc, le scot frumos avand grija sa nu se sparga saculetii in care sunt. Desfac eu saculetii si, cu lama netaioasa a cutitului le curat bine de vinisoare si le pun intr-un tifon, la scurs 10-12 ore. Dupa ce s-au scurs bine...
Prajitura Vant spaniol
In la 15 Apr 2015
Prajitura Vant spaniol
Blat de cacao : Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire apoi apa.Se lasa deoparte si se mixeaza albusurile pana devin o bezea tare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste tot .Peste bezeaua formata se...
Intai se face blatul . Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare, se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Se omogenizeaza totul si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se...
Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit de tare. Se fac 3 sau 4 foi, dupa dorinta .Eu am facut 3 si au fost mai groase. Se coc in tava tapetata cu hartie de copt. Foile vor fi crocante si destul de tari. Laptele se pune la fiert cu zaharul. Cand fierbe, se toarna in ploaie...
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Ouale se fierb tari. Cand sunt gata, cartofii se curata de coaja si se taie rondele. La fel si ouale se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie pestisori. Se pune totul intr-un vas, se adauga maslinele si uleiul  si se...
Ficat de porc prajit
In la 27 Mar 2015
Ficat de porc prajit
Ficatul se spala si se sterge bine cu servete absorbante.Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun bucatile de ficat. Se tin aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte pentru a fi patrunse bine. Cand sunt gata se scot din tigaie si se...
Napolitane
In la 17 Mar 2015
Napolitane
Intr-o craticioara se pune pe foc rahatul cu apa.Se amesteca intr-una in el pana se topeste complet.Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se adauga nutella,stafidele si romul.Se amesteca bine,sa se omogenizeze. Se imparte crema in doua.Se ia prima foaie de...
Friptura de iepure
In la 12 Mar 2015
Friptura de iepure
Se prepara o marinata din: vin,otet,2-3 catei de usturoi,ceapa,foi de dafin,salvie,rozmarin,sare,piper.Iepurele se transeaza,iar bucatile de carne se pun in marinata pregatita.Se acopera cu un capac si se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se scoate din timp carnea din frigider pentru a...
Carnea se sterge bine dupa care ,cu un cutit bine ascutit,se face o gaura,de-a lungul fibrei Se rasuceste cutitul pentru a se largi cat de mult gaura formata apoi se umple cu mixul de fructe uscate. Se indeasa bine, pentru a intra cat mai multe. Capetele de prind cu cate o sobitoare. Muschiul se...
Albusurile se bat spuma tare, ca petnru bezea. Treptat, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se adauga ananasul taiat cubulete, coaja de portocala taiata marunt si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca incet, de jos in sus cu o spatula. Cand s-a...
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea, se adauga uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se incorporeaza amestecul de galbenusuri amestecand incet, cu o spatula. Se...
Am ales o bucata de pulpa de porc.De cu seara am pregatit o marinada din: un pahar de vin alb,un pahar otet,o cana de apa,3-4 foi de dafin,3-4 catei de usturoi,1 ceapa,sare,piper,cateva cuisoare.Am pus pulpa in marinada,am acoperit-o cu un capac si am lasat-o asa pana a doua zi....
Placinta intinsa cu branza
In la 1 Mar 2015
Placinta intinsa cu branza
Branza se freaca bine cu galbenusul si cu zaharul. Se adauga stafidele si aromele. Aceasta pasta se intinde pe foaia intinsa, se ruleaza si se da la cuptor. Cand e gata se pudreaza cu zahar pudra. Cu branza telemea Branza trebuie sa fie un pic mai uscata.Se rade pe toata suprafata foii...
Bucatile de soia se fierb in apa cu sare. Se scot din apa si se lasa sa se scurga bine. Se dau prin pesmetul amestecat cu susan si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime. Se servesc calde, alaturi de garnitura de cartofi, ciuperci sau...
  Cartofii fierti se paseaza,se adauga untul si smantana.Se mixeaza in continuare pana rezulta un piure fin.Se adauga galbenusurile,sarea,piperul si nucsoara.Se umple posul la care s-a pus un dui stelat.In tava tapetata cu hartie de copt se formeaza mici gramajoare.Se dau pentru 20 min...
Rulada cu crema de cocos
In la 22 Feb 2015
Rulada cu crema de cocos
 Blatul se rupe bucati si se mixeaza pana se face faramituri.Se adauga zaharul,esenta de rom si se omogenizeaza.Se incorporeaza gemul  pana cand devine o pasta foarte groasa,ca un aluat.                   Se pudreaza cu fulgi de cocos o...
Afisate 31 - 60 din 126 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking