Se incinge bine uleiul si se pun crochetele de peste se prajesc bine pe ambele parti si se servesc cu garnitura daca doriti si cu mujdei de usturoi
O reteta simpla si foarte rapida la indemana oricui cred ,daca va si place pestele
pofta buna
cea mai simpla retete care o stie toata lumea
Se coc vinetele pe plita apoi se curata si se toaca bine
se amesteca bine eu sincer nu fac tot timpu maioneza ,mai nou cand sant in criza de timp pun vinetele tocate bine intr-un vas apoi pun galbenususrile si amestec bine cu badidora si torn...
Se pune laptele cu sarea la fiert apoi se pune orezul si se amesteca bine sa nu se prinda cand se fierbe la foc mic ,cand orezul e fiert se pune zaharul se lasa sa mai dea 2 clocote se pune vanilia si se stinge focul
Se pune in castronase mici sau farfurioare
Se poate pune stafide...
Se ung tartinele cu putin unt si apoi se pune caviarul
Este un aperitiv grozav de bun
Si nici nu e scump,cel putin aici in spania si dintr-un borcanel puteti face foarte multe tartine pentru ca se pun putine(sau cum va place)
Se decoreaza cu lamaie
Se pune cicolata sa se topeasca (e drept eu am pus la microunde)
Apoi am amestecat cu galbenusurile si cu mascarponele,iar la sfarsit am pus 2 linguri de lichior
Se pune la rece sa se intareasca bine
Dupa ce s-a intarit cat de cat se pune pe o folie de aluminiu (am pus eu ) si se...
Se spala ardeii bine si se prajesc pe plita apoi se pun intr-un vas acoperiti si cu sare mare pe ei sa se inmoaie bine si se curata foarte bine pe urma
Dupa ce s-au racit si se curata se pun intr-un vas apoi se face un sos (zeama)din otet,ulei de maline ,zahar -optional si sare si se amesteca...
Se pune laptele la fiert cu putina sare ,cand fierbe se pun tallarinele si se amesteca bine ,se lasa sa fierba la foc mic
Cand sant fierte se pune zaharul si se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se pune vanilia si se ia de pe foc
Se servesc (noua pesonal )cu caramel ne plac mai mult
Sant...
Se spala vinetele si se taie feliute nici foarte groase nici subtiri tare
Se sareasa si se pipereaza
Se dau prin oul batut si amestecat cu faina si apoi se pun in uleiul fierbinte.
Se servesc ca aperitiv sau ca garnitura sau cum va place... la un film! Glumeam!
Se pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand
Cand mamaliguta e fiarta se pune cascavalul ras,smanatana si se ameteca bine apoi feliile de cascacal de vaca rupte...
Se curata morcovul,patrujelu,telina si se taie cubulete,apoi se calesc in putin ulei,dupa care se pune ardeiul taiat si el cubulete .
Se pune apa peste zarzavaturile calite apoi costita taiat si fasolea(care eu am pus-o de seara la inmuita in apa rece)sare si se lasa sa fierba bine.
Cand...
Se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa cu sare. eu o spumez bine, dupa care pun zarzavaturile intregi sau taiete, boabele de piper ,patrunjelul verde si frunze de telina (daca aveti)si se lasa sa fiarba bine.
Cand carnea e fiarta se strecoara bine supa si zeama se pune din nou pe foc...
Se pune 250 ml apa si apoi se ameteca bine cu gelatina praf, dupa care se pune pe aragaz sa dea cateva clocote (vezi instructiunile de pe plic)apoi se toarna in formele dorite si se pune la frigider pt 1-2 ore
Dupa ce s-a racit, se scot din formele dorite se aseaza pe un platou si se orneaza...
Se spala bine cartofii si apoi se taie ca un capacel din cartofi pe latimea cartofului.Se cresteza bine cu cutitul, se pun sare si mujdei de usturoi, apoi 1 lingurita de ulei de maline si se pun pe folia de aliminiu. Se strange bine folia si se aduna bine capetele, apoi se pune in tava...
Se curata bine puiul si se spala apoi se condimenteaza putin de tot cu sare .
Eu am pus si piper si praf de usturoi.
Se taie puiul pe piept si se aseaza cu partea de piept in jos pe sare se pune la cuptor pt mai bine de o aoa am pus eu la 150 grade.
Se serveste cu mujdei de usturoi si...
Se topeste untul apoi se pune carnea sarata si piperat sa se prajeasca ,iar la final se pune pasta de mititei
Cartofi se curata si se taie rondele(cum doriti) si se prajesc in ulei
Se servesc cu mustar sau de ce nu cu o salata
Se lasa sa se dezghete putin aluatu pt a se putea lucra mai bine ,apoi se taie patratele se pune cate 1 bucatica de rahat si se impatura in doua
Se preseaza bine la capete si se pune in tava la cuptor pentru 15 minute (nu mai mult ca eu le-am rumenit cam mult)la foc foarte mare sa le...
Se cresteaza cremvusti la capete.
Foaia de foietaj se taie fasii de 1-1,5 cm si apoi se infasoara in jurul cremvustiului
Se ung cu ou batut apoi se presara susan(eu am pus dupa reteta lui rivka,daca nu va place susanul nu punati) si se pun la cuptor pentru 15-20 minute
Se servesc atat...
De preferat ar fi fost grisinele lungi(eu aici nu prea gasesc foarte rara)arata mult mai bine cu grisine lungi
Se ia grisina si se unge bine cu crema de branza pana la jumatatea grisinei ,apoi se infasoara feluita de sunca de jur imprejur unde am pus crema de branza si se aseaza pe un platou...
Se curata ceapa si se toaca apoi se caleste in ulei
Se pune boiaua de ardei , apoi pipotele curatate si taiate si bucatele de ardei rosu
Se lasa sa se calesca putin 4-5 minute apoi se pune 1 cana mare de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit
Cand sant fierte se face 2 linguri de faina...
Se curata usturoiul se zdrobeste bine apoi se ameteca cu sare si se pune cate putin din ulei pana devine ca o maioneza apoi se pune pasta de tomate si patrunjelu verde tocat
e prefetat sotului meu la peste si mie imi place dar am facut si cu nuca
Se curata ciupercile si se scot piciorusele (le puteti cali si faceti altceva cu ele)se spala si se sareaza bine apoi se dau prin faina alba si prin ou
Se prajesc in ulei bine incins
Simplu usor ,gustos si rapid(cui i plac ciupercile)
Se ia blatul de pizza si se pune pasta de tomate ,apoi se pune cacavalul ras mai fin,apoi se aseaza feliutele de jambon (eu am pus fara grasime si taiat foarte fin)apoi ouale fierte si razuite ,ardeiul rosu taiat cubulete,iarasi cascaval ras mai fin si masline negre tocate(daca doriti le puteti...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu putina sare
Galbenusurile ,zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase,iar in final se amesteca cu albusurile batute spuma.
Se unge o tava cu unt (de data acesta nu se pune nici folie nici...
Se amesteca bine toate impreuna si apoi se coc ,se ia cu lingurita si se pune in ulei foarte bine incins sau se pune in pisto (sprit cum i zic eu) si se fac forme ,eu le tai cu ajutorul unui cutit aluatul e mai moale si nu se poate altfel.
Se pudreaza din abundenta cu zahar pudra,sant grozave...
Se curata zarzavaturile morcovul,patrujelul si telina(telina eu nu am pus si patrunjel numai jumatate ca nu mai am) usturoiul verde si se toca sau se taie marunt apoi se calesc in putin ulei de masline apoi se pune apa ,sare si delikat(1-2 lingurite)aripile de pui taiate si se lasa sa...
Se taie feliile de cozonac in doua sa nu fie mari si se pune cate 1 lingurita de lapte pe fiecare feliuta(vor fi mai moi si mai pufoase) ,apoi se da prin ou si se prajeste in ulei fierbinte.
La tara mai ramanea si se mai usca prin spaitu(camara)bunici iar bunica sa ne face ca sa-l mancam il...
Se taie salata nu foarte marunt,ouale se fierb si se taie in 4 sau mai marunt(eu le tai mai marunt),morcovul se curata si se da prin razuitoarea cea mare la fel si telina radacina,ceapa se taie pestisor iar daca e prea mare se mai taie in 2,sfecla rosie (spanioli folosesc cea din borcan,eu...
Se curata ciupercile apoi se toaca marunt si se calesc bine in untul topit pana scade apa ce o lasa ele nu se pune apa deloc,apoi se pune ardeiul rosu tocat si patrunjelul verde si se amesteca bine. Se sareaza si se pipereaza dupa gustul fiecaruia.
Spre final cand sunt facute se pune sosul de...
Se fierb cartofi ,apoi se zdrobesc cu furculita dar nu foarte tare sa ramana bucatele ,apoi se ameteca cu patrunjel verde.
Baconul se prajeste putin apoi se taie cubulete sau invers cum doriti.
Ciupercile se curata si se taie bucatele mici apoi se calesc in putin ulei de masline 2-3 linguri...
Se pregateste aluatul de caltite din oua ,vanilii ,coaja de lamaie,faina , laptele si putina sare si ulei. Se mixeaza bine sa nu fie cocoloase si apoi se coc. Depinde de tigaie eu nu mai pun in tigaie deloc ulei dacat la prima cand o coc(daca e tigaie de teflon si nu numai ). Din acesta...