Se curata morcovul ,telina se taie bucatele, se curata si ceapa si se pun sa fierba in apa cu sare si ardeiul taiat intr-o oala cu  3-4 litri cu apa Fasolea se curata si se spala bine apoi se taie bucatele si se pune peste zarzavaturi si se lasa sa fierba impreuna toate Cand fasolea...
Se curata ciupercile ,se spala ,apoi se taie bucatele Ceapa se toaca marut si se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele,sare si piper Cand ceapa e calita se pun ciupercile si se lasa la fac potrivit sa fierba cu 1 canita mica de apa Cand ciupercile sunt fierte se amesteca...
Se spala bine frunzele apoi se oparesc putina in apa cu otet sau sare de lamaie(oricum sunt ele mai acrisoare putin)cateva minute sa nu se rupa Se caleste ceapa tocata in ulei apoi se pune morcovul razuit si telina si se lasa la calit putin dupa care se pune orezul spalat bine se mai calesc...
Se fierb cartofii in coaja apoi se curata si se taie cubulete Ceapa se taie pestisori,ouale se fierb mai tare si se taie si ele cubulete Se amesteca bine cartofi cu ceapa,ouale si maslinele se pune ulei ,sare ,piper,delikat si la final rosiile cherry. Daca nu puneti oua este o mancare...
Sunt cantitati pt o persoana Se curata vanata de coaja apoi se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune in ulei sa se caleasca putin,dupa care se bun bucatile de vanata taiate cubulete si sosul de soia(optional),sare, piper si se lasa sa fiarba cu 1/2 canita de...
Chifle porcusor Piggy
In la 13 Mai 2010
Chifle porcusor Piggy
Se pun toate in masina de paine(sau se framanata  cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut. Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare  de marimi diferite. Forma cea mare ramane pt cap,apoi  cea mijlocie se taie in 4 si se fac urechile...
Vinete umplute
In la 13 Mai 2010
Vinete umplute
Se taie vinetele in bucati ,apoi se curata de miez.Miezul se zdrobeste bine cu badicora si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul. Pieptul de pui se taie bucatele mici sau se toaca si se caleste si el in putin ulei,apoi se lasa sa fiarba cu putina apa, dupa care se pun ciupercile taiate...
Se fierbe mamaliguta Se iau boluri de lut (eu  am negre) se ung cu putin unt apoi se pune mamaliguta si se intinde bine , apoi se sparge un ou crud,se pune putina sare,apoi se pun bucatele de slanina taiate si prajite,sunca taiata(eu am pus doar pe 2)iar pe celelalte doua am pus...
Ciorba de salata cu slanina
In la 12 Mai 2010
Ciorba de salata cu slanina
Se curata usturoiul si se piseaza marunt apoi se caleste in putin ulei ,dupa care se pune salata spalata si taiata marunt. Se calesc impreuna pana se inmoaie bine salata ,apoi se pune sare si 3-4 litri apa.Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se taie slanina feliute subtiri si se cresteaza...
Rulada Passion
In Dulciuri la 12 Mai 2010
Rulada Passion
Albusurile se bat spuma apoi se pune zaharul si se mai bate putin dupa care se pune faina.Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao,apoi se pun in pungi separate si se taie coltul.Se unge o tava cu putin unt apoi se pune pe diagonala un rand maro si unu alb si se pune la copt la 160...
Se ameteca bine carnea cu cartofii razuti si storsi, apoi se pune oul ,sare,piper,usturoi pisat.Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei Sosul: Se pune uleiul intr-o tigaie sa se infierbinte bine apoi se pune faina si se caleste putin dupa care se pune laptele cate putin, apoi...
Rulada turceasca
In Dulciuri la 11 Mai 2010
Rulada turceasca
Se pun 250 ml lapte pe foc iar restul de 250 se amestesca cu zaharul si faina (sa nu se faca cocoloase) ,apoi cand laptele fierbe se toarna in fir subtire si se amesteca bine pana devine o budinca consistenta se pune si untul si vanilia . Intr-o tava se pune nuca de cocos iar cand crema e gata...
Cantitatile sunt pentru 2 portii Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand clocoteste se fierb tagliatellele 4-5 minute Branza se amesteca cu 6 galbenusuri,iaurtul,smantana,untul topit,zaharul,vaniliile,crema de branza,stafidele si merele curatate si taiate cubulele mici Albusurile...
Se condimenteaza bine cu sare si piper pieptul de curcan (se poate si cu piept de pui ,in schimb eu prefer mai bine cel de curcan) apoi se pune cate o feliuta de sunca si cate una de cascaval,iar la un capat se pun cate 1 feliuta ardei rosu si una de  ardei verde si se ruleaza , se prinde...
Panna cotta
In Dulciuri la 10 Mai 2010
Panna cotta
Se incalzeste putin laptele apoi se pune praful de panna cotta(pt un plic se pun 250 frisca sau lapte) se amesteca bine cu baidora 2 minute dupa care se pune in boluri mici si se da la rece pt 2 ore( nu se pune pe foc deloc) Capsunile se zdrobesc bine apoi se amesteca cu putina frisca...
