Pt. mousse de lamaie:
Se pune laptele la fiert,intre timp se pune gelatina la inmuiat in sucul de lamaie.
Amidonul se amesteca bine cu zaharul si ouale,apoi se pune in fir subtire peste lapte si se amesteca bine fiindca se ingroasa foarte repede si se pune coaja de lamaie. Se ia de pe foc...
Se lasa sa se dezghete aluatul de foietaj apoi se iau 2 forme de paharele mici ,unul de tuica si unul mai mic sau un capacel si se taie
Se taie 3 cercuri cu paharelul de tuica apoi se ung cu ou si 2 dintre ele se mai taie odata in mijloc cu un capacel mic si apoi se suprapun cele 2 cu...
Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul brun apoi se amesteca cu faina ,untu topit,uleiul ,oul si sarea.
Se pune toate in masina de paine si se lasa la framanta si dospit
Dupa ce a dospit se soate din masin de paine se se imparte aluatu in 16 parti egale
Se formeaza bilute din...
Se prepara budinca de cicocolata dupa instructiunile de pe plic,la fel si cea de zmeura in care eu am pus si nuca de cocos
Dupa ce s-au preparat budincile se lasa la racit apoi se pun in cosulete 3-4 linguri dupa care se pune frisca din belsug si apoi se decoreaza cu bombonele ,mini rolls si...
Se curata morcovul,patrunjelul si telina si se taie bucatele apoi se pun sa fierba in apa cu sare si ceapa intreaga si cuburile de knor(i da o arama foarte buna,nu e sanantos........
Carnea tocata foarte fin se amesteca bine cu sare piper si 1-2 oua si se ameteca bine,dupa care se fac...
Se pregatesc icrele de peste cu gris ,ulei ,ceapa si suc de lamaie(vezi reteta in urma)
Se ia cate un cosulet (vols) si se umplu cu icre(se pune putin 1 lingurita mica) ,apoi se pun bucatele de somon afumat deasupra
Se decoreaza cu ardei rosu si patrunjel verde
Un aperitiv usor si...
Se toaca pulpa bine sa fie carnea macina ta mai marunt
Vinetele se cresteaza 4 -6 si se inabusesc putin(asa cu coaja cu tot) dupa care se lasa la recit apoi se toaca si ele
Cartofi se rad prin razuitoare sau se toaca
paine se inmoaie in putin lapte
Cand toate sant pregatite se...
Se fierb ouale tare in apa cu putina sare
Dupa ce s-au fiert se curata si se taie pe lungine se scoate galbenusul care se amesteca bine cu untul si se lasa deoparte
carnea se fierbe intre timp cu putina sare apoi se curata de pe os si se toaca marunt,la fel si sunca se toaca si ea...
Se spala rosiile si se taie capacelul de sus apoi se scobesc cu o lingurita si se lasa cu partea taiata in jos sa se scurga bine
Vinetele se coc apoi se curata si se lasa la scurs putin dupa care se toaca si se amesteca bine cu maioneaza din ou cu ulei si putin mustar ,dupa care se pune sare...
Se prajesc crochetele de peste in ulei foarte fierbinte
cartofi se curata si se taie bastonase apoi se prajesc(sau se pot face naturi,doar fierti)
orezul se pune la fiert cu putina sare,ulei si 1 1/2 cana de apa
salata se taie marunt ,la fel si castravetele,rosiile,ceapa,ardeiul si...
Se curata cartofi si se fierb taiati cubulete
sosul de carne se pune intr-o craticioara .
Amidonul se amesteca cu smantana sa nu se faca cocoloase apoi se pune peste sosul de carne si se ameteca bine pana se ingroasa putin dupa care se pune cate putin din lapte .
Sosul obtinut se toarna...
Se curata vinetee si se taie pe lungine (exact ca si la reteta vinete acordeon) apoi se condimenteaza bine cu sare si piper .
Usturoiul se curata si se paseaza bine ,apoi se amesteca cu sare ,putin ulei si 50 ml apa
Rosiile se taie si ele feliute si se ung cu putin ulei de masline apoi se...
Se curata pulpele bine se sterg cu un prosopel de hartie apoi se condimeteaza bine cu sare,piper,boia,curry pe ambele partie dupa care se pun in vasu roman cu putin ulei de masline ,dupa care se pun boabe de piper, frunze de usturoi verde taiar ,apa si mujdei de usturoi apoi se pun la cuptor...
Se ia cate o lipie se unge cu ou batut apoi se pune sare,piper ,curry,boia de ardei dulce(picant)nucsoara si se face cu o pensula pt a se amesteca bine toate impreuna dupa care se taie in triunghiuri (eu am facut si simple si cu cascaval)si se pun la cuptor pt 15 minute acuma depinde de foc eu...
Se lasa putin aluatul sa se dezghete putin apoi se unge cu oul batut bine dupa care se pune cascalalul ras si se ruleaza strans apoi se unge din nou cu ou deasupra dupa care se taie aporximativ la 2 cm si se pun in tava se mai ung cu putin ou si se pune si deasupra cascaval ras si putina boia de...
Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,laptele,coaja de lamaie,5 galbenusuri , untul topit si vaniliile si se ametesteca bine toate
Albusurile se bat spuma separat dupa care se amesteca cu compozitia
Se ia din compozitie aproximativ jumatate(mai putin nu chiar jumatate) si se...
Se spala vintele apoi se taie pe lungine feliute pana la cotor
Se sareaza si se pipereaza bine
Se pune cate o feliuta de bacon apoi una de cascaval si tot asa pana la capat depinde in cate feliute taiati vanata
Rosia se taie feliute si se pune si ea intre bacon sau cascaval
Usturoiul...
Se pregateste omleta si se lasa la racit
Se scurge tonul de ulei si se amesteca bine cu untul, maslinele negre tocate si mararul. Se face ca o pasta
Se unge omleta cu crema de branza apoi se pun frunzele de salala verde se ung si acestea bine cu crema de branza apoi se pune pasta din...
Se lasa putin varza in apa (in cazul meu am facut cu varza murata,ultimele 2 ) apoi se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu sare, putin piper,cimbru si marar tocat si se lasa sa se caleasca bine eventual mai puneti 1 cescuta mica de apa
Intre timp feliutele de kaizer se prajesc...
Se ung feliile de paine cu margarina apoi se pun feliute de sunca sau salam taiate subtire apoi ou fiert razuit si cate o fleiuta de branza topita si cate-va bucatele de ardei rosu(daca va place) dupa care din nou o feliuta de paine unsa cu margarina flora(cu unt nu ies asa bune )
Se pun in...
Se curata zarzavaturile si se taie in bucati mai mari ,apoi se pun la fiert cu sare ,ceapa si ciolanu afumat(costita in cazul meu)
Cand ciolanul e fiert si zarzavaturile se pun pastele fainoase (lascutele) se lasa sa fierba bina apoi se pune borsul si pasta de tomate si se mai lasa sa...
Se face omleta dar sa nu fie foarte groasa(depinde de oua cat de mari sant),apoi se lasa sa se raceasca putin dupa care se unge cu crema de branza apoi se pun feliute de salata verde se ung si aceste acestea cu crema de branza ,apoi se pune feliutele de sunca la fel se ung si acestea cu crema de...
Se face aluatul pt coca(eu am pus din cel de paine graham)se intinde o foaie si se pune intr-un vas uns cu putin ulei .
Se curata ceapa se toaca si se caleste in putin ulei sau unt,apoi se pune salamul,baconul, sunca de curcan si cremvustii taiate cubulete (sau cu badicora ) si se calesc ...
Se pune apa claduta si se dizolva drojdia ,apoi o amestec cu zaharul si sarea
Se pun toate in masina de paine si se lasa la framantat si dospit
Dupa ce a dospit se scoate se da forma dorita si se pune intr-o tava
Se lasa sa mai cresca 15-20 minute
Se pune la cuptor pentru 35-40 minute...
Se taie salata bucatele si se pune intr-un vas apoi se taie ceapa dar nu marunt mai mare,castravetele feliute si apoi eu le tai in doua,rosiile cubulete si telina razuita prin ochiurile mari,iar filetele de peste se scurge de ulei bine iar daca sant mari se desfac in doua nu bacati foarte mici...
Se sareaza si se pipereaza rondelele de peste
Se amesteca bine faina cu apa minerala si cu sare (am facut de post si nu am pus ou) apoi se trec bucatile de peste prin acesta compozitie apoi prin fulgi de porumb zdrobiti si apoi se prajesc in ulei
Se servesc cu...
Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare
Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii...
Se pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se lasa la framantatsi dopit (1 ora si jumatate)se poate la fel de bine si cu mana
Dupa ce a crescut se...
Se curata ceapa si se toaca marunt ,apoi se caleste in putin ulei dupa care se pune boiaua de ardei dulce,sare si bucatile de carne si pipotele(eu am pus si 2 pipote care le-am fiert inainte putin cu apa cu sare) si 1 canita de apa si ardeiul rosu taiat pestisor, se lasa sa fierba la foc mic...
Se prajeste carnatul bine ,eu in pun intreg
Se face o mamaliguta gustoasa care dupa ce sa racit se taie in bucatele -optional
Telemea de vaca taiata bucatele
Se aseaza pe un platou dupa bunul plac al fiecaruia
Este un platou grozav ce cred ca place in general tuturor ,mai ales...