Ingrediente
- 2 vinete potivite
- 3 rosii
- 3 alcachofa (anghinare)
- 10-12 rosii chery-decor
- 1 caciulie de usturoi
- ulei de masline
- sare ,piper
- 3-4 linguri de iaurt natural sau smantana
Mod de preparare
Se curata vinetee si se taie pe lungine (exact ca si la reteta vinete acordeon) apoi se condimenteaza bine cu sare si piper .
Usturoiul se curata si se paseaza bine ,apoi se amesteca cu sare ,putin ulei si 50 ml apa
Rosiile se taie si ele feliute si se ung cu putin ulei de masline apoi se pun intre feliutele de vinete ,intr-un vas uns bine cu unt .Dupa ce am pun vinetele in vasul uns se pune mujdeiul de usturoi (nu tot sa mai ramana 2-3 linguri)si se pune la cuptor pt 25-30 minute
Alcachofa se fierbe pe aburi sau in apa cu sare si putin ulei(15-20 minute)
Se servesc cu mujdei de usturoi cu smanatana sau iaurt natural
Se orneaza dupa bunul plac ,eu am pus rosi chery sant minunate in combinatie
In spania se mananca foarte multa alcachofa(anghinare)
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu garnitura de vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|