Prima data se prepara budinca de ciocolata cu lapte si zahar dupa care se lasa la racit. Capsunile se zdrobesc bine cu badidora. Frisca se bate bine  cu putin zahar daca e nevoie(depinde de capsuni cat de dulci sunt) Dupa ce toate sunt pregatite se amesteca frisca cu capsunile dupa...
Ciorbita cu bors
In la 9 Mai 2010
Ciorbita cu bors
Se pun oasele si carnea taiata cubulete mici la fiert cu putina sare in 3-4 litri de apa. Se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile. Morcovul,telina ,patrunejelul,ardeiul se taie cubulete mici, apoi se calesc in putin ulei 4-5  minute dupa care se pun peste carne si oase ,se lasa...
Se curata ciupercile ,iar piciorusele se toaca. Pieptul de curcan se toaca sau se taie bucatele foarte mici apoi se caleste in putin unt,dupa care se pun piciorusele de ciuperci tocate si se lasa sa se caleasca bine , se pune ardeiul tocat, rosu si verde,patrunjel tocat,sare si piper si se...
Se curata zarzavaturile si se taie in 4-6 bucati, ceapa se curata si se lasa intreaga Se pun zarzavaturile si carnea la fiert ,impreuna cu boabele de piper si patrujelul verde legat cu ata si daca aveti si frunze de telina da un gust foarte bun( eu nu am avut) Cand sunt fierte se...
Se stoarce o lamaie peste peste si se lasa 15 minute la rece,apoi se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp se taie telina si morcovul julien si se calesc in `putin unt (1 lingura)apoi se pune ceapa taita pestisori si se mai lasa 3-4 minute sa se caleasca impreuna Se unge bine un vas cu...
Se taie  un capacel de pe chifla, nu mare. Se scobeste bine chifla de miez, sa nu se rupa si se unge cu putin unt Se sparge cate un ou in fiecare chifla. Se sareaza si se pune putina boia de ardei rosu dulce (optional pt culoare) Se unge un vas de yena (am pus eu) cu unt si apoi...
Se curata pestii foarte bine ,li se rupe capul si efectiv apoi se trage sira spinarii. Se curata  si de mate. Sant putin migalosi de curatat dar sant grozavi Dupa ce s-au terminat de curatat se spala foarte bine in 3-4 ape ,apoi se pune 1 lamaie stoarsa (zeama )peste ei si se lasa putin...
Se fierbe pieptul de curcan(se poate si cu pulpe cred) in apa cu putina sare apoi se lasa la racit Se taie bucatele si se condimenteaza cu sare si piper Ciupercile se taie feliute si se calesc putin in ulei (eu nu am avut  ciuperci si am inlocuit cu cascaval) Se ia o bucata de piept...
Reteta de preparare a papanasilor Se scurge branza daca e cazul (depinde de branza) se amesteca cu ouale, faina ,grisul si vaniliile si se amesteca bine ,(trebuie sa iasa o pasta crema mai moale,sa se poata modela usor) Se pune apa la fiert intr-o cratita de 3-4 litri ,cu putina sare ...
Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata se amesteca  toate Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce s-a racit se amesteca cu capsunile zdrobite si zaharul dupa care se da forma de baston . Se unge...
Se pregateste carne de chiftelute se amesteca bine toate apoi se formeaza chiftelute si se coc in ulei Pt sosul de rosii: Se pune ulei intr-o cratita apoi se pune faina si se caleste putin dupa care se pune  pasta de tomate si se amesteca bine pana se ingrosa  se pune sare...
Se curata bine capsunile, se spala bine apoi se mixeaza cu blenderul. Frisca se bate bine cu zaharul, apoi se amesteca cu capsunile (se lasa si pt decor din frisca) Se pun in cupe sau boluri si se orneza cu frisca dupa care se decoreaza cu mini rolls si inimioare,bombonele,si siropul de...
 Prim data se taie baconul bucatele mici,salamul taiat feliute cel uscat iar sunca am tocat-o marunt,cascavalul taiat cubulete,ardeiul la fel taiat cubulete si rosiile,masline am lasat si intregi si tocate si patrunjel verde tocat Nu este o ordine anume ,puneti si taiati dupa bunul plac...
Se pregateste carnea se ameteca bine cu ouale ,sarea piperul si cartoful razuit bine si morcovul si paine inmuiata in putin lapte,se pune si ustroiul pisat marunt si patrunjel verde si se ameteca bine apoi se fac chiftelute  mai mari care se prajesc in ulei bine incins Cratofi se curata...
Crema de peste
In Peste la 2 Mai 2010
Crema de peste
Se pune pestele la fiert in apa cu sare,o cana de otet ,piper boabe si foi de dafin Cand pestele e fiert dupa 15-20 minute se ia de pe foc si se alege de oase apoi se toaca marunt Ceapa se curata si se taie pestisori apoi se caleste ,dupa care se toaca si ea marunt. Se ameteca pestele cu...
Afisate 481 - 510 din 746 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